0

görücü usulu olmus ya da severek evlenmissin farketmez ama en erken 22 yadinda evlenilmeli. erkekler icin bu yas daha da yukari olmali. cunku erkekler gec olgunlasir. erkekler 26-27 yaslarinda evlenmeli en erken diye dusunuyorum. kadinlar cok grc yasa kalmamali diye dusunuyorum. biyolojik olarak ne kadar gec evlenirse cocuk dogurmada sikinti yasanmaya basliyor.

0

evlilik yaşı bence 30 yaşında olması doğrudur hayatı daha iyi tanır daha olgun olur görücü üsülü bence

0

bence evlilik yaşı insanın her yönde evliliğe hazır olduğu haldir. tabikide görücü usulü daha heyecanlı fazla tanımadığın kızla evlenmek ve zamanla sevmek diğer türlü fazla heyecan yok fazlasıyla bildiğin ve fazlasıyla sevdiğin kızla vlenmek ilerde boşanmalara sebep olur

0

bana göre evlilik yaşı erkeklerde askerliğini bitirmiş biri evliliğe hazır olduğunu düşünüyorum ve kızlardan da 18 yaşını doldurmuş 19 ve 20 yaşlarında evlilik yapmaları normal ama her insan sevdiği kişiyle evlenmek ister görücü usulüyle evlilik yani bazı kötü sonuçlara neden olabilir ama yine de günümüzde seviyorum diyorlar bir etrafa bakınca 13 14 yaşındaki çocuklar aşk meşk deyip çıkıyorlar yani artık aşık olmanın da bir yaşı ve sınır kalmamış günümüzde ilkokul çocukları bile birbirleri aralarında konuşup ben o kızı seviyorum ya da ben o erkeği seviyorum diye aşk şeyleri konuşuyor ama gerçek aşkın 18 yaşından sonra ve bir aşk evliliği normalde buluyorum.

0

bence bu zamanda çıkma olayları o kadar çok ki bakıyorsun 6 .sınıf takı biri biriyle çıkıyor ülkemizde evlilik yaşının da büyük olmasından bazı kötü sonuçların olmasına sebebiyet veriyor eskiden çok küçük yaşlarda evlendirildiğinden bunun önüne gecikmek istenmiş ve kanunla evlilik yaşı büyütülmüş bana göre günümüzdeki evlilik yaşının 19 u geçmemesinden yanayım tabi evlilik teki akıl yaşı bambaşka onun dışındaki düşüncem bu yönde

0

eğer çocuk yaşta değilseniz aklınız erecek yaşta iseniz evliliğin yaşı yoktur bence . herkes istediği zaman yuva kurabilir . görücü usulü evliliklere baktığımız zaman (büyüklerimizden görüyoruz )orada çaba görüyorum aslında tahammülsüzlük yok saygı var . insanlar sevgiden önce saygı duymuşlar birbirlerine sonra zamanla sevmişler birbirlerini genelde böyle anlatılır . şu da bir gerçek o dönemlerde okutulmamış kadın çok. kadın çocuk bakmış büyütmüş erkek çalışmış . kadın eşine muhtaç olduğunu vurguluyor ve çocuklarını okumaları gerektiği , meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiği biçimde büyütüyor. tabiki zaman gelişiyor değişiyor kuşak farkı var böylelikle yeni jenerasyon okuyarak kendini geliştiriyor ve ayakları sağlam basıyor . kadının elinde mesleği oluyor kimseye muhtaç olmak istemiyor . bunu şimdiki gençlere sorsanız eminim çoğu sevgi derdi . bende tabiki sevgi diyorum insan sadece birbirine saygı duyarak evlenemez birşeyler hissetmesi lazım . görücü usulü gibi bir kavramın artık istisnai olduğunu düşünüyorum . insanlar birbirini tanımalılar. birbirine ısınmalı birbirine karşı sevgi duymalılar .

0

görücü usulü evlenmedim durumu ne olur bilmiyorum.ben severek evlendim mutluyum evlilik yaşı bana 25 yaş dır.

1

bence bir erkek için ideal evlenme yaşı 25 veya 26 dır.kişi bu yaşa kadar eğitimini tamamlayarak güzel bir meslek sahibi olur.bu sayede iyi bir ekonomik kazanç elde etmeye başlayabilir.ayrıca bu yaşa kadar bir erkek askerlik görevini de ifa ederek evlilik yolunu tamamıyla açmış olabilir.ayrıca şahsi olarak ben severek evlenme taraftarıyım ancak her iki durumda da anlayışlı olmak her iki tarafın mutluluğu adına önemli bir kavramdır.

1

erken degıl zamanında ve gorucu usulu evlenmemek yas ortalaması 21 ile 26 olmalıdır

1

bence 20 ben 21 de evlendim görücü usulü olmamalı eskiden varmış öyle şeyler ben eşimle severek ve kaçarak evlendim

1

bence 25 ne cok kucuk ne cok buyuk

1

kendini bu evliliğe hazır bulduğun zamana

1

evlilik yaşı çok tartışılacak bir konudur . daha derine girmek gerekirse erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşırlar , bayanlar icin evlenme yaşı bence 25-26 olabilir çünkü bu yaşlarda bayanlar olgunlaşmış sorumluluk alabilecek duruma gelmiş oluyor ( bütün bayanlar demiyorum ) ama erkekler bana göre en az 28-29 yaşlarında olgunlaşıyor ( daha erken yasta olgunlaşan erkeklerde var tabi ki hayatın gerektirdiği zorluk çerçevesinde ) birde bir erkeğin evlenmeden önce mutlaka askerliğini yapması gerçekten çok önemli bence cenki bir erkeğin olgunlaşmasında en önemli faktörlerden biri . evliliğe gelirsek hiç görmediğin tanımadığın bir insanla mi evlenmek daha güzel olur yoksa yıllarca tanıdığın huyunu suyunu bildigin kendine yakıştırdığın biriyle mi evlenmek daha güzel olur bence tanıdığın insanla evlenmek tabi ki daha güzel .

1

evlilik yaşı akıl balığ oluncadır.fakat günümüz şartlarında bu imkansızdır.evlilik yaşı ne kadar geç olursa haram o kadar çok artar.örneğin çoğu insan küçük yaşlardan itibaren birbirleriyle dinen uygun olmayan hatta haram olan bazı davranışlar içerisine giriyor.önceden dedelerimiz 14-15 yaşlarındayken evlenip çocuk sahibi oluyorlarmış.fakat şimdi en erken evlenen 23-24 yaşında evleniyor.ve o zamana kadar kaç kişiyle sevgili oluyor.