0

bana göre en sevdiğim süt mısır ama yeri geldiğinde patlamış mısır

0

o anlık ruh haline bağlı olmakla birlikte değişir aslında ikisinin de tadı çok farklıdır.
patlamış mısır filmlerle özdeşleşmiş bir gelenek haline dönüşmüş iken süt mısır uzun yaz gecelerinin dolanmalarında atıştırmalık olarak daha çok tercih edilmektedir. tabi bir de diyet hususuna değinmek gerekli yağlı olan patlamış mısır yağsız olarak hazırlanabilecek süt mısırdan daha az tercih edilmektedir.

0

süt misir tabikide ketcap olmayacak ama patlamiş çok susatir

0

ah güzel kültürüm tabi ki sinema izlerken patlamış mısır isterim. sahilde yolda bi yerde yürürken gezerken de süt mısırı tercih ederim.. ama tabi ki en güzeli de közde yapılan mısır bunu da unutmayın be gardas.

0

ikiside çok lezzetli ama yere göre ayır ederim sinemada patlamış mısır parkta süt mısır

0

süt misirinida patlamış mısırida birbirinden ayırmam. ikisini de aramam.

0

yağda olduğu için patlamış mısırın kokusu falan güzel gelmiyor zaten sinemalarda bile emperyalizm örneğidir patlamış mısır ideolojik olarak ta sevmiyorum. süt mısır ise beni çocukluğuma götüren kazan içerisinde ateş üzerinde mis gibi kokusu ile daha 5 yaşında kemirdiğim günler. biraz duygusalım bu aralar o yüzden böyle bir şey yazdım galiba .

0

patlamis misiri fazla sevmiyorum kokusu hosuma gitmiyor ama sut misiri asiri derecede severim hatta suanda canim cok cekti. sut misir ustune ketcap mayonez nar eksisi baharat tuz asiri guzel yemeyenlere tavsiye ederim

0

ikisininde yeri başkadır bende. film izlerken falan patlamış mısır olmazsa olmazımız. ama süt mısırını da çok severim.

0

kışın patlamış mısır çok iyi gidiyor bir haftada en az dört beş kere yapıp yeriz süt mısırı bulup yemek çok kolay olmuyor ama ikisi arasında tercih yapsam patlamış mısır derdim hiç bıkıp usanmam bir ömür yesemde çocukluğumda da şimdi de hep o vardı yanımda iyi ki varsın patlamış mısır ;)

0

tabikide patlamış mısır en sevdiğim her gün yapıp yiyorum

0

süt mısırı daha çok severim özellikle üzerine ketçap falan sıkınca çok daha güzel geliyor bana bazı insanlar öyle sevmiyor ama cidden güzel tadı ama film izlerken patlamış mısır daha güzel geliyor ama yağsız olması şartıyla yağlı olduğunda midem bulanıyor o zamanda filmden hiçbir şey anlayamıyorum. mısırın her hali güzel aslında salatalarda falanda kullanılıyor pazarda hazır haşlanmış ve közlenmiş haliyle falan satılıyor.

0

hangisinin mevisimi ise aslında oun daah lezzetli olduğu zamanlardırç yazın süt mısırı alırım ve kaynaatrak yemeyi ço kseverim aynı zmanda d aközde yapılmış halie vardır kiayriyettene nfes bir tat vermektedir denememyen arkadaşlar var ise eğer kesinlikle tavsiye derim ben de karadenizli bir öğretmenim sayesinde öğrednim gközde yapmasyı bu mıssırı daha çok nerleledde yayaın bilmiyorum ama onların bölgesinde sıklıklta bu şekilde tüetildiği hatta çocuklğunda neredyese hiç süt msısırı kaynataraj yemediğini söylmişti bunu bir araşıtrmka laızm. eğer mesini geçti ise de abii kipatmlaış mısır imdadımıza kşarak glemektedir. snemalarda vs. de de de vazgçilmez olan popcorn yani patlamış mmısırı aslında zararlı olrak bilinse de günümzüde bir çk uzmana tarafından zararının olmaığıdnı ahatta mde şşikilninğğinin alınmasını katkı sğaladığını ve dolayısı ile de hazlm koalyşaltırırıdlıüı savnunulan bir hal ede gelmiştir ayrıca. tabii ki soğuk kış akşamlarında gze bir battaniye alı filmi izlerke ynınaında bir kolayve yahut tercihe göre değşien bir çay aldığınıda demeyin keyfinenize diyeblrim tabii ki.

0

yazın süt mısır kışında patlamış mısır ve film keyfi herşey zamanında

0

patlamış mısıra göre yağsız daha güzel tuzlayarak canım çekti ama :)

0

süt mısır derim çünkü patlamış mısır çok yaglı oluyor fazla yaglı dokunur yani o yüzden süt mısır hem daha lezzetli oluyor

0

patlamış mısırı yedikten sonra ki ellerimin ufak da olsa yağlı kalması hoşuma gitmiyor, süt mısırı daha çok seviyorum zaten pek fazla patlamış mısır yemem.

0

ben ikisinide hayır diyemem. önüme hangisi koyarlarsa koysunlar ikisinide yerim.

0

aslında ikisinin de yeri ayrı, ikisi de güzel oluyor. patlamış mısırı daha çok misafir olunca ya da film falan seyredeceksek yaparız. kalabalıkla daha iyi gidiyor. süt mısırı da, pazarda tazecik mısır denk geldiği zaman alırız ve haşlarız. bol tuzlu ve yumuşacık piştiği zaman çok güzel oluyor. yine de iki mısır çeşidinden birini tercih etmem gerekirse, hiç düşünmeden haşlanmış süt mısır derim. bence çok daha güzel oluyor.

0

ben her iki besini de tüketiyorum fakat arasında bir tercih yapacak olursam bu tercih hakkımı süt mısırdan yana kullanırdım.