1

sosyal medya günümüzde herkesin takip ettiği bir sitedir ve sosyal medyanın yararları insanın anında her şeye haberdar olması ve haber kanallarını takip etmesi türkiye'de ya da dünyada ne olup bittiği çok çabuk öğrenmesidir sosyal medyada birçok bilmediğiniz şeyleri öğreniyoruz ve bize birçok fayda sağlıyor zararları ise telefondan sosyal medyayı takip etmek ve sosyal medyaya girmek insana bağımlılık yapar bağımlılık yapmak nedeniyle insan sürekli telefona baktığı zaman ya da bilgisayara baktığı zaman insanın beyin hücreleri çok çabuk etkilenir ve göz ağrılarına da sebep olur parmakların uyuşması ne sebep olur yani benim bildiğim zararları bunlar da çünkü ben de bazen oluyor baş ağrısı da yapıyor.

0

sosyal medyanın zararının sadece bağımlılık yapması olabileceğini düşünüyorum. onun dışında şu an hatırladığım bir zararı yok ya da bide şey var insanların asosyal olmasına sebep olabiliyor. yararları ise kişinin dünyadan haberdar olabilmesini, bazı konularda ilham almasını, kendini keşfetmesini, bilgiye kolay ulaşmasını, kendini tanımasını ve hobilerini bulmasını sağlıyor aslında sosyal medya insanı insan yapıyor bana göre.

0

sosyal medyanın zararlari:
insanlar arası etkileşimi azaltiyor ve bizi gün geçtikçe asosyal birisi yapıyor.ailemiz ile olan bağımızı,aile ortamını yok ediyor.en önemlisi derslerimizden alı koyuyor.ben bu sorunu yaşadım ve maalesef sınavdan düşük not aldım.
bir başka zararı ise hiç tanımadığınız insanların size yazma ihtimali çok fazla ve bu yüzden sapıklık olayları çok var
insanlara takipçileri ucuza satma bahanesi ile paranızı çalıyorlar.
ve dahası saymakla bitmez...
göz sağlığımıza,omurilik ve bel ağrılarına(ben bunu cok yaşadım)neden oluyor.boşuna internetinizi götürüyor

yararları ise:
bence yararları yok...

0

sosyal medyanın yararları gündemi takip edebilirsiniz arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz ilginç ve komik videolar izleyebilirsiniz zaman geçirebilirsiniz kötü yanları ise say say bitmez mesela asosyalleşirsiniz çevremizde ne olur ne olmaz haberiniz bile olmaz telefona yada bilgisayara mahkum olursunuz onsuz yaşayamaz onsuz dayanamazsınız ailenize ve çevrenize zaman ayıramadığınız için ilişkilerimiz bozulur
sürekli aynı yere odaklanacağınız için odaklanma problemleri yaşarsınız gözleriniz artık eskisi gibi iyi göremiyecektir sürekli like peşinden koşacaksınız ve sayamadığım daha bir sürü şey var. mümkün se sosyal medyayı çok az kullanalım yada hiç kullanmayalım

0

sosyal medyanın çeşitli zararları olabilir. özellikle sosyal medya da tanıştığımız insanlara güvenmeliyşz. kim olduğunu bilmediğimiz bir sürü insan var ve bunlar tehlikeli olabiliyorlar. aynı zaman da güvendiğiniz insanların sosyal medya veya çeşitli siteler aracılığı ile dolandırıcılık yaptığını da biliyoruz. bu yüzden insanları tanımadan onlara güvenmemeliyiz. sosyal medya özel hayatımıza oldukça zarar verebiliyor. özellikle eşlerin arası bozularak boşanmalar artıyor ve yuvaların yıkılmasına sebep oluyor. aynı zaman da gençlerin elinden telefon düşmüyor sürekli sosyal medya da insanların hayatlarını inceliyor onların hayatlarına özenme şekli geliştirilebiliyor. özellikle sosyal medya var olduğundan beri bizde bir resim hastalığıdır gidiyor her bulduğunuz anı ölümsüzleştirmeye çalışıyoruz. ve o anın değerini kaçırıyoruz. sosyal medyanın bir çok zararı var özellikle çocukları bu mecra dan uzak tutmak gerekir. aynı zamanda bağımlılık yapan bir uygulamadır.

0

bana göre sosyal medyanın zararı o kadar fazlaki yararindan çok zararı var bana göre o kadar kötüsüne kullanan erkekler kadınlar var ki kızlar sevgili yapmak için sürekli erkeklerle konuşuyorlar erkekler ise sevgilisi olduğu halde ufak tartışmada başka kızlarla konuşuyorlar bana göre bu çok yanlış iyisine kulanan çok az kişi var kötüsüne kullanan çok ben sevmiyorum sosyal medyayı ne ben nede nişanlım kullanmıyoruz kullanmakta istemiyoruz biz onu kullanınca huzurumuz mutluluğumuz bozuluyor o yüzden asla istemiyorum sosyal medyayı ben zararı var yararı yok bence .

