0

psikolojik açıdan eleştiri insan gelişimine çok katkı sağlayan bir olaydır fakat bu eleştiri hakaret boyutuna ve sürekli duruma gelmesi insanda yetersizkik duygusuna sebebiyet verebilmektedir her ne kadar çok eleştiri almak iyi birşey değilse çok eleştirmekte iyi bir davranış değildir. çok eleştiri yapan bir insan sizin hayatınızdaysa çok geçmeden hayatınızdan çıkartın

1

onların yanında kendimi eleştirmemeye çalışıyorum. hatam olsa bile bunu içtenliğimle paylaşmamaya özen gösteriyorum. çünkü bire bin katıyorlar ve yüklenmeye başlıyorlar.

başkasına böyle bir şey yapıldığında müdahale ediyorum ve açıkça yersiz olduğunu dile getirebiliyorum. duruma başka bir açıdan bakmaları konusunda yönlendirmeye çalışıyorum.

0

yaklaşmıyorum genelde ama mecbursam bende ona eleştiri yaparım aynı şekilde kendini yaşamak dilini tutmasına sebep olur

0

yani bence bir konu hakkında kendi fikri olmadan, o konu hakkındaki şeylerden emin olmadan, kulaktan dolma bilgilere sahip olan ve bunlara dayanarak konuşmaya çalışan kişi gereksiz yere eleştirendir. illa her konuda konuşmak isterler, fikirleri olduğunu belli etmek, göstermek isterler. bazen saçma durumlara düşerler tabii. önce dinlemeyi ve öğrenmeyi bilmek gerekiyor diye düşünüyorum.

0

bilseler de bilmeseler de ağzı olan konuşuyor.bir garip ego tatmini olsa gerek.