0

bizde para basıyorduk ya zaten. birde poşete 25 kuruş verecekmişiz. evde bez poşet dikerim yine marketten poşet almam ben. niye para kazandırayım onlara kardeşim. her markete gittiğinizi düşünsenize :d

0

artık ceplerimizde katlanmış poşet ile dolaşacağız yada 80'lerde babamla pazara giderken yanımıza aldığımız ve içine erzak koydukça genişleyen file vardı, ondan edineceğiz.

0

eski alışkanlıklarımıza donecegiz. file ve bez çantalarımizi taşıyacağız artık. atık malzemeye değil 25 kuruş.5 kuruş vermem

0

doğru bir uygulama plastik poset kullanımı azalacaktır.

0

bence milleti soymaktan başka birşey değil bu

0

her şeye para alacaklar artık. insanlar ellerinde götürsün. çok saçma bir şey isyan çıkar öyle bir şey yaparlarsa.

0

bu duyduğum en saçma şeylerden biriydi gerçekten, migrostaki kasiyer kadın söylemişti bir gün ve şok olmuştum. hala da şaşırmaktayım yani. poşete de para vermeseydik bir zahmet ya. nasıl sömüreceklerini şaşırdılar artık bence.

0

herşeye zam bunada zam olmasaydı gönül koyardık.alışacağız artık babanelerimiz zamanında pazar çantaları vardı üst üste konur bütün meyve sebzeler evde seçilirdi.

0

poşet parası alındığını ilk defa duydum çok saçma ya

0

çantalarımı çıkarmayı düşünüyorum yapacak bir şey yok yaşamaya devam edicez.

0

25 kuruş biraz abartı olmuş sanki bunca senedir akılları neredeydi acaba şimdi mi doğaya duyarlı oldular anlamıyorum. sıkıntı değil ama çantalara bez poşet koyarız eskiye döneriz, zaten bir sürü zararlı kimyasallarla üretiliyor poşetler sıkıntı yok. tutupta 25 kuruşta vermem yani.

1

para vermediğimiz bir poşet vardı o da oldu yani. artık ne için, nerden para alabiliriz diye düşünüyorlar sanırım. ama bir bakımdan da iyi olabilir çünkü insanlar çok çok poşet harcıyorlar ve çöpler poşet doluyor.

1

migros'ta şu anda alışverişlere 0.10 kuruş poşet ücreti ekleniyor. alışveriş sonunda indirim olarak düşüyor bu miktar. ancak ocak ayından itibaren indirim olarak düşmeyecekmiş kasiyerin açıklaması bu yönde.

geç kalınmış bir uygulama. umarım herkes yanında katlanabilir alışveriş çantalarını taşır ve plastik poşet kullanımı azalır.

almanya'da senelerdir böyle. zaten geri dönüşüm konusunda çok ileri bir ülke. belki halkımız bilinçlenir ve biz de bir gün o seviyelere ulaşırız.

0

abi ayn sistem türkiye dişindaki bütün ülkelerde uygulanyo bizdede uygulanmasi bencede mantikli en azindan değer biliriz

1

neye zam yapsak halkı nasıl soysak diye düşünüyorlar ama maaşlara gelince enflasyon düşük neden

1

bez poşet kullanmayı düşünüyorum. kesinlikle plastik bir poşete ekstra para vermem.