0

havasız ortamlardan sıgaradan dumandan uzak durarak

0

alerjiler mevsimsel de olabilir mevsim geçişlerinde olanları daha çok görülür. bununla ilgili olduğunu düşünüyorsanız şikayetlerinizin bahar aylarında çam ağacı vs bol çiçekli polen barındıran yerlerde pek bulunmamanız bunu bilerek hareket etmeniz önerilir.

bunun gibi ev tozlarına alerjiniz olabileceğini ya da potansiyel bir alerji hastalığınız herkes için geçerli olabileceğini düşünüyorsanız eğer de ev tozları akarlardan korunmak amaçlı evde hijyeni ciddi ele almalı, [ hoş ne kadar dikkat etseniz de bu pek kolay ve mümkün olmuyor, çünkü ne yapsanız aslında tamamen yok etmeyi başaramıyorsunuz ] nevresimler halılar en azından tozlar anlamında içiniz rahat omalı, elden geldiği kadar tozsuz akarsız ortamlar yaratıp buralarda yaşamalısınız

0

astım genelde genetik oluyor. ama sonradan da olabilen bir hastalık. sigara kullanmak, kötü hava kosullarina maruz kalmak astıma sebep olabilir.

0

astım kronik hastalıklardandır. aşırı güçlü ve ağır olan deodorant, parfüm, oda spreyi gibi kokulardan uzak durmak gerekir, tüylü eşyaları kullanmamak, tozlu ortamlarda bulunmamak, sigara içmemek gibi şeyler astımın artmasını engeller.