0

ios sistemi bastan basa kotu bence androidde yapabildigin ozellikler ios ta yok

1

ios kullanmadigim icin ios hakkinda kullanim acisindan cok fazla sey soyleyemecegim ama kullananlardan duydugum ve şeyleri soyleyebilirim. oncelikle ios islerim sistemi kullanan telefonlarda telefona bilgisayardan dosya yuklemek zor diye biliyorum kendi programi olmasi lazim. yine ios yuklu telefona dosya film muzik ve herhangi birsey indirmek de sıkıntı ve zorluk iceriyormus duydugum kadariyla. ios yuku telefonlara baska isletim sistemi yuklu telefonlarda dosya göndermek ve almakta sıkıntılıymis. ama bunu diger uygulamalarla aşabilirsiniz (whatsap vs). goruntulu gorusmelerde de sadece ioslu isletim sistemi yuklu telefonlar kendi aralarinda gorusebiliyorlar ce yine diger uygulamalarla bunu asabilirsiniz eskiden bu uygulamalar kisitli oldugu icin problem oluyordu suan pek etkisinin olacagini sanmiyorum internetiniz yeteri kadar varsa sorun yok ama internetsiz bir sekilde gorusme yapacaksanız yine problem olacaktir.
hep dezavantajini yazdim birazda duydugum avantajlardan bahsedeyim ama diger bir dezavantaj da kimilerine gire fiyati tabiki artik bir bobrek degil iki bobrek satilmasi gerek gibi espriler dolasiyor fiyati yüzünden.
simdi avantajlarina donecek olursak ilk olarak kamerasi cok iyi cekim yapiyor ve her seferinde de kendini gelistiriyor. tabi sesli komutla calisma ozelligi de cok iyi siriyi duymayan yok. ayrica ios yuklu telefonlarda kullanilan donanim parcalari da kaliteli ve uzun omurlu buda telefonun kalitesini ortaya cikariyor. bu yüzdendir ki ikinci el ios telefon fiyatlari digerlerine gore daha fazla fiyata sahip. applenin kendi yaptigi aciklamayi yazmayi unuttum belli bir muddet sonra bilerek telefonlarin kullanisliligini yavaslattiklarini kabul ettiler. yoksa telefonun kullanisi hizli ve kullanisli gorunuyor. baska aklima gelen simdilik bisey yok.
adroid sistemi yuklu telefonlara gelecek olursak abi acik hersey benim en cok sevdigim engel az kural az istedigini indir intedigini yukle tabi ios bunu guvenlik icin yapiyor haklilar ama bende isimi diger sekilde rahat gordugum icin android kullanmak isime geliyor kaliteli android telefonlar yokmu var ama ios kalite olarak biraz daha iyi gibi ama cok etkilmiyor kullanimi bundandir ki androidi tercih ediyorum belki ilerde ios alirim param yeterse :) kullanmayan bilmez diyeceksiniz kullanip ona gore kesin tercihimi aciklarim. simdilik androidle devam sorun problem ciktiginda ios cok iyi imkanlar sunuyor telefonu degistirebiliyorlar bile o derece iyi ama yinede cektiriyorlarmis biraz. baska ulkelerde sizden aldiklari bozuk telefonlari tamir edip degistirmek icin kullanıyorlarmis turkiyede sifir telefon veriyorlarmis oyle bisey duydun yalanda olabilri dogruda olabilir.

1

bence android işletim sistemi daha basit kullanışlıdır ve bu sistem google tarafından kurulmustur ancak ios işletim sistemi apple sirketi tarafından kurulmuştur ve apple telefonlarda kullanılabilir sadece ama android işletim sistemi marka model farketmeksizin her android olan telefonda kullanımmaktadır bana göre android telefonlar apple telefonlardan daha rahat ve daha kullanışlıdır o yüzden android işletim sistemide daha basit ve daha çok kullanışlı olduğunu düsünüyorum ben apple telefonların sadece milletin birbirine özenerek pahalıya alıp hava atma amacıyla kuklandığı telefonlar olduğubu düşünüyorum ve işletim sisteminide hiç sevmiyorum o yüzden android her zaman daha iyidir.

