0

enflasyonla alakali bi durum. yapicak bisey yok

0

zaten insanlarımız zar zor geçiniyor çiftciye diyecek lafım yok ama toptancıya ve pazarcılara ve manavlar açık gözlülük yapiyorlar 0.40 kuruşa alınan soğan ve bu na benzer her gıda açık gözlülükle daha pahalıya satılıyor

0

ekonomik kriz varken tamam zam olması lazım ama dolar, euro düşerken bazı kalemlerin hayla durduk yere zam yapılması anlamıyorum. sırf ekonomik kriz var diye zam koydukça koyuyorlar. hükümetin haberi bile yok asam kafasına göre zam koyuyor. adama sorduğunda da abi ekonomik kriz var, euro, dolar arttı diyor. 3 haftadır dolar ve euro iyice dibe vurdu ama hayla millet ne bulduysa zam yapıyorlar. artık devletin el koyması gerek, deyse böyle olmaz. tamam bunun nakliye ücreti, şuyu buyu var ama bir malı tarladan 10 kuruşa aldıysan tezgaha gelene kadar 5-6 tl oluyor.

0

türkiye soğan üretimini çok fazla yapamadığı için ve sonunda çok çabuk bozulup küflendiği için pazarlara çıkamıyor bu sebepten dolayı suan üretimi oldukça az ve bu yüzden fiyatlar günden güne artıyor bir tek soğan değil bütün sebze ve meyvelerde her şey şu an felaket artışta .ve türkiye buna çözüm bulmak yerine fiyatları arttırma peşinde.gerçekten daha ne kadar artış olacak bilmiyorum ama artık buna bir dur demeleri gerekiyor.

0

bununla ilgi görmüş olduğum bir haberde kuru soğanlarda hastalık çıktığı ve bazı yerlerde kuru soğanın filedeyken içten çürüdüğü ve bu yüzden de baya soğan kaybının oluştuğu yazıyordu.bu artışı buna bağlamak istesemde fırsatçılık izleri de görmüyor değilim.

0

şaşırmadım yani artık ülkeme şaşırmıyorum her şeye zam geldiği için bu da normal bir şey diye karşılıyorum artık ne yapabiliriz ki bizlerin elinde hiçbir şey gelmez. sonuçta biz bu ülkenin vatandaşıyız indirim yapsak öyle bir yetkimiz yok yani bence yetkililerin artık bir şeyler yapması lazım kendileri yüksek yüksek maaş alıyorlar milleti asgari ücretle geç indiriyorlar sanki çok kolaymış gibi asgari ücretle ev geçindirmek yani adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz ne yapalım adalet yok.

0

bir haftada yuzde yuz artmasi cok normal beyfendiler enflasyonla mucsdele gosterisi yapacaklar.
%100 zam yapip %10 indirince enflasyonla mucadele etmis ve vatanini sevmis oluyorsun.