0

namaz kılmak insanı hayasızlıktan korur
kötü yollardan alıkoyar
namaz kılan kimse için peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuşlardır; bir kimsenin evinin önünde bir dere olsa ve o derede günde 5 kez yıkansa onda hiç kir kalır mı işte namazda böyledir. namaz kılan kimse de o günki günahlarından arınmış olur, buyurmuşlardır. hadis i şerif tam kelimesi kelimesine elbette böyle değil ben aklımdakileri cümleye döktüm. namaz kılan kimse eğer kıldığı namaz onu kötü ahlaktan korumuyor ise o kişinin hz allah ile arasındaki uzaklığı artmış olur. yine aynı şekilde bu da bir hadisi şerif olduğunu hatırlıyorum. namaz; dünyada darlık, geçim sıkıntısı çekenlere yardımcı olan manevi bir unsurdur. namaz insanı dünyaya niçin geldiğini hatırlatan bir kitaptır, namaz hem dua hem sabır hem şükürdür. ne mutlu o kimseye ki onun için sadece dünyada değil ahirette de büyük faydaları vardır. namaz kılan kimse yarın ahirette aldığı abdest için her her yeri bütün uzuvları nur içinde olacaktır. ve sırat köprüsünden geçerken cehennem ona söyle seslenecektir" ey mümin çabuk geç nur'un ateşimi söndürüyor" yine aynı şekilde namaz kılan müminin alnında namaz kıldığına dair toprak izi olacaktır onlar öyle tanınacaktır. namaz kabirde nur, ahirette sürur , dünyada nefestir. yine son olarak hadisi şerifte namaz gözümün nurudur buyurmuşlardır. bir alimse şöyle söylemiştir "namaz kılmayan kafir olmaz ama kafirlerde namaz kılmaz". bildiklerimi çok güzel ifade edemesemde umarım faydalı olmuşumdur.
vesselam

0

namaz insanı hayasızlktan kötü davranıştan alıkoyar yalan söylemez verdiği sözde durur emanete ihanet etmez. bunları yapmayan müslümanda münafık alemeti vardır buyurmuş peygamberimiz

0

namaz kılmak a llaha yakın hissettirir huzur verir

1

namaz kılmak insana huzur veriyor. içinden bir yük kalkıyor. namaz bize bir zorunluluktur. günde 24 saatin sadece 1 2 saatini namaza versek güzel olur hem insanın o üzerindeki yorgunluk yük çıkmış olur. namaz insanı diri tutar ve saglam tutar.

1

namaz dinin direğidir.
vücuda sıhhat verir.
kötülüklerden korur.
günahlardan sakindirir