0

yorgunluğu alıp götürür. kendimizi daha di daha canlı hissederiz. vücudumuz pisliklerden arınmış olur ce cildimiz nefes alır. kas ağrılarımıza da iyi gelir. halsizliğe iyi gelir. bazen deriz kolumu kaldıracak halim yok diye, işte o zaman duştan çıkınca sanki yeniden doğmuş gibi hissederiz.

0

temizlik imandan gelir hem insanın vücudu rahatlar işten geldiğinizde bir duş alın veya yatmadan hemen uyursunuz

1

duş almak bir çok konudan vücuda fayda sağlan. kirlenmiş bir vücut mikroplardan arınmak, temizlenmek için belirli bir derecede olan sıcak su ile yıkanması gerekir.mikroplardan kurtulmak için sabunlardan ve şampuanlardan yaralanmak gerekir. duş almak vücut direncini artırır. soğuk su ile alınan duş bağışıklık sistemini güçlendirir. yüksek tansiyonu önler ve kan damarlarını güçlendirir.araştırmalara göre soğuk duş almak zayıflamak içinde güzel bir yol olduğu söyleniyor. duş almak vücut sıcaklığını dengeler. soğuk duşun depresyonu da önlediği söyleniyor. araştırmalara göre soğuk duş beynin mavi noktalarını uyarır.mavi noktalar beynin noradrenalin üretim bölgesidir. noradrenalin ise depresyonu önlemede kullanılan bir hormondur. duş almak lenf sistemini güçlendirir. nefesi derinleştirir. soğuk duş ciğerleri açarak daha fazla oksijen almasını sağlar. cildi ve saçı sağlıklı tutar. enerjiyi ve canlılığı artırır. sağlıksal ve cilt güzelliği bakımından düşünüldüğünde soğuk bir duşun faydaları sıcak suyla alınan duştan daha fazladır.

0

insan duş aldığı zaman vücuttaki pis şeylerden arınır. su her şeyi temizler. hem rahat hissederiz yorgunluğumuzu alır hemde temizleniriz. bir ortama ve mekana girdiğimiz zaman pis pis kokmayız. vücudumuz hep temiz gezeriz ve bu çok önemli bir konudur. o yüzden duş almak çok önemli bir şeydir.

0

vücudumuz bulunduğumuz sıcaklığa göre her zaman terler aynı zamanda sosyal hayatımızda uğradığımız mekanlar işyerimiz ve toplu taşıma araçları kirlenmemesi sebep olur periyodik olarak banyo olmuyorsa bedeniniz bedenimizin kötü kokuların gelmesi kaçınılmazdır haftada birkaç defa bono almak hissettirir hem de türk okullarından arındırır ancak çok sık duş almak da vücudumuza zarar verebilir sağlığın temel şartlarını bir tanesi olan temizlik için banyo yapmak en önemli etkenlerden bir tanesidir.
vücudumuzda yer alan kötü kokunun atılmasını sağlar vücudunuzun kendisini iyi hissetmesini sağlar her daim kendisini yenileyen derinin değişim hızını arttıracaktır insan vücudunda yer alan adaleleri rahatlatır kan dolaşımını hızlandırır cildi nemini arttırır gözenekleri rahatlatır stres ve güzergah gergin ruh halini alır vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılımını sağlar insan vücudunda rahatlama sağladığı için ağrıyan yerlerin ağrısını geçirme imkanı sağlar

0

duş almak vücuda iyi gelir vücudu sakinleştirir. dinlendirir. her zaman duş almak da zararlıdır gözenekler çok açılınca sürekli duş yapmanız gerekir. duş almadığınız zaman vücutta kaşıntılar başlar saçlar çabuk yağlanır.

0

vücudumuz daha rahat nefes alıp verebilir çünki vücudumuzun gözenekleri temizlenmiş olackatır böylelikle.

0

duş almanın birçok faydası var eğer ki duş almazsanız gerçekten çok pis kokar sınız 2 hafta sonra koltuk altları olsun cinsel yerler olsun gerçekten çok pis kokmaya başlar insanlar bazen insanlar sizden tiksinir ve tiksinmem eller için en az haftada bir kez duş almanız gerekmektedir tüm vücudunuzu duş sağlıklı yapar hem de yani benim sır vereceğim duş alın yoksa insanlar tarafından dışlanan bilirsiniz ve dışlanmak çok kötü bir duygu düşünsenize insanlar tarafından siz ayrı olarak seçiyorsunuz insanlar size farklı bir gözle farklı bir tepki ile bakıyor gerçekten çok üzücü ve duş almak gerçekten ama gerçekten sizi de sağlıklı yapar vücudunuz falan ltihap mikrop kapmaz irfan yapmazsanız vücudunu zikir bağlar mikrop yapar mikroplar çok kötü bir şeydir kendinizden tiksinebilirsin iz evet benim diyeceklerim bu kadar herkes hayırlı günler bol kazançlar

