0

insanın uyudukca uyuyasi geliyor. bir insanın uyku ihtiyacı 7 saat ise ve 7 saati geçince vücut tekrar 7 saate tamamliyormus. bu yüzden fazla uyusak bile uykumuzu alamamış uyanıyoruz. kendimizi halsiz sinirli hissedebiliyoruz. her şeyin fazlası zarar arkadaşlar. kararı bilmek lazim.

0

aşırı uyuyan insanlar genellikle sabah kalktıklarında gerçekten kendini çok enerjisiz ve sürekli hissederler gün boyunca sürekli yorgun hissedenler gün boyunca . o yüzden en azından en azından insanlar bu yorgunluğu gidermek için akşam 12 de yatıp sabah en azından yedide kalkabilirler diye düşünüyorum.yoksa gerçekten gün boyunca sürekli yorgun hissederler kendilerini ve hiçbir şekilde eğer ki işte çalışıyorlarsa genellikle kendini veremezler uykusuzluktan.çok uyuyan insanlar genellikle obezite oluyor şeker hastalığı,kalp hastalığı genellikle bunlar çok fazla oluyor özellikle de daha fazla oluyor çok iyi insanlarda. çok fazla uyumak genellikle beynimize zarar veriyor. insanlar daha çabuk yaşlanıyor bence ve beyin olarak da çok güçsüz hissediyorlar diye düşünüyorum.o yüzden aşağıdaki şekilde en azından uyumak hem beynin zarar veriyor hem de kalp sağlığına. başka bir nedeni ise şeker hastalığı riskini çok fazla arttırıyor.günümüzde artık kilo çok fazla olmaya başladı o yüzden insanlar çok fazla olduğundan dolayı kilo oranı çok fazla artan ve şeker hastalığına yakalanma oranı çok fazla artar. o yüzden dikkat edilmesi gerekir günde 7 saatten fazla uyku uyumamız gerekir. zaten bilineceği gibi obeziteye çok fazla neden olabiliyor çünkü insanlar çok fazla olduğundan dolayı hareketsiz kalıyorlar diye hiçbir şekilde kilo vermemize yardımcı olmuyorsun yağ birikiyor vücudumuzda. o yüzden aşırı bir şekilde uyumamak gerekiyor çünkü her türlü hastalığa yol açabiliyor açıkçası çok fazla uyumak en azından ideal uyunabilir yani diye düşünüyorum. bazı insanlar gerçekten de çok abartıyor bence vaktinde yatıp vaktinde kalkmak bence en iyisi ve aşırı bir şekilde uyumaması gerekir. özellikle de de baş ağrısı neden olabiliyor.fazla uyumak genellikle baş ağrısı yapıyor o yüzden de genellikle kendimizi bir süre sonra hiçbir şekilde gelemiyoruz genellikle normal kahvaltı saatleri falan vardır bu yüzden bunları kaçırdığımız için o günler o saatlerden sonra insanda kan şekerinde bir düşüklük oluyor o yüzden çok dikkat edilmelidir. özellikle de çok uyumak sırt ağrısında olabiliyor.genellikle çok aşırı bir şekilde uyuduğumuzda sırt ağrısı hissederiz çünkü sürekli kaslarımız ve kemiklerimiz hareket etmediği için genellikle ağrı çekeriz. o yüzden gerçekten çok dikkat edilmelidir aşırı bir şekilde uyuyabiliyorlar insanlar bazen abartabiliyor uykuyu. genel anlamda çok uyumak bu tür sebeplere yol açabiliyor o yüzden aşırı bir şekilde günde en azından 7 saatten fazla uyum.

0

uyumanın herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum yada düşünmek istemiyorum bana verseler 24 saat uyurum valla mışıl mışıl.

0

ben çok uyuyan birisi olarak iyi yönü çok fazla yok diyebilirim. dinlendirmiyor tam aksine daha fazla yorulduğunuzu hissediyorsunuz uyandığınızda. biraz sersemlik oluyor üstünüzde sanki hiç uyumamış gibi uyuklar vaziyette geçiriyorsunuz. ayrıca kilo aldırır diyenler var fakat fazla uyumak asla kilo aldırmıyor aksine tam anlamıyla yemek yiyemediğiniz için daha fazla yağ yakıyorsunuz. vücut uyanık olduğunuz zamandan çok uyurken daha fazla enerji harcıyor çünkü. ayrıca depresyona bile neden olabiliyor fazla uyumak. biraz önce de söylediğim gibi tüm gün sersem gibi gezdiğinizden hayattan pek bir tat alamıyorsunuz. ha bu kadar zararı yazdım az mı uyuyorum asla. günümün yarısından çoğu uyuyarak geçiyor ve sürekli bir depresyon halinde geçiriyorum. mümkünse eğer çok fazla uyumanızı tavsiye etmem.

1

kilo almanıza neden olabilir,sersemlik yapabilir,uyku düzeniniz haliyle bu nedenle bozulur.

1

karinizin, kocanizin siz uyurken canı çok sıkılabilir mesela. en çok önemli olan şey budur bence. işe geç kalabilirsiniz. ev işlerine geç kalabilirsiniz. çocuğunuz siz uyurken sizi ozleyebilir. bunlar çok mühim şeyler.

0

çok fazla uyumak bence insanda psikolojik sorunlara yol açar.çünkü sürekli yani devamlı olarak uzun süreli uykumuz varsa bana göre insanda psikoloji felan kalmaz.çünkü artık hayattan bıkmış gibi olursun zevk alamazsın hayattan.başka sorun olarakta boyun tutulması ve sırtımızda bir çok ağrıda yaşayabiliriz fazla uyumamak lazım.