0

çevremizi temiz tutmak gerçekten önemlidir. çevreyi temiz tutarak koruyabiliriz.insanlar günümüzde artık çöpünü bile yere attıkları için maalesef ki çevremizi koruyamıyoruz. özellikle de ormanlarımız hiçbir şekilde koruyamıyor insanlar orada piknik yapıyorlar o yüzden de çevremizi daha zarara sokuyor bu. çevremizi korumak için ilk önce yapmamız gereken en önemli şey çöplerimizi hiçbir şekilde yere atmamalıyız yere çöp atanları uyarmalıyız. çöplerimiz eğer ki alınmadıysa belediye işçileri tarafından belli bir süre sonra onları uyarmalıyız ki koku yapmasın çevreye zarar vermesin diye. genellikle ev hanımları özellikle artık günümüzde temizlik malzemelerini daha çok marketlerden veya bazı yerlerden alıyorlar.temizlik malzemelerini artık kendimiz yapmalıyız bence çünkü daha doğal olan şey hem insana zararsız hem de daha iyidir çevreye.insanlar genellikle temizlik malzemelerini daha çok dışarıdan alıyorlar ama aslında kendimiz evde doğal olarak bir çamaşır suyu bile elde edebiliriz. çevremizi bu temizlik malzemeleri gerçekten çok zarar veriyor. kullanıp attıktan sonra çöpe gerçekten çok zararlı insan vücuduna çünkü yağmur yağdığında falan gerçekten de çok pis kokuyor o ürünler. başka bir şey ise çevremizi korumak için özellikle de kullandığımız kağıtları kağıtsal ürünleri hatta hiçbir şekilde atmamalıyız çöpe çünkü gerçekten de bu ürünleri atarsak çevremizde geri kazandıramayız tekrardan. o yüzden de kağıtsal ürünleri hiçbir şekilde atmamalıyız. kağıt ürünlerini daha çok yeniden kullanmak için geri dönüşüm kutusuna atmak daha iyidir.artık her yerde geri dönüşüm kutuları var işyerlerinde,okullarda ,sokaklarda yani çoğu yerde artık kağıt ürünlerini hiçbir şekilde çöpe atıyorsun buraya atarak geri dönüşüm haline gelmesine katkı sağlıyoruz. özellikle de plastik ve yan naylon atıkları atmamalıyız çöpe. bu plastik atıklar gerçekten de geri dönüşüm haline gelemiyor çok zor geliyor hatta. o yüzden de bu plastik atıkları hiçbir şekilde atmamalıyız. çevremizi gerçekten de çok zararlı. insanlar artık su şişelerini bile çöpe atıyorlar su şişelerinin kapaklarını alarak en azından bazı hayır kurumlarına vermek çok iyidir.hem çevremize zarar olmaz hem de insanlara yardım etmiş oluruz ,bir elektrikli sandalye almış oluruz. genel anlamda çevremizi korumak için bunlar yapılabilir.

0

plastik şişeler ,poşetler ,kağıtlar bir çok şeyi yerlere değilde çöpe arsalar ve atan insanları uyarsak bence çevreyi korumuş oluruz. ben denize bile bira şişen atan insanlar çok gördüm ben biz bu çevreyi koruyamayiz böyle insanlar olduğu sürece.

0

geri dönüştürülebilir ürünleri çöpe değil geri dönüşüm kutularına atmak
duş alırken boşa akan suları bir kovaya doldurup tuvalet banyo gibi yerlerin temizliğinde kullanmak
yerlere çöp atmamak
sokak hayvanları için yaz aylarında bir kap su bırakmak
elektrikli eşyaları kullanmadığımız taktirde fişlerini çekmek
kullanılan defter kağıt da boş yer kalmayıncaya kadar kullanmak
kişisel araç yerine toplu taşıma ulaşım araçlarını kullanmak
bacalarımızın temizliğini yaptırmak
tasarruf ampülleri kullanmak
bulunulan oda dışındaki işık’ları söndürmek
gereksiz eşyalar satın almamak

0

plastik maddeleri ve şişeleri çöpe atmamak. çevreyi gereksiz kitrletmemek. toprağa atık yağ atmamak. çöpleri çöp bidonuna atmak. kullanılan pilleri evde toplayıp imha için ilgili yerlere vermek. kuman’da ve benzeri elektronik aygıtları çöpe atmayıp, ilgili insanlara vermek.