0

acilin benim konum :) :) genelde biyografik ve otobiyografik turde romanlar yaziyor ayse kulin. kalemi bir o kadar da guclu. ayse kulin'i ilk adi aylin adli kitabiyla tanidim. sonra sevdalinka kitabiyla devam ettim. veda, umut, hayat, huzun adli kitap serisi var kendi hayatini anlatan bir seri. sonracima boranin kitabı, dönüş, handan, nefes nefese, fureya, türkan, cikan son kitabi "son" cikti.. daha var da kitabi aklima grlmiyor simdi

1

ayşe kulin, 1941 yılında istanbul'da dünyaya gelmiştir. aile efradı saray bosna'dandır ve kendisi boşnak kökenlidir. türk edebiyatının kadın yazarlarından biridir. gazetecilik de yapmıştır. ben kendisini ilk aylin isimli romanı ile tanımıştım. genel olarak kitapları kolay okunan biyografik eserlerdir. ben okumadım ama arkadaşın onun kanadı kırık kuşlar kitabınında çok güzel olduğundan bahsetmişti. tarihi kurgulayan bir romanmış. okumak istediğimi söyledim. getirirse okumak niyetindeyim.
okuduğum en güzel kitabı bence rahmetli muhsin yazıcıoğlu'nun hayatını anlattığı köprü kitabıdır. okumayanlara şiddetle tavsiye edebilirim. hatta sanırsam bu kitaptan senaryolaştırılan dizisi bile çekilmiştir köprü'nün.
kördüğüm ve dönüş'te bildiğim kitaplarının isimleridir.
güzel ve kaliteli bir kadındır.