0

zamanla birimki çoğaltarak para biriktirmek manasına gelir daha çok

0

elinde ki paranın değerini bilemezsen küçük , bozuk paraları atar yada bozuk deyip biktirmezsen birikmez damlaya damlaya göl olur.

0

ufak birikimlerle büyük bir şey kazanabilirsin. örneğin bu uygulamada da böyle olduğunu düşünüyorum. düşüncelerini belirterek insanlara para kazanıyorsun yavaştan. bence gayet başarılı bir platform. :)

0

damlaya damlaya gol olur sozu kucuk kucuk biriktirerek buyuk kazanclar elde edebiliriz mesela burda soru sor cevap ver birike birike paran biriksin buda gol olur anlaminda

0

damlaya damlaa göl olur atasözünün anlamı : küçük ve önemsiz gördüğümüz şeyler birikerek büyük şeyleri meydana getirirler.olumlu veya olumsuz tüm durumlar için olan bir durumdur .bunun için küçüktür,azdır,önemsizdir deyip hiçbir şey hot görülmemelidir;bunların önemli bilinmeli,gereksiz yere ziyana edilmemelidir.

0

elde edeceğimiz kısa vadeli gelirlerimizi küçümsemeden, sabırla biriktirirsek ileride mutlu olacağımız bir boyutta gelir elde ederiz anlamında kullanılan bir deyimdir.

0

bu sözü sadece burda olmamızdan dahi anlatabiliriz. hem eğlenerek sorulara cevaplar yazıyoruz hem de kazanç elde ediyoruz. ettiğimiz kazanç az bi miktar ve belli uğraşlar sonucunda birikecek birikecek ve en sonunda iyi bir miktar para edecek. yavaş yavaş birikti ve zamanla çoğaldı. işte bu örnekteki gibi bu sözün de anlamı budur. yavaşça zamanla biriken şeyler zamanla büyük bi hal alır.

0

mesela hemen kucuk bir seyden ornek verebilirim. mesela bazi kisiler bu sitede kazanclar cok dusuk kurus kurus kazaniyoruz bu nedir falan diyorlar. bu atasozu de tam bunu anlatiyor. arkadaslar siz bu kazandiginiz kuruslari biriktirmeye devam edin ve devam ettikce de bir bakacaksiniz ki 25 turk lirasi sinirini gecmissiniz. sonra bir bakmissiniz 100 turk liraniz olmus sonra 200 olmus. yani sozun anlami sudur, az az biriktir cok olsundur.

0

insanların küçümsediği küçük kazançlar, birikerek çoğalır ve büyür. herhangi bir şeyin, küçük küçük birikip, büyük bir tomar haline gelmesi, atasözünün anlamı olarak özetlenebilir.

0

az az çoğalır zamanla anlamına gelir.genelde para biriktirmek anlamında kullanılır

1

çok az da oksa biriktir en sonunda cok oaran olcak

0

sabırla yavaş yavaş birikim yapmak adına söylenen bir söz, çok doğru bir söz.