0

hayır evlenmem. çünkü çok fakir olmama rağmen, zengin biriyle evlensem, onun zengin olduğunu bilirim ve hayatımı ona göre yönlendirmem gerekir. ki bu başkasına bağımlı olarak yaşamaktır. aynı bir ülkenin, üretimi olmadığı için ihtiyacı olan malzemeleri, yurt dışından ithal etmesine benzer. eğer bu zorunlulukta yaşarsam, ekonomik olarak özgürlüğüm olmaz ve hep karşıdaki kişiye göre yaşarım, onun ekonomisine göre yaşamak zorunda kalırım. ve eğer o da, ona bağlı olarak yaşadığımı anlarsa, bana maddi olarak destek vermeyi bırakır ki son derece haklı olur. o yüzden bu durumda yaşamak istemediğim için, çok fakir olsam bile, zengin biriyle evlenmeyi tercih etmezdim.

0

çok fakir olsam zengin biriyle şöyle evlenirdim, birbirimizi sevip sayacağımızdan yana bir sıkıntı olmayacağını bilsem ölüme bile giderim o insanla.zenginlik fakirlik çok da önemli değil, bir yuvayı şenlendirilecek durum, huzurdur başka hiçbişey değil.huzura varınca herşeyin üstesinden gelinebilir, bundan kimsenin şüphesi olmasın.çok zengin olayım, çok fakir bir insanı sevdikten sonra yine bunun sorun olabileceğini düşünmüyorum hiç.aksine bunun sorun olabileceğini düşünenler de bir sıkıntı var, evlilik kurumu çok nadide bişey çünkü hastalıkta sağlıkta birlikte herşeyi yaşayıp göreceğiz dimi ve bunun için de zenginlik kalben olması gerek.

0

yani gerçekten seviyorsam, karşımdaki insanda bunu istiyorsa evlenirim tabii ki. bence ekonomik durum sevginin önüne geçmemelidir. eğitim seviyesi, ekonomik durum, yaş gibi etkenler özellikle son dönemlerde oldukça sevgilerin önüne geçmeye başladı maalesef. insan gerçekten seviyorsa hiçbir gerekçeyi göz önünde bulundurmamalıdır.

0

çok fakir olsam zengin birine tabii ki de evlenirim kim evlenmem derse yalan söylüyordur çünkü hangi fakir zenginin görmüş de yok desin kim yani hangi insana o parayı görüp de elinin tersiyle parayı gitmiş gibisin bir site bence bence yani herkes ama herkes bunu evet diyor dur sadece o zengin insanın bir tek şey var o zengin insanın biraz alakayı karakteri yani yani yaşın oynamayı mesela 20 yaşındaki bir insanın 50 yaşındaki bir insansa olmaz yani ama normal yani ondan değil neyse kendine engin'den bir insansın olabilir olmayan bilmez yani öyle bir arkadaşım var mesela benim van'da aşiret ineklerden biri herhalde zengindi bayağı senin de çok bayağı yaşlıydı erkek evlendikten sonra kız genç 20 yaşlarında genç bir kız çıtı pıtı bir kız yani daha sonra gittiği evlendi evlendikten sonra birkaç ay geçti gibi daha çocuk da olmadan boşalmak niye kız onu aldatmış çünkü zaten yaşlıydı adam adam işlev görmüyor istemiyorum beni içinden boşanmış ondan normal bir durum değil mi ve bunun için yani sevdiğin insanın elinden gelenin about karşımdaki insan benim de kimse tabii ki de evlenelim yok asla dedim ama kendim değilse babam yaşındaysan ya da 55 yaşında bir insansa yok derim

0

evlenmek ister tabi herkes ama zengin biri zengin biriyle evlenir bu benim düşüncem tabi.

0

zengin biriyle herkes evlenmek ister bende isterim ama beni seven ve saygısı olan birisi de olmalı

0

evet tabiki seve seve evlenmek isterim tabi eğer ona karşı ilgi duyuyorsam yani karşılıklı hislerimiz varsa hele birde zenginse ne kadar şanslıyım erdim ne diycem yani. isterdim ama öncelik sevgi tabiki sevmedikten sorma zengin olsa neye yarar önce sevgi diyorum ancak tabi kendimi biraz ezikte hissedebilirsin çünkü bende katkıda bulunmak birşeyler yapmak isterdim ancak eğer elimden gelmiyorsa öyle bir durumum da yoksa ne yapabilirim ki. tam tersi de olabilirdi ben zengin olurdum karşımdaki insan fakir olabilirdi ama gönüller bir olabilirdi yani onu iyi analiz etmek gerekiyor karşımdaki insan sırf zengin diye tabiki onunla evlilik düşünmezdim ama eğer bir duygum varsa onu sevdiysem oda beni seviyorsa onu yeterince tanıyorsam ve benim için hayırlı birisi ise zengin olması işime de gelirdi. yani herkesin işine gelir kimsenin kıvırmasına gerek yok açıkcası.

0

tabiki her fakir kendisine gelen zengini reddedecegini dusunmuyorum,ama ne kadar evli kalirlar orasi bilinmez.keza mecburiyetten bu sekilde evlenip zaman icinde asik olan da olabilir kendini kurtarma amacli kabul edip kendini toparladiktan sonra bosanan da olabilir.ben ikinci kisimdan olurdum heralde.

0

zengin fakir konusu, iki taraf açısından da uçurum denilebilecek bir kavram, erkek zengin ise belki evlilik olabilirde, bayan zengin ise fakir birisiyle neden evlenmek istesinki? buna ben bile cevap bulamıyorum.

0

bu devirde zengin fakiri istemiyor ki. eskiden olsa oluyormuş. kıytırık bir devlet memuru ki kıytırık dediğime bakmayın olmak istediğim şey , o bile illa ben memurum eşim de memur olsun diyor. kimse ahlaklı olsun inançlı olsun derdinde değil. inançlı olsun , ahlaklı helal süt emmiş olsun ama memur da olsun istiyor. oldu canım başka derdin ?

0

her halını seven bırıyse nede nolmasın...

0

keşke dunya bu sekilde dengeli olsa zengin fakirle evlense cahil bilgiliyle iyi kötüyle birileri birilerine faydali olabilse tabikide ask varsa aralarinda

0

hayır çünkü sebebi şu parayla saadet olmaz çok uyumsuz olur o zengin sen fakirsin seni parayla ezmeye çalışır sürekli milletin azına sakız olursunuz yancı derler arkandan çok dedikodu yaparlar o yüzden olmaz davul dengi dengine çalmalı

0

sevgi ile herşey olmuyor 2 farklı sosyal sınıf neredeyse her şeyleri farklı bir yere kadar gider patlak verir davul bile dengi dengine der evlenmem

0

zengin biri fakir biriyle evlenemez zaten. ama benim düşüncem seviyorsan hiç bir şey sana engel olmamalıdır.

0

zengin fakiri kabul etmez ki evleneyim ama evlenmek isterdim şeytan fakir olsun