0

sanırım tarih biliminin incelenmesinin temelinde merak olduğu için merakta insana özgü olduğu için tarihin şekillenmesinde insan davranışlarının etkisi olduğu için tarih insanla başlar sözü söylenmiştir.

0

tarih yazı ile baslar. yazı olmadan önce ki tarih pek bilinmiyo çünkü herhangi bir kayıt yok . evet kazılarda eskiyi anlatan görseller kullanılan eşyalar bazı fikirler anlatıyor ama ne kadar nettir tahmin gerçeğe ne kadar uzak veya ne kadar yakın tartışılır.tabi bu işin erbabı olan bilim insanları bunu daha iyi bilir detaylı sorgulamak lazım. gerçek ve doğru tarih yazının icadından sonra başlamış ve devam etmistir. her dönem iyi kötü bir tarih yazılmaktadır bu dünyada. umarım gelecek için çocuklarımız için güzel ve başarılı tarihler yazmayı başarırız. ülke olarak güçlü, cesur, çalışkan bir tarihe sahibiz ve devamliligida böyle olur. temennimiz vu yönde.

0

tarihi yazan zaten insanlardır. gerçekten böyle insanlar hep tarih boyunca gelmiştir. yani tarih insanlarla yaşlıdır. örneğin, ulu önderimiz mustafa kemal atatürk, istanbul’un fethi ve fatih sultan mehmet, selahattin eyyubi, metehan, kılıçarslan.