1

os işletim sistemi apple tarafından android ise google tarafından geliştirilmiştir. aralarındaki farklar :

ios kapalı bir eko sistemine sahiptir, android ise daha açık bir sistemle çalışırr. ios kapalı bir sistem olduğundan dış saldırılara karşı daha güvenlidir. ancak bu özellikleri fotoğraf ve mp3 yüklemeyi bile özel bir yazılımla yapmanıza neden olur.

kullanım olarak android daha karmaşıktır ancak iosdeki bir çok özellik kulanım kolaylığı sağlamaktadır. bu nedenle ios daha çok talep görmektedir.

android işletim sistemi açık olduğundan bir çok cihaz tarafından kullanılır ama cihaz çeşitliliğinden dolayı kapalı sistemler gibi kolayca perfonmas odaklı optimize edilemiyor.

ios sisteminde takilma ve yavaşlama gibi sorunlar olmamaktadir.
android işletim sisteminde 400 bin kadar uygulama varken ios da 500 binden fazla uygulama vardır. bir çok firma kullanım oranı ve çalışması bakımında ios işletim sistemini tercih etmektedir. androidde yazılım satın alam fonksiyonu türkiyeki kullanıcılar tarafından kullanılmamaktadır.

android işletim sisteminde neeredeyse hiç sınır yoktur. ekran ışığı ses yükseliği ve işlemcinyi hızlandırmak gibi bir çok şeye hakim olabiliyorsunuz.

ios işletim sistemi applenin mobil cihazlarından başka cihazda çalışmamaktadır. android ise düşük kapasiteli cihazlarda bile çalışmaktadır.

eğer kullanımı kolay ve kafa karıştırmayan bir sistem istiyorsunu ios'u, kurcalamayi sevip teknolijiden anlıyorsanız androidi tercih edebilirsiniz.

sizin isteğinize kalmıs yukarıda avantajları ve dez avantajları anlattım.

1

hem ios hem de android tabanlı işletim sistemleri her iki işletim sisteminde sadece cep telefonlarına değil aynı zamanda tablet bilgisayarlara çalışabiliyor birbirlerine göre avantaj ve dezavantaj ağına sahip olan işletim sistemleri ios kapalı bir ekosistem sahiptir android ise daha açık bir sistemle çalışır açık ya da kapalı olması yine bazı avantaj ve dezavantajları vardır hapının geliştirdiği ios kapalı bir sistem olduğunu dış saldırılara karşı daha güvenli ancak bu cihazlara dışarıda müdahaleye çok zorlaştırıyor hatta cihazı mp3 ya da fotoğraf yükleme işlemi bile özel bir yazılım ile yapmanız gerekiyor android açık bir sistem istenmeyen üreticiler tarafından kullanılabiliyor cihaz çeşitlerini çok fazla ve bu işletim sistemlerine sahip bir telefonu dışarıdan yazılım yükleme biliyorsunuz o yüzden hem estetik hem de saldırıya karşı açık bir hedef haline gelmesine sebep oluyor ayrıca cihaz yeni uygulama geliştirici zorlayan bir etken haline gelebiliyor her iki işletim sistemine de kendi has uygulama ekosistem vardır android ondan uygulaması mağazasında app store adını veriyor google hisse android market adını tercih ediyor app store hesabı ile uygulama satın alabilir android market bu şimdilik mümkün değil şimdi beni baştan altında her iki işletim sistemli öğreniyoruz android android telefonlar gel de 5 tane ana ekran bulunuyor bu ekranda bitki adı verilen kısa yoldan ekleyerek daha çok kullanışlı hale getirebiliyoruz üniye gitmeden twitter facebook haber ve hava durumları gibi onlarca with big ekibi ekranında bilgileri erişebiliyoruz kullanım kullanım kolaylığı ve arıyoruz konusunu android işletim sistemi biraz karışık olduğunu söyleyebiliriz çünkü ayarlar birden fazla sekme nin altında bulunuyor ve teknoloji hakim olan kullanıcılar için pazarcılar karışık olduğunu belirtelim ios son derece basit ancak onun için kullanışlı bir tasarıma sahip olan ios telefonlarla ilgili tüm ayarları ayarlar uygulaması içerisinde barındırıyor hayır hayır de kadıköy bakımdan en ince ayarları yapmak bir de oldukça kolay olsun tüm özelliklerini ve uygulama kutu şeklinde ekranda yer alıyor ayrıca istenilen uygulamaları klasör haline getirilerek kullanım kolaylığı ve daha çok hatırlıyor ek olarak ekrana getiriniz zaman çıkan arama kısmına mesajlaşılan rehber uygulama notları kadar kemikleri açabiliyorsunuz home tuşu 52 kere basarak açıklama ve müzik çaların çıkması kilit ekranı ile kamera hızlı geçiş yapabilmesi artık tuşuyla fotoğraf ekleme yeni bildirim sisteminin tüm bildirimi ekranda görmek ve üzeri 100 kullanın en kolay mobil işletim sistemini telefona geliyor