0

kalp hastası olan biri öncelikle sinirlenmemesi gerekiyor ve stresten uzak durması gerekir olayların içine karışmaması gerekir sigara içmemesi gerekir alkol almaması gerekir kızartma yemeklerden ve hamur işlerinden uzak durması gerekir sağlıklı beslenmesi gerekir onun için doktor tarafından bir diyet reçetesi verilir ve o reçeteye uyması gerekir.

0

yani kalp hastalığı olan bir insan sigara içmemesi lazım ,alkol falan kullanmaması lazım ve zararlı olan yiyeceklerden uzak durması lazım. çünkü doktor ona bir diyet kağıdı veriyor ona göre yemesi lazım zaten zararlı olan yiyecekleri yediğinde sigara ve alkol kullandığında kalp riski daha çok artacağı için zararlı olan her şeyden uzak durması lazım tabii ki de yani kalp hastalığına karşılık hangi yiyecekler zararlı bilemem ama çok şükür öyle bir hastalığım yok ama babaannem de öyle bir rahatsızlık var. mesela hiçbir şey dinlemez devamlı yer engel olamıyoruz artık yani bunları yaparlarsa en azından devamlı hastanelik olmamış olurlar biraz da olsa sağlıklı olmuş olur en azından bazı insanlar zararlı olan şeyleri yiyorlar ama devamlı hastaneye gidiyorlar yani bilmiyorum gene de çok rahatsız olup bunları yapan insanlar çok uzak durmaları lazım.

0

kalp hastalarının tabikide kendilerine çok dikkat etmelerini öneririm.mutlaka yedikleri yemeğe felan dikkat etmelidirler.düzenli ve dengeli beslenmelidirler.spor yapmalıdırlar.fakat bu sporu abartmadan kendilerine uygun bir şekilde yapmalıdırlar.doktorlarına sorarak yapmalılar yani.başka olarak sigaradan mutlaka uzak durmadırlar.sigara içmeseler bile sigara içilen ortamdan mutlaka uzak durmalıdırlar.çünkü sigara bu hastaları çok kötü etkileyebilir ve bir çok kötü şeylere olanak sağlayabilir.bundan dolayı sigaradan uzak durmalıyız işte.uyku düzenlerini mutlaka halletmelidirler.her gün düzenli olarak uykularını sergilemedirler.çok fazla kendilerini gün içinde yormamalıdırlar.bu hayatta en önemli şey sağlıktır arkadaşlar sağlığımız için elimizden geleni yapmalıyız.bundan dolayı mutlaka dikkatli olmanızı öneririm.

1

sigaradan uzak durmalıdır, dengeli ve düzenli beslenmelidir, işlenmiş hazır et ürünlerinden uzak durmalıdır. salam, sosis, sucuk gibi. tuz tüketimini azaltmalıdır, bitkisel ilaçları kullanmamalıyız, ani hareketler yapmamak, çok hızlı koşu yapmamak, soğuk havada yürümemek, alkol tüketmemek gerekir, ilaçlarını aksatmamak, stresli ortamlarda bulunmamak.