0

insanı dert yer sözünde insanın kendi kendini bitirmesi sürekli bir şeyleri dert etmesi ile meydana gelir .özellikle de herhangi bir sorunu çok fazla düşünen insanlar da artık psikolojileri bozulur.örneğin bizim odadaki bir tane arkadaş sürekli kafasını bir şeylere takıyor ve sürekli bizim de psikolojimizi bozmaya çalışıyor her şeyi kafaya taktığı için çok dertleniyor ve o da kendisini üzmesine neden oluyor .sadece kendisini üzse iyi bizi de delirtmeye çalışıyor sanırım .ağacı kurt yer sözünde gerçek manada ağacın kurumasına sebep olan kurtlardir kurtlar ağacı yiyip bitirerek bitmesine sebep olur.

0

ağacı kurt insanı dert yer atasözünde ağacı nasıl içindeki kurt kemirip yiyerek bitiriyorsa,insanı da içindeki dert yiyip bitirir.bu yüzden dert tasa kötüdür.dertten yasadan uzak durun.

0

insan bir olguyu kendine ne kadar sıkıntı yaparsa, ne kadar o durumu kendine dert ederse, tıpkı kurdun ağacı yiyerek bitirdiği gibi o sıkıntı da insanı yer bitirir. stres ve sıkıntı büyük hastalıkların ve kilo kaybının en büyük sebeplerindendir. bu yüzden sıkıntı yapmadan kendimizi bitirmeden bu hayatı yaşamalıyız.

0

insanı yani canlıyı içindeki olan sıkıntıları öldürür. yer bitirir.