0

duş almanın faydaları duş almalıyız her sabah kalktığımızda duş almasak bile saçlarımızı yıkamalıyız çünkü bazıları işe gidip ter kokusundan duramaz var her sabah sana saçlarımızı yıkamalıyız saat kaç olursa olsun mis gibi gitmeliyiz işe veya okula evet yapmıyorsanız banyonuzu çok kötü ter kokar bilirseniz bunun için her sabah duş almanız haftada 1 × 2 kere almanız lazım almanız lazım çünkü ter kokmamınız için tanış adı verilen ihtiyacımızı gidermemiz lazım eğer getiremiyor saat ter kokar biliriz

0

dus almak ikiye ayrilir biri soguk dus biriyse sıcak dus .ilk olara soguk dus .şok etkisi yaratir vucutda oda bedenimizin kan akisini hızlandirir .ve atesli bir hastalik gecirdigimizde bizim icin en etkili olan ılik dus cunki soguk dus kötü etki eder vucut ısisinı degistirir hem hijyen hemde saglik acisindan cok önemli ve sıcak dustan sonra ayaklara soguk su tutmak anlatilmiyacak kadar sagliklidir herkes bunu uygulasin.

0

duş almanın faydaları nelerdir duş almanın temizlikle açısı vardır mesela bazı insanlar duş almayarak işe gidiyorlar tırnaklarını kesmeyerek işe gidiyorlar duş alarak işe gitmek vardı bir de duş almamak işe gitmeye giderek vardır her sabah kalktığınızda üşeniyorsanız bile duş almaktan saçınızı bari yıkayın mesela her sabah kalktığınızda elinizi yüzünüzü yıkadığınızda 1.02 şampuan saçınıza sürüp ve kurulayıp veya fen çekerek okula veya işe gidebilirseniz temizlik imandan gelir bir atasözü vardır çok doğru bir atasözüdür onun için çok temiz ve duş alarak işyerine veya okula veya dersaneye veya etüte veya spora gitmemiz lazım

0

öncelikle temizlik en önemli şeylerden biridir zaten. bunu da en başta duş alarak sağlayabiliriz. kan basıncımız artar, daha dinç oluruz, temiz olduğumuz için kendimizi iyi hissederiz, gerekli bakımları yaparsak ölü derilerimizden arınırız, ve kesinlikle çok rahatlatıcıdır.

0

duş almanın faydaları çok önemlidir hem temizlik açısından hemde kirlilik açısından daha fazla önem verilir duş alarak temiz olabiliriz çünkü temizlik imandan gelir diyerek öyle bir atasözü vardır çok doğru söylemişlerdir tırnaklarımızı duştan sonra kesmeliyiz niyet üçten sonra kesmeliyiz çünkü tırnaklarımızın içine pislikler da olabiliyor onun için mesela ağzımıza soktuğumuzda mikrop kapabiliryoruz ve çok temiz olmalıyız çünkü bu nedenden dolayı bize duş almamızı söylerler temiz olmak gerekir bazı insanlar dış anlayarak dışarıya gidiyorlar camiye gidiyorlar ama camiye gittikleri zaman doğaları kabul olmayabilir onu allah bilir çünkü duş alarak camiye gitmek vardır bir de duş almayarak camiye gitmek vardır bunun için camiye giderken duş almamız lazımdır tekrar söylüyorum temizlik imandan gelir atasözü vardır bu çok güzel bir atasözü dur

0

duş aldığımız zaman kirlerimizden arınırız.gözeneklerimiz açılır.vucudumuz rahatlar.hastaliklardan korunuruz

0

duş almak sayısız faydaları vardır.cildi temizler arındırır ve dinlendirir .cildi güzelleştirir.kan dolaşımını hızlandırır.bedensel ve ruhsal dinlendirir.yorgunluğu giderir. enerji yerine getirir. vücuda masaj etkisi verir.

0

duş almak insana rahatlık verir duş almadın vücuda faydası çoktur eğer çok yorucu bir işten geldiysek ya da spordan çıktıysan balık bir duşa girmeli çok fazla şekilde iyi olur çünkü üstünü ki bütün yorgunluğun atmış olursun duş almak temizliktir duş alırsınız kan akışınız kızlardır yıkanmak insanı temizler kileri biz gider şaşırdık yalanları temizler mikroplardan arınırız güzel kokmamızı sağlar.

0

vücuttaki kas gerilimini azaltır ve temizlik-ferahlık sağlar.

0

gunluk temizlik yapmak gibi bisey en azindan temiz olur temiz kokarsin

0

kirlerimizden arınırız, göreneklerimiz açılır, gözenekler açıldığı için vücut rahatlar ve gevşer. günün yorgunluğunu ve stresini bu sayede atmış oluruz.

0

duş almak kimi kişilere göre rahatlamaktır kimisine görede temizliktir. özelliklede yaz aylarını vazgeçilmez bir eğlencesidir. her insan zaman zaman duş alır zaten. eğer sabahları işe gidiyorsanız rahatlamak da istiyorsanız mutlaka duş alın hem insanı rahatlatır hemde dinç olmanızı sağlar. bu arada yaptığınız duşu su terapisine çevirebilirsiniz. suyun sıcaklıklarına göre bunu başarmak aslında mümkündür. dinlenebilmeniz için suyun sıcaklığını ortalama 33 ile 36 derece yapmanız ve ılık bir duş almayı tercih etmelisiniz. bu arada bağışıklık sistemini harekete geçirmek istiyorsansızda suyun sıcaklığını 40 derece çıkarabilirsiniz.