0

bence eski zamanda yaşamak daha mantıklı.gün geçtikçe yeni kötülükler ortaya çıkıyor.

0

kendi zamanımda yasamak isterdim yani şimdi ki zamanda. eski zamanlarda yokluk vardı kıymet biliniyordu deniliyor ama o zamana gidip yaşamayı deneyin bakalım. soğuklarda ayağınıza bot ,çizme olmadan bir kış geçirin mesela. kış günü akşama kadar elinizde çamaşır yıkayın. bunlar basit bir iki örnek.

0

şuan gayet mutluyum daha da olucağıma inaniyorum allah izin verirse.

0

çok göreceli bir soru aslında ama her insan yaşadığı anın zevkini çıkarmalı diye düşünüyorum

1

insan şuan neler olduğunu görüyor ve ileriyi tahmin ediyor. ben eski zamanı çok merak ediyorum neler yapılırdı. nasıl ortamlar vardı. insanlar nasıldı. ben eski zamanı çok merak ediyorum. keşke eski zamana gidebilsek.

1

eski zamanlarda yaşamak isterdim. o zamanlarda yaşayan insanların anlattıklarına göre kişilerin birbirleriyle olan iletişimleri falan daha iyiymiş. ama şimdiki zamanda öyle mi? insanların yanından geçiyorsun seni tanımıyorlar bile.

0

eski zamanları duydukça okudukça ve bazı film ve dizilerde gördüğümüz gözlemlediğim kadarıyla sevgi sayğı hoşgörü çerçevesinde de o zaman larda yaşamak isterdim günümüz koşullarında her ne kadar teknoloji çağından olsak bile o zamanlar teknolojiden yoksun olarak sürülen hayat daha istek ve keyifli olrak görünüyor günümüz çağı herşeyi hemen hemen sosyal medya teknolojiye bağlı bir hayat olarak görüyor ve yaşıyoruz ancak eski dönemler de ki hoşgorü ve insanlarla diyaloklar günümüz koşullarına göre pek samimiyet içerinde geçmiyor teknoloji özürlü olupta eski zamanla da yaşamak isterdim

0

ben eski zamanlarda yaşamak isterdim şimdi eski zamanlarda herşey çok değerliydi yani mesela eskiden komşuluklar falan çok iyiydi şuan bakıyorum hiç samimi güzel bir komşuluk göremiyorum koskoca binalarda apartmanlarda 1 kişi bile samimi dostu komşusu yok ve bu beni cidden çok ama çok üzüyor ben istiyorumki herkes güzel güzel komşu olsun birbirlerine derdini paylaşsın o ona yardımcı olsun istiyorum ama bu isteğim hiçte olmuyor nedense ondan sonra şuan mesela örnek vereyim tavuklar şuan tavuklar 1 ayda yetişkin bir tavuk oluyor yani bunlara hormon veriyorlar gezen tavuk dediğimiz çok çok daha lezzetli güzel bir tavuk bu gezen tavuk dediğim tavuk 2 saatten aşağı pişmez şuankı tavuklar yarım saatte hemen pişiyor yeniyor hayvanlara köpeklere bile bu tavuğu veriyorum onlar bile mecburiyetten yiyor yoksa yemez yani gerçekten durumumuz vahim artık bazıları sadece para için insanlara neler yedirtebiliyor ve bundan hiç rahatsız değil gönlü sızlamıyor kalbi sızlamıyor ve buda insanları üzüyor içten olarak gerçekten eski samimiyet değer yok artık eskiden büyüklere saygı küçüklere sevgi diye birşey vardı şuan onu göremiyorum yani geçenlerde bi haber görmüştüm babası çocuguna boş pet şişesi fırlatıyor çocuk davacı oluyor babasından bu nasıl birşey ya o boş pet şişeyi sen hissetmezsin bile gençlik çok kötü yerlere gidiyor allah sonumuzu hayır etsin diyorum neyse herkes allaha emanet olsun hadi esen kalın. )

0

ben açıkçası şu anki durumundan pek fazla memnun olduğumu söyleyemem açıkçası. çünkü eski zamanlardaki gibi hiçbir muhabbet,komşuluk,akrabalık göremiyorum. şu anki teknolojide gelişmesi ile birlikte görüyoruz ki bize bazı yönlerden yararlı olsa bile çok çok da zararı olduğunu söylemek mümkün aslında. özellikle bir ortama girdiğinizde alanda görebiliyoruz ki herkesin elinde bir telefon ve ne muhabbet var ne de sohbet. bu da doğal olarak eski zamandaki dostlukların kalmadığını görebiliyoruz. tabii ki yararlı yönleri ne bakacak olursak da hiç bilmediğimiz bir konuyu internet aracılığıyla görebilmemiz çok güzel. ama biz genel olarak çok sık kullandığımız için pek fazla çevremizdeki insanlara vaktimizi ayıramıyoruz. eski zamanlardaki duyduklarıma göre yani millet hep birbirini kollarmış ve her akşam genellikle bir misafirliğe gidip sohbet havasında geçtiğini söylüyor eskiler. tabii ki bu içli dışlı olmak bence çok güzel çünkü zaten o zamanlar teknolojinin olmadığı zamanlar diyebiliriz. her şey bir yana oradaki ortam bence hiçbir şeye değişilmez diye düşünüyorum. herkesin mutlu olduğu bir an olması lazım gerçekten çünkü kalabalık bir ev ortamı ve insanın canı sıkkınsa bile kafandakini unutturacak bir ortam olduğunu düşünüyorum. keşke şu zamanlarda daha böyle devametseymiş. şimdi ise görüyoruz ki sadece bayramdan bayrama demek çok doğru oluyor. o da zaten geldikleri 5 dakika oluyor. ben eski zamanda yaşamayı daha çok tercih ederdim açıkçası.

0

ileriki zamanda mümkünse çok merak ediyorum nasıl olacak 100 sene sonrası