0

plastik bir eşya attığımda çok üzülüyorum gerçekten de

0

duyduğum kadarıyla plastik atıklar gerçekten çok zararlıymış. hatta plastik poşetler de bu yüzden ücretlendirildi. çünkü kullanımı azatılmak isteniyor. o yüzden de poşetler ücretlendirildi. çünkü plastikler doğada çözünmeden uzun bir süre kalıyor ve doğaya çok büyük zararlar veriyormuş. o yüzden de kullanıma azaltılmalı ve hatta yasaklanmalı bence. çünkü paralı olduğunda yine kullanımı devam ediyor. o yüzden bence üretimi tamamen durdurulmalı diye düşünüyorum. bir de mesela müge anlı demişti ki kaç yıl önce duydum fransa 2020'de ülkesinde plastik kullanımını tamamen bitirecek diye söylemişti. ve hatta devam etti dedi ki " kendileri ürettikleri bir ürünü ülkelerinde kullandırmak istemiyorlarsa demek ki gerçekten zararlı ki kullanımını bitireceklermiş" şeklinde söylemişti. gerçekten demek ki ne kadar zararlı ki ürettikleri bir ürünü ülkelerinde kullandırmak istemiyorlar. bir de ne kadar doğru bilmiyorum ama duyduğuma göre bu tarz ülkeler çöplüklerini geri dönüşüm haline getirebilmek için plastikler yaptıklarını duymuştum. ve o yüzden ucuz plastikleri kesinlikle almayın diyorlar. çünkü ucuz plastikler genellikle bu tarz ülkelerin köpüklerinin geri dönüşüm hali oluyormuş.

1

kullanmamak pek elimizde değil günümüz şartlarında. ama geri dönüşüm konusuna dikkat etmeye çalışıyorum. daha az poşet kullanmaya gayret gösteriyorum. çantamda katlanabilir alışveriş çantam sürekli mevcuttur. her yıl okyanusa tonlarca dökülen plastiklerin vebalini boynumda hissediyorum ve bu konuda elimden geleni yapıyorum.

0

plastik atıklar çok zararlı ama maalesef hayatın her noktasında tek kullanımlık olanlar tercih edilmeli cam ağırlıklı hammadelere yönelmeli