0

iletisim bozuklugundan ortaya cikar.insanlar birbirini dinleyip anlamaya calismiyor ki sadece konusuyor 2 taraf da sadece konusunca kendilerinden baskasini duymuyolar birbirlerini anlayamiyorlar,tahammulsuzler halbu ki tatli dil yilani deliginden cikarir demisler bi dinleseler anlamaya calissalar,anlayisli olsalar bu raddelere gelmez olay ama herkes o kadar bıkkın ki insanlarin birbirini dinleyecek tahammulleri yok,anlamak icin konusmuyorlar hakli cikmak icin konusuyorlar en sonunda da siddete basvuruyorlar halbu ki konusarak cozemedigin bisey kavgayla cozulur mu cozulmez ama iste anyalan,dinleyen yok malesef.

1

kavga insanlarin birbirini anlamamalari sonucu ortaya cikar. insanlar konusmak yerine bagirmayi cagirmayi seciyorlar akillariyla degil duygulariyla hareket eden insanlar bunun sonucunda kirici olabilirler. kavga siddwt hicbir zaman cozum degildir. olmamistir olmayacaktir. kavga etmek yerine insanlar birbirlerini anlamaya calismalilar. kirici degil yapici olunmalidir.

0

insanların birbirini kirmasından, yanlış anlamasından, yangına körük ile gitmekten kavga çıkmaktadır. bazen de bahane ile kavga çıkabilir. kavga çıksa da aralamak gerekir. birbirini dinleyip ifade etme hakkı tanıyarak tartışmanın daha fazla büyümesi engellenebilir.