0

en güzeli açılmayan kumbara almak. diğer türlü olduğu zaman insan illaki kullanıyor. birşey lazım oluyor açıp alıyoruz içinden. o yüzden doğru düzgün biriktiremiyoruz. ama açılmayan kumbara olduğu zaman dolana kadar beklemek istiyor insan. dolduğu zaman açtığımızda baya bir miktar para biriktirmiş oluyoruz. ben yeğenim adına bi kumbara almıştım açılmayanından. dolana kadr da dokunmadım kimseyide dokundurtmadım. açtığımız zaman da 700 tl küsür para birikmişti ve onu gidip hesabına yatırdık çocuğun.

0

hiç beceremeiğim bir şeydir hiç para biriktiremedim şu yaşıma kadar hemen harcarım ama keşke biriktirseydim çok pişmanım

0

eskiden o dediğin kumbarada para biriktirme olabiliyormuş ama şimdi kumbara hiç açılmadan devalüasyon,enflasyon gibi etkenlerle içindeki paranın değeri düşünce para da uçmuş oluyor yani şimdiki şartlarda kumbarada para biriktirmek akıllıca birşey değil.

0

yani fazla harcama yapma daha sonra cebindeki bozukları atarsın yavaş yavaş çoğalmış olur simdi benim bir ay da kumbaramda topladığım para 376 civarı falan

0

kumbarada ufak bir delik olur parayı ordan atarsın daha sonra hiç açmazsan içini para birikir ama şu anda benim birikmiş param yoktur...

0

ben hiç biriktiremedim dayanamayıp açıyom alıyom istemsiz harcıyom

0

para biriktirmek istediğim zaman gerçekten güzel bir şekilde tasarruf sağlayıp birikim yapabiliyorum, açılmadan büyük kumbaralardan alıyorum ve içerisini doldurana kadar hiç açmıyorum. 2 ay kadar düzenli bir şekilde kumbaranın içine para attığımda 300 tl gibi bir kazanç sağladıgım oldu.

0

vallahi ben atarım parayı kumbaraya bir daha çok sıkışsam bile ellemem parayı. onu yok sayarım. kredi kartı ödememin en az 3 aylık ödemesini kenara ayırırım, böylece bir sonraki ay işlerde terslik olursa diğer ödemeyi garanti altına almış olurum. işsiz olmama rağmen, kumbaramda hiç ellemeden 800 ile 1000 lira arası kağıt para ve 60 lira da bozukluk biriktirmişliğim var. tabi ki ihtiyacım olduğunda harcamışımdır ama aylarca biriktiririm çok zor zamanlarımda kullanırım yalnızca.

0

eskiden daha çok biriktirebiliyordum kitap seti almak için uzun süre para attım ama açılmayan kumbaraya tam dolunca da kırdım. diğer türlü ikide bir alıyordum aslında ben almıyordum. mesela bir şey lazım oluuyordu eşim işte arıyorum vrya mesaj atıyorum şunu alsana sen in al marketten e diyorum para oeki kumbarandan al gelince veririm gidiş o gidiş. parası olmayınca atmıyor ben üç kuruş biriktirip ancak kendimr ve oğluma bir şeyler almaya çalışıyorum. gerçekten kolay bir şey değil. kumbaraya karşı hassa olmakta fayda var. ne olursa olsun dokunmayacaksın bence en güzeli bu. şuam açılmayan kumbaram yok alsam iyi olacak. belki birikir de bir şeyler alırım. ben iradeliyim ama eksik bir şeyler olunca mecburen harcıyorum.

0

kesinlikle iradeli olmak gerekiyor. böyle dediğime bakmayın sırf bu konudaki başarısızlığım yüzden size nasıl bir yöntem uyguladığımı şimdi anlatacağım. sürekli para biriktirmek isteyip her seferinde harcayan biriydim ta ki aklıma bu deli fikir gelene kadar. kırılmayan kumbaralar falan hikaye. gerçekten açamayacağım bişe olmalıydı ki o para oradan çıkmasın ,biriksin.tüpçü dükkanına gittim ve boş bir mutfak tüpü alıp sanayideki arkadaşın yanına götürdüm durumu anlattığımda o da çok şaşırmıştı ama mantıklı buldu. arkadaşın yardımıyla üzerine delik açtık. ve o günden beri elime geçen her parayı o tüpün içine biriktirdim halada biriktiriyorum arada açıp içindeki parayı almak istesem de açamıyorum... bakalım ne kadar birikecek heyecanla dolup tekrar sanayiye götüreceğim günü bekliyorum :)

0

açılmayan kumbaralar mevcut. açmadan para biriktirmek için en ideal yöntem bu. bankada biriktiririm dersen eğer vadelii hedap dışında hesap düşünme. çünkü normal hesap açıp kartı arkadaşına verdiğinde, her ay ayırdığım parayı bankamatikten kartsız şekilde yatırırım dersen ki eğer o işte de irade gerekiyor çünkü. ben denedim, bu sefer yok telefonuma kontör, yok kitap parası, yok buradan kazandığım paraları çekeyim derken baya bir para harcadım yani internet bankacılığı sayesinde.

0

insan iradesini tutabilmeli en fazla 1000tl biriktirdim

1

ben testi bir kumbara kullanıyorum. açmanız için kırmanız gerekiyor. içini görmediğiniz için de ne kadar para olduğunu bilmediğinizden mecbur olmadıkça bu riske girmiyorsunuz. ağırlaştığında açmak isteyeceksiniz acil bir ihtiyacınız olmadığı sürece. bu yüzden tavsiyem testi kumbarada ya da açılmayan, içi görünmeyen teneke kumbaralarda para biriktirmeniz.

0

kumbarayı açmadan ancak kırılıp da açılacak kumbaralardan al. bir akrabanın ya da arkadaşının evine filan bırak. haftalık olarak o eve git ya da kumbarayı verdiğin kişiye ver paranı o da atar paranı kumbarana.

0

kumnarayi açamayan olduğuna inanamıyorum. ben çok merak ediyorum ve neredeyse her segerinde açıp paralarımı sayıyorum. ayrıca 5 kuruş ve 10 kuruşları biriktirdiğim bir kumbaram bile var o kumandamda 5 türk lirasını geçmiş bulunmaktayım. o kumbarada karam parası biriktiriyorum. :)

3

açmadan nasıl biriktirilir söyleyeyim mi... çünkü bende işsiz olduğum için çoğu zaman paraya ihtiyacım oluyor çünkü. ee ister istemez kilitli kumbaralardan alsam sürekli açıp içinden para alacağım. en iyisi mi şu kumbarayı kırınca içindeki parayı öyle alabildiğin kumbaralardan aldım hep. ama belli bir süre sonra kırdım hep ben. büyüklerden alıyordum birde. ama sen küçüklerden al.... işte ben en fazla 500 tl ye yakın bir para biriktirmiştim. tam dolduramadım. yarısına kadar mı ne dolmuştu.. ama ben zorakilikten kırmak zorunda kaldım bir borcum vardı onu o parayla vermek zorunda kaldım. yoksa o kumbarayı ağzına kadar doldurmadan bırakmazdım. rahat en az 1100 tl civarı çıkartırdım yoksa.

2

vallahi ben en fazla 270 tl biriktirdim ama onu biriktirene kadar neler yaşadım anlatamam. her gün açarak içindeki parayı almamak için kendimi zor tutuyordum. :=)

0

ben beceremiyorum para biriktirmeyi. illa alacak bir şey oluyor. kumbara da ben biriktirsem eşim harcıyor. biz yapamıyoruz maalesef.