0

kısa ve öz olsun en iyisi budur bence en azından aranızdakı mesafıyı korur ve haddini bilir :)

0

anlaşılır saygılı tamamen doğal olmalıdır

0

yapmacık olmamak gerek herzaman kendin gibi olursan kazanırsın ilk buluşma diye kimse olduğundan farklı gözükmemeli bence. ilk tanışmada biraz mesafeli kendin olup karşındakini tanımak önemli olan

1

öncelikle saygı ve nezaket kuralları içerisinde olmalıdır. ilk karşılaşıldığı zaman her iki tarafta birbirlerine isimlerini söyleyerek, kendilerini tanıtmalı ve el sıkışmalıdır. sen'li hitap tarzları hiç bir şekilde olmamalıdır. siz'li konuşmak her zaman insanın nezaketinin, gelişmişliğinin göstergesidir. ben böyle düşünüyorum en azından. nezaket insanın kalitesiyle eşittir.

0

ben bu soruya kendimden örnek alarak cevap vermek istiyorum. hiç tanımadığın hatta çok önemli bir insan bile olsa karsında ki doğal ol. tanıdığın insanlarla nasıl konuşuyorsan onlarla da öyle konuş. yapmacık olarak veya başkasını memnun etmek için konuşma dahil hiç bir özelliğini değiştirme. konuşmanla ve hareketlerinle ben buyum isine geliyorsa demek iste ve o bunu anlasın. anladığı zaman ya işine gelir kalır yada işine gelmez çıkar gider. ben her zaman bu felsefe ile hareket ederim ve size de bu felsefeyi içinize yerleştirmenizi tavsiye ederek öneriyorum.

0

tanımadığımız bir insanla ilk görüşmemizde konuşmamız saygı çerçevesinde olmalıdır