0

orman yanginlarinin genel nedeni ormanda
yapılan piknikler ve sondurulmeyen atestir. orada bulunan cam şişeler unutuluyor ve unutulan şişeler hep orman yangınlarına neden oluyor çünkü cam şişeler güneşten gelen ışınları topluyor ve yangın çıkmasına sebep oluyor.

0

orman yangınların bir çok nedendi vardır ama en önemli nedeni ihmalsizlik ve tedbirsizlik tır orman yangınlari ateşn yakılması yasak olduğu yerlerde ateş yaktığımiz için yâda sigara izmarit ini söndürmeden attığımiz için bir çok ihmalsizlikten meydana çıkar orman yangınlarının önüne geçmek için hepimizin görevleri vardır doğa çöp yanıcı ve tutucu maddeler atmamliyiz bunun yanında ormanda bekçilik yapan kişi sayısı artırılabilir ve çoğu yerde ateş yakmak piknik yapmak mangal yapmak gibi durumlarda göz önünde olmalı sadece belirlenen yerlerde yapılmalıdır

1

orman yangınlarının başlıca nedenleri insanlardır. insanlar doğada bilinçsizde ateş yakıyorlar bu ateşleri söndürmeden o ortamı terk edip gidiyorlar bu ateş közleri rüzgarın etkisi ile tekrar tutuşup orman yangınlarına dönüşmektedir. diğer bi nedeni ise doğaya atılan cam şişe ve cam atıklarıdır bu camlar güneş ışınında mercek görevi görerek kuru çalı çırpı otu çöpü tutuşturup orman yangınlarına dönüşüp ormanları tahrip ediyor. bunlar için alınacak önlemler insanalar bilinçlendirilmeli orman kontrol ekipleri kurulmalı yada orman bekçilerinin sayısı çoğaltılmalıdır bu şekilde orman yangınlarının önüne geçebiliriz.