0

benim italya ligi hakkındaki düşüncelerim; juventus bu sene yine şampiyon olacaktır. çünkü artık onlar da cristiano ronaldo gibi müthiş bir oyuncu bulunmaktadır. cristiano ronaldo çıktığı 15 maçta 10 gol 5 asist yaparak takımı büyük bir katkı sağlamıştır. bana göre juventus bu sene yine şampiyon olarak ligde üst üste 8 kez şampiyon olacaktır. son zamanlarda iyi bir çıkış yakalayan napoli,juventus şampiyon yapmamaya çalışıyor.özellikle geçen sene napoli şampiyonluğu elinden kaçırdı. juventus genelde şampiyon olduğunda bayağı bir puan fark atarak şampiyon oluyor. ancak napoli artık bu duruma izin vermiyor.napoli çok güzel bir futbol oynuyor ancak nedense bazen çok kötü goller yiyorlar.bana göre bu sene yine juventus şampiyon olacak,ve napoli ardından 2. sırada olacaktır.roma geçen sene büyük bir çıkış yakaladı. ancak bu sene çok kötü gidiyor milan yılların milanı eskisi gibi top oynamıyor. milan takımının çok severim ancak milan artık benim gözümde ufak bir takım rolündedir. inter'e gelecek olursak inter de aynı milan gibi çok düşüşe geçen ekiplerden biridir. bana göre işte sıralama bu şekilde olacaktır. juventus 1 sırada olacaktır,napoli 2. sırada olacaktır,milan 3 sırada bitirecektir. inter 4 roma bu sene ligde 5 olacaktır.

0

italya ligi şu anda başarılı bir şekilde ilerleyen lig olarak devam etmekte. bir türk oyuncumuz roma'da top oynamaktadır. o da gerçekten takımın oyun kurucusu ve istenilen bir performansı verdiği için roma takımından bir türlü ayrılamıyor. bu da gerçekten bir türk futbolcunun bu durumda olması bizim için gurur verici açıkçası. özellikle real madrid'den ronaldo'nun gitmesiyle juventus takımı daha da kuvvetlendi ve şu anda ligde puan kaybı yaşamadılar. diğer takımlara baktığımız hisse performansı biraz daha düşük kalabiliyor ama kaliteli takım gerçekten italya ligi'nde çok olduğunu söylemek mümkün. biraz olsun transferler konusunda ilerleyen bir lig biraz olsun italya ligi'ni dünyaya duyurmak istiyorlar. izleyici bakımından ve seyirciler bakımından çok keyif verici maçları olduğunu söyleyebilirim. gerçekten genel olarak haftada 1-2 maç belli takımların maçını kaçırmadan izliyorum. gerçekten oynadıkları oyunla birlikte taraftarları arkalarını alıyorlar ve tam gaz devam ediyorlar. büyük bir ihtimalle de bu senenin şampiyonu yine juventus olacak gibi görünüyor. çünkü ronaldo geldikten sonra güvenç takımla büyük bir katkı sağladığını görebilmekteyiz ve her maçta performansı yüksek bir şekilde oynayabiliyor. bu da diğer takımların avantajını biraz olsun düşürüyor ve yakın zamanda puan farkının iyice açılması ile juventus iyicene rahatlayacağını düşünüyorum.

0

italyada futbol cok iyi inkisaf etmis bura milan gibi 5defa cempiyonllar liqasini qazanmis komanda kimi italyali oyuncularda millide cok iyi oyuncular var buffon gibi bonucci cellini gibi efsaneler oyunuyor

0

italya futbolu, avrupa’nın önde gelen takımların oluşturduğu kulüplerden meydana gelmektedir. dünya futbolundaki başarıları bir hayli fazladır. dünyada ardından söz ettiren bir ülkedir. üstelik son dünya kupasını ülkesine götüren takımların başında gelmektedir. bugüne kadar dünya futboluna inanılmaz futbolcular yetiştirmiştir. bir çok futbolcu hem italya’da hem de dünyanın diğer önemli takımlarında top koşturmuştur. bugün ise hala dünya gündeminde yerini korumaktadır. avrupa ülkeleri arasında ilk beşe girer.