0

spor yaparken sadece bir kas grubunu öne çıkararak en önemli kılmak doğru bir yaklaşım değildir. bu nedenle tüm vücut kas gruplarını çalıştıracak egzersizler tercih edilmelidir.

0

her iki kol kasları da önemlidir, çünkü ters hareketi engellemek için ikisinin de aktif ve güçlü olması gerekir, aksi takdirde kas yırtılması olur.

0

2 side cok onemli genelde on ile baslanir

0

bence ön kol kasları gelişme nedir çünkü bir insan spor yaptığını oradan kanıtlayabilir yani hava olsun diye dışarıya göstermelik yapabilir yani onun için ön kol kasları geliştirmek daha güzel olur bir de erkek orası ile daha çok çekici olabilir

0

vücut geliştirme sporun da herhangi bir kas grubunun diğer kas grubundan hiçbir farkı yoktur. yani göğüs mü daha önemli kol mu veya sırt mı daha önemli bacak mı gibi kıyaslamalar tamamen gereksiz ve yersizdir. kolu bir bütün olarak düşünün arkadaşlar yani arka kol ve ön koldan oluşan bir bütün. tıpkı alt göğüs ve üst göğüs gibi. ön omuz ve arka omuz gibi. ön bacak ve arka bacak gibi. yani hepsi bunların bir bütün. bu yüzden ön kol veyahut arka kol daha önemlidir diye bir şey hiçbir şekilde söz konusu dahi değildir. eğer tek kas grubunu çalıştırıyorsanız ön kol ve arka kolu aynı gün içerisinde bütün olarak çalıştırmanız kol kasınız da ki gelişimi daha olumlu yönde etkileyecektir bu yüzden ayrım yapmanızı tavsiye etmiyorum.

0

arkadaşlar bence bu düşünce yapısı oldukça yanlış. vücuda bir bütün olarak bakmalısınız. size şöyle bir gerçekten bahsedeyim bütün kaslarınız birbirine bağlantılıdır. bir tarafı daha çok geliştirmek mantıksızdır. okuduğum bir makaleye göre bacak kasları yeterince gelişmemiş bir insanın bir süre sonra kollarında ilerleme duracaktır. ancak çoğu insan bacak antrenmanlarını yorucu ve gereksiz bulduğu için es geçer. bir düşünün elinizdeki dambılın yükünü sonuçta ayakta olduğunuz için bacaklarınız taşıyor. yani yeterince güçlü bacaklarınız yoksa bir süre sonra daha ağır bir dambılı kollarınızın gücü yetse de bacaklarınızda o güç olmadığı için kaldıramayacaksınız ve gelişemeyeceksiniz. özellikle sorunuza gelecek olursak arka kol kas grubu daha büyük bir yapıya sahiptir. ön kol kası daha çok ağırlık kaldırabilse de asıl güç arka koldan gelir. estetik açıdan bakarsak da kolu gösteren arka koldur diye bir efsane ki bu benimde inandığım bir efsanedir ve gerçektir. ama siz siz olun hiç bir antrenmanınızı aksatmayaya özen gösterin. sonuçta vücut bir bütündür ve mevzu estetikten çok sağlıklı bir şekilde güçlenmedir. tamam tamam ayna da yadsınamaz bir gerçek :) sabrınız için teşekkür ederim.

0

arka kol kasları daha onemli ve daha estetık duruyor.

0

bence de ön kol kasları daha önemli diye düşünüyorum.çünkü ön taraf daha çok ağırlık kaldırabilmektedir.

0

bence ön kol kasları daha önemli. ön kol kaslarına daha fazla yük düşüyor.

1

bence ön kol kasları daha önemli diye düşünüyorum.