0

insanı insanlıktan çıkarıyor bağımlı hale geliyorsunuz

0

oturup konusmak yerine mesaj atmak görüntülü konusmak boşa zaman kaybı ve a sosyalleşmektir

0

sosyal medyanın en büyük zararı sosyallikten uzaklaştırıyor. faydası da bir cok şeyden haberdar oluyorsun.

0

sosyal medyayı nasıl kullandığımıza bağlı bizim bütün problemimiz bize sunulan küçücük kutularda ki milyarlık bilgiler yerine insanların giyim ve kuşamlarını incelemek eleştirmek kötülemeyi tercih ediyoruz telefon olarak düşündüğümüzde parmağımızda dokular zedeleniyor veya eklemlerdeki sıvılarımız bitiyor bilgisayar ekranını düşünürsek vücut şeklimiz bozuluyor sosyal medya duygularımızı kontrol etmemizi engelliyor radyasyondan beynimiz yandığında artık etrafa nasıl tepki vereceğimizi bilmiyoruz sosyalleşmel varken kendimizi asosyalliğe doğru emin adımlarla ilerletiyoruz

0

faydasından çok zararı vardır sosyal yaşamı bitirme noktasına getirmiştir

1

sosyal medya insanı gerçekten bağımlı hale getiriyor. insan ister istemez internete girip bir şeylere bakmak istiyor. telefonu elimize almak istemesek bile her an alabiliyoruz.

1

sosyal medyanın zararlı çok aşırı derece bağlı kalmamak gerek. çok aşırı derece paylaşım yapmamak gerek. faydası ise insan uzaktaki insanla sohbet muhabbet ediyor. haberleri okuyor. bilmediği şeyleri araştırıp inceliyor.

0

sosyal medya demek bir vakit kaybı anlamına geliyor bana göre. özellikle şu andaki kişiler ellerinden telefon düşmüyor ve genellikle sosyal medyada takılıyorlar. bir araya gelip muhabbet etmek yerine herkesin bir arada bulunduğu ortamda herkesin elinde bir telefon ve ellerinden düşmüyor. bu da sosyal medyanın ne kadar kötü bir şey olduğunu bence açıklıyor. eski zamanlardaki gibi herkesin ev içerisinde muhabbet dönmesi daha güzeldi. bu yüzden ben aslında eski zamanda yaşamayı daha çok tercih ederdim. çünkü teknolojiden uzak kim ne yapmış kim ne etmiş hiç umrumda olmazdı galiba. bu yüzden sosyal medyayı biraz olsun hayatımızdan uzaklaştırmamız gerektiğini düşünüyorum. sosyal medyada dolaşmak yerine ailemizle, arkadaşlarımızla vakit geçirebileceğimiz farklı planları yapabileceğimiz şeyler olabilir bence. yararına gelince gerçekten hiçbir yararını göremiyorum kendi açımdan. çünkü artık sosyal medya kötü bir şeylerin başlangıcı anlamına geliyor bana. bu yüzden hayatımızdan uzaklaştırmamız gerektiğini düşünüyorum.

0

sosyal medya zaman kaybı çevreyle ilişkiyi kesiyor resmen

0

ben sosyal medyanın faydalı olduğunu düşünmüyorum. anca başında bir saat durursan iyi şimdiki zamanı geçenler bilgisayarın başından kalkmıyor facebook, instgram , twitter'da vs vs saatlerce takiliyorlar. hayatlarını yaşamak varken ,eğlenmek varken bence sabahtan gecelere kadar orda durması zarar radyasyon insanın vücudunda ,organlarında zarar veriyor. tehlikeli sonuçta gençler malesef anlamıyor. hele sosyal medyada tanıştıkları insanla buluşuyorlar. ben kaç tane gördüm haberlerde sosyal medyada tanışıp buluştuklarını ne oluyor sonra ölüm haberleri geliyor. bazı insanlar arkadaşlarını telefondan aramaktansa sosyal medyadan arayıp konuşulur görüntülü bir şekilde bir şey soracak olsalar hemen sosyal medyadan yani bence ben bana göre çok saçma bir şey sosyal medya tamam ben de kullanıyordum daha önce ama ben saatlerce başında durmuyorum çünkü boş gerçekten hiç gerek yok bence sosyal medyaya dışarıya çıkıp arkadaşınla gezebilirsin ,eğlenebilirsin, ailene vaktin ayırabilirsin. ölümcül bence bana göre yani haber de izlediklerimi söylüyorum sadece ben faydasını görmedim ama zararı çok var.