0

önce fiyatına sonra rengine ve en son üzerimde nasıl durduğuna bakarım.

0

ilk olarak gözüme takılıp takılmadığına bakarım yani bir kıyafet önce dikkatimi çekmeli. sonra benim tarzıma uygun olup olmadığına bakarım, giyebileceğim ya da kombinleyeceğim bir şeylerim olup olmadığına bakarım. çünkü kıyafeti alıp altına ya da üstüne ne giyeceğime karar veremediğim bütün haline getiremediğim sürece anlamı yok. daha sonra denerim ve üzerimde duruşuna bakarım. potluk olup olmadığına ve dikişlerinin düzgün durup durmadığına bakarım. daha sonra fiyat performans değerlendirmesi yaparım bu kıyafeti almalı mıyım? gerçekten gerekli mi? fiyatını hak ediyor mu diye bunlardan sonra eğer bana uygunsa ve ihtiyacım olan bir şeyse alırım.

1

genellikle kıyafetin markasına bakarım çünkü markası kalitesini belirler.

0

çok zor kıyafet seçerim ben. kıyafeti seçerkende kombin yaparak almaya dikkat ederim. hangi kıyafetlerimle uyar uymaz ona bakarım.

0

kıyafet alırken genellikle sadece bakmak için giderim mağazaya eğer beğendiğim bir kıyafeti uygun fiyata bulursam o şekilde alırım. ama almadan önce mağzanın içini iyice gezip en uygun olanını bulmaya çalışırım. özellikşe indirim olan kısımları kontrol ederim. ve beğendiğim bir ürün bulunca, rengine bakarım rengi uygunsa bedenimi bulmaya çalışırım. bedeni de hallettikten sonra kıyafette herhangi bir deformasyon var mı ona bakarım dikişlerini kontrol ederim ve bir sıkıntı yoksa o şekilde gidip önce denerim. çünkü denemeden aldığımda genellikle üstümde iyi durmadığını fark ederim. bu yüzden giyerim eğer üstüme tam olduysa ve çok açık falan değilse o zaman kıyafeti satın alırım.

0

kıyafet alırken öncelikle modeline bakarım.yani tarzıma uygun mu değil mi diye bakarım .ya da modaya uygun mu diye düşünürüm. daha sonra kıyafetin fiyatını bakarım eğer bir kıyafet sevmişsem o kıyafete çok fazla para verebilirim ama eğer kıyafeti beğenmezsem ve çok pahalıysa hayır ne olursa olsun almam. tabi kıyafetin markasıda önemlidir. örneğin etrafta çok fazla marka var ancak bunların çok azı kaliteli. yani kıyafet alırken insanların üç şeye bakması gerekir. birincisi tarzına uygun mu.ikincisi fiyatı ne. üçüncüsü kaliteli mi yani marka mı.

0

üzerime yakışıyor mu ve tabi en önemlisi bütçemë uygunmu diye kumaşına rengine ve bunun gibi şeylere bakarım ..

0

kıyafetlere bakmadan önce bi bakarım ihtiyacım var mı yokmu sonra eğer ihtiyacım varsa o kıyafete bi fiyatına bakarım pahalımı ucuzmu bütçeme uygunmu diye felan işte.sonra karar verirsem alırım herhalde.bide alıcağım kıyafetin felan kalitesine felanda bakarım mutlaka.çünkü
kaliteside önemlidir bi kıyafetin.kalitesiz ve kötü bir kıyafet alırsak bizim açımızdan kötü
olabilir.

0

1 islâma uygun olup olmadığına
2 gerek olup olmadığına

2

kıyafet almayı düşünüyorsam bu gerçekten ihtiyacım olan bir şey ise,
öncelikle ihtiyacım olan kıyafetin modelini beğenme aşamasını halletmem lazım..
sonra beğendiğim de bana uygun bedeni var mı onu aramam lazım..
tabii önce beğendikten sonra etikete bakıyoruz, makul bir fiyat ise beden aranıyor..
pahalı ise unut gitsin..

2

ben ilk önce fiyatına bakıyorum. yani bütçeme uygun mu değil mi diye bakmam gerek diye düşünüyorum. ve bir de şöyle bir şey var. diyelim ki ben o kıyafetin etiketine bakmadan çok beğendim ve almak istiyorum bir de baktım ki etiketine çok fazla pahalı ve hal böyle olunca benim de otomatikmen moralim bozulur zaten o kıyafeti de alamam. kıyafete de çok fazla para harcayan bir insan olmadığım için belli bir fiyat üzerinden alırım hep kıyafetlerimi.