0

4 evliliğe kadar serbesttir galba kötü yanı psikolojik baskı oluşuyor falan filan

0

evlendiyseniz artık özgür değilsinizdir. durmadan telefonunuz çalar. yok nerde kaldı ne zaman gelcen gelirken şunu al bunu al. bitmek bilmez isteklerle karşı karşıya kalırsınız. kafanızı dinlemek için dışarı çıkamazsınız. çıkacak olsanız nereye gidiyon napcan dışarda yine bir sürü soru. gerek yok evliliğe. ben toplumdaki evlilik merakını da anlamıyorum. bir bekar görseler hemen sorarlar ne zaman evlencen, sana birini bulalım mı? sana ne arkadaş elalemin derdinden

0

evlilik insanın kendini bi şekilde birine bağlamasıdır genellikle kızların istediği erkeklerin ise daha gezmeliyim gençliğimin baharı dediği dönemlerde çoğu ilşkiyi bitirme sebeplerindendir kötü yanlarını düşünürsek kişisel baktığımızda herkese göre değişkenlik gösterir çoğu insana göre birine bağlı kalmak veya hiç sorumluluk almamış birinin birden bir ev sorumluluğu üstüne birde çocul olduğunda daha büyük sorumluluk aldığı zor bir zaman olabilir iyi yönüne bakarsak da gönül bağı kurduğun birisiyle hep beraber olmak aynı evi birlikte paylaşmak yalnızlığı gidermek mutlu edici faktörlerdir

0

beyler en iyisi biz japonla evlenelim bu böyle olmayacak

0

şimdi evlenmek güzel fakat bazen kötü yanlarıda var tabiki evlenmek zor bu devirde ve eşinizi iyi tanıyarak evlenin benim düşüncem bu şekilde yoksa sonra çok çok pişman olursunuz kafanızı duvarlara vurursunuz ama iş işten geçer yani evlenmeden önce evlediğiniz kişiyi erkek veya kadın güzelce tanıyın sizin kurallarınıza uyacak mı siz onun kurallarına uyacak mısınız uyuşuyor iseniz evlenin lütfen daha sonra pişmanlık duymayın ve tabiki her evliliğin tuzu biberi her evlenen kişi illaki kavga etmiştir kavga etmese bile tartışmıştır hiç tartışma bile olmamış sözleri bile karşı karşıya rakip olmamış kişiler veya kişi varsa gerçekten gönülden tebrik etmek istiyorum yani bu devirde yaşam zor o yüzden illaki tartışıyor kavga ediyor insan eğerki kavga ediyorsan veyahutta tartışıyorsan geri barışmasını bileceksin suçlu kim ise o özür dilemesi gerekli iki tarafta inatçılık ederse bu iş yürümez ondan sonra tabiki kötü yanları olsada evliliğinin iyi yanlarıda muhakkak var bir çocuğun oluyor gerçekten bir insanın çocugu olması kadar güzel birşey yoktur eminimki çünkü o çocuk senin ciğerin ve onun kılına zarar gelmesin istiyorsun buda insanı duygulandırıyor gururlandırıyor anladınızmı ondan sonra o eşle beraber inşallah bir ömür boyunca hayat arkadaşın o senin bi kalemde silmek falan olmaz mutlu mesut geçinmek lazım sen alttan alıcaksın o alttan alıcak geçinip gideceksiniz umarım anlamışsınızdır bu arada iyi akşamlar dilerim herşey gönlünüzce olur umarım esen kalın efendim.

0

evlenmenin bencede bir sakıncası yoktur çünkü sorumluluk alıp bir yuva kuruyorsun ve kurduğun yuvaya sahip çıkmak senin ilk görevindir sadece noluyor biliyormusun para biraz can sıkabiliyor işte maaşını aldın diyelim bir çok yere paran gidiyor ona göre hesap yapıyorsun yararı ise sevgi saygı kazanıyosun nasil diyim ya evlat ediniyosun daha ne kadar güzel olabilir evlenmek allah herkese hayırlısını nasip eder inşallah.

0

evlenmenin bana gore hic bir zarari yok,faydasi var.
hayatinizi paylasiyorsunuz yemeginizi paylasiyorsunuz,kisaca;iki kisilik dev mutluluk :) ama herseyin bi zamani var,zamanindan once veya sonraya kalmamaya bakin derim evlilik icin.

0

bence evlenmenin herhangi bir sakıncası yok ama şöyle bir yük biner insanın sırtına: evlenince insanlar daha fazla sorumluluk sahibi olur. evini ailesini geçindirme gibi sorumluluklar biner. ben şuan evli değilim ama evlenmenin bence bir çok faydası vardır. insanlar sorumluluk sahibi olunca daha fazla olgunlaşır, bu da kendisine çok faydası vardır tabiki. sevdiğin insanla evlenince özellikle bir çok faydası olacağını biliyorum. mutluluk kavramı daima aralarında olur. umarım herkes sevdiği insanla evlenir ve mutlu olur.

0

evlilik sakıncalı bir şey değil. ama sadece bir özgürlüğü kısıtlanıyor yani bekarlığın daki hayatı yaşayamıyorsun gezmeye gerçekten çok seviyorsan arkadaşlarınla bunu bekarlığın da gibi her zaman yapamazsın mesela ben evlendim enim özgürlüğüm kısıtlandı mesela eskisi gibi açık giyinemiyorum eşim kızıyor ben zaten eşim çok iyi biri benim mesaj gezmeye giderken beraber gideriz ,alışverişe giderken beraber gideriz. ve evliliğin bir de en güzel yanı bebeğinin olması gerçekten anne baba duygusu gibi bir duygu yok yani rabbim herkesin inşallah anne ,babanın duygusunu yaşatır. rabbim olmayanlara da nasip etsin yani evliliğin çok güzel yanı var sadece benim sevmediğim şey benim giyin işime karışılması bir de özgürlüğünün kısıtlanması ondan dolayı başka bir sıkıntı yok bir de şu salona çoraplarını atmasa çok güzel olacak yani bu erkekler neden böyle anlamadım.

0

sorumluluk sahibi insanların insanların evlendiğinde evleneceğin de bir sakınca görmüyorum ama bekar iken sorumluluk sahibi olmayan insanların, evleneceğin de çok sakıncalarını görürler. insan evlendiğinde fazla özgürlüğü kısıtlanır, bundan başka bir sakınca görmüyorum. özgürlük konusunda da eşler kendi aralarında anlaşarak çözebilirler. misal eşlerden birer arkadaşıyla dışarı çıkacağında da ya eşini de alır götürür ya da çok iyi anlatılmalı ki arkadaş eş rızasıyla izin versin. bu olay olmazsa bu özgürlük çok daha kısıtlanabilir. benim düşüncem evlendikten sonra iki tarafında arkadaş çevrelerini yavaş yavaş bırakmaları lazım.

0

ahahaha güzel soru.çok sakıncalı bir durum yok eğer bir sosyopatla evlenmediyseniz.hatta keyifli yanları bile var şayet bir psikopatla evli değilseniz.cimri bir partneriniz yoksa birlikte gezip tozmak,alışveriş yapmak güzel olabilir.kıskanç bir manyak değilse eteğinizin boyu,bluzunuzun yakasına siz karar verebilirsiniz.gördüğünüz gibi hiç sakıncalı bir tarafı yok.gel gel hiç acımayacak.gel vatandaş sende geeeel:))

0

bir sakıncası yok sadece özgürlük kısıtlanıyor.