0

diz sağlığımızı korumak için dişlerimizi düzenli fırçalamalıyız. tabiki sadece fırçalamak yetmez yedigimize içeriğimize dikkat etmeliyiz. çok sıcak ve soğ siuk yiyecekler tüketmemeliyiz. soğuk ve sıcak yiyecekleri bir arada tüketmemeliyiz. şekerden asitli yiyeceklerden olabildiğince uzak durmalıyız. sigara içmemeliyiz. süt ve süt ürünleri tuketmeliyiz.

0

düzenli ve sabah akşam fırçalamak gerekli kullandığımız macunun yeterliliği temizlemeside önemli noktalardan birisi.diş hekimi kontrolünü düzenli olarak yaptırmalıyız.çok şekerli ve asitli içeçeklerden,aşırı sigara kullanımından kaçınmalıyız..diş ipiyle diş arasındakiler temizlemekte çok mühim konu.

0

diş sağlığını korumak için dillerimiz günde 2 kere fırçalamak kafi diye düşünüyorum. dişleri fırçalamak diş çürüklerine karşı oldukça önemli.bunun yanında tatlı ve çukulata türü yiyecekleri fazla tüketmemek gerektiğini düşünüyorum . dişlerinizi korumak için diş ipi kullanabilirsiniz buda fayda sağlar ayrıca sigara içtikçe dişlerde sararma meydana gelir aslında sigara içme ekte fayda var ancka kullanıyorsanız da düzenli fırçalama çok önemli birde karbonat ve limonile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz ara ara zamanlar da bir süre kullandığınız zman farkı göreceksiniz.

0

buna bu kadar takılmaya gerek yok bence. eğer dişlerinin sağlıklı kalmasını istiyorsan günde 3 defa fırçalaman yeterli olacaktır. he eğer ben gidip dişlerimi temizleticem diyosan o da önemli. öneririm. keşke günde 3 defa fırçalayacak kadar istikrarlı olabilsem diyorum bazen. günde 1 defa fırçalayabiliyorum en fazla

0

dislerimizi once duzenli olarak dislerimizi fircalamamiz gerekiyor. ama dis fircasi da sert olmamali. orta sertlikte yeterli olacaktir dis fircasinda. daha sonra alti (6) ayda bir dis hekimine kontrole gitmeliyiz. cunku her ne kadar dis de fircalasak bile disler curumeye baslayabiliyor. diseti crkilmedi gibi rahatsizliklar ortaya cikabiliyor. en azindan doktora kontrole gittiğimiz zaman ne yapabileceğimize dair bilgi almis oluruz. hani 6 ay olmaz da 8 ay olur. is ve günlük yaşantımızın yogunlugundan biraz gecikebilir. ama yine de ihmal etmemek gerekir doktor kontrolunu.kanser gibi hastaliklarda nasil erken tani onemli denir. dis sagliginda da erken muayene her zaman iyidir. ;)

1

dişlerimizin sağlığını korumak için öncelikle şekerli şeyleri çok tüketmemek gerekir çikolata ve şeker içeren birçok yiyecek var reçel tatlı gibi şeylerden mümkün olduğunca uzak durmak gerekir eğer uzak durması bile her yemek yediğimizi düzenli olarak dişlerimizi fırçalamak gerekiyor düzenli olarak günde 3 defa dişini fırçalayan birinin dişleri diğerlerinden daha çok sağlıklı olur ama fırçada kullanırken ve diş macunu kullanırken ona da özen göstermek gerekir diş fırçalarının bazıları çok sert olup diş etlerine zarar verir onun için dişlere zarar vermeyen bir fırça seçip günde en az 3 kere dişleri fırçalamak.

0

dişlerimizi günde 3 kez fırçamalıyız ve misvak ta kullanabiliriz

0

günde 3 kez fırçalanmalıdır asitli içeklerden uzak durulmalıdır ve düzenli bir şekilde muayene olunmalıdır.

0

diş sağlığını korumak adına daha çok her gün sabah ve akşam olmak üzere dişlerimi düzenli olarak fırçalıyorum. iki aya bir veya üç aya bir dişçiye gidiyorum kontrolü bir sorun var mı diye bakım yaptırıyorum. genellikle bunları uyguluyorum dişlerim için sağlığı için.özellikle de misvak kullanıyorum misvak gerçekten çok iyi diş fırçası yerine misvak kullanılmalı bence.

0

düzenli olarak diş doktoruna görünmeli ,sıkca dişimizi fırçalamalı ,kolayı ,çikolatayı ,şekeri daha az kullanmalı ,diş etlerine kürdan değdirilmemelidir

0

düzenli olarak diş fırçalamak ve diş hekime düzenli olarak kontrole gitmek.

0

diş sağlığını korumak için öncelikle her gün düzenli olarak fırçalamalıyız. günde en az iki defa, dişlerimize uygun bir fırça ile fırçalamamız gerekir. diş fırçamız ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. sadece fırçalamak yetmez, düzenli olarak diş ipi de kullanmalıyız. ayrıca yediklerimize ve içtiklerimize de dikkat etmeliyiz. çok fazla çay, kahve ve şekerli gıdalar tüketmemeliyiz. çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içecekler tüketmemeliyiz. kabuklu ve sert yiyecekleri dişlerimizle kırmamalıyız. son olarak da düzenli olarak diş hekimlerine kontrole gitmeliyiz.

0

bol bol fircalamak gunde en az uc kere ve diş ipi kulanmak.

0

bence dişlerini devamı fırçalamalısın doktorlar 3 kere diyor.. ama ben bir kere fırçalıyorum çünkü benim dişlerim çok hassas olduğu için ve küçük dişlere sahip olduğum için günde 1 kere fırçalıyorum yani bir de yoğurt ,peynir bu gibi şeylerde geliyor diş etlerini korumaya.