0

talep yoğunluğuna ve alıcının bütçesine bakılır

0

ana madde olarak talep yoğunluğuna bakılmalı

0

arz talep sorgulanmali. piyasadaki muadilleri ve fiyatları araştırılmalı. tüketicinin ürüne ulaşım kolaylığı sağlanmalı. reklamı için de tüketici anketleri düzenlenmeli.

1

pazar araştırması yaparken tüketicileri sorulan sorular genellikle bütçesine göre mi yoksa ihtiyacı göreme alışveriş yaptığını sorun olabilir .veya en çok hangi ürüne ihtiyaç duyarsınız alırsınız .sebze mi meyve mi ya da pazar fiyatlarının artmasının dan dolayı bazı kestiğiniz almadığınız ürünler oluyor mu bunları araştırılabilir .pazarda satış yapan kişiler pazarlamacılara en çok hangi ürün alındığına veya .nasıl bir fiyat artışı olduğunu fiyat artışlarında kişinin kaç kiloda aldığını eskiden kaç kiloda şimdi kaç kilo aldı sorulabilir.

0

bence pazar anketi yapılırken gerçek fiyatlar ele alınmalıdır. pazar anketi yapılırken insanların müşterilerini en çok hangi ürüne yönelik olduğunu en çok hangisini tükettiğini .fiyata göre mi yoksa isteğe göre mi bütçesine göre mi aldığı soru anketi yapılabilir .örneğin en çok kullandığı durumunu niyeti meyveler ve en sevdiği meyvelerin fiyatını önem verip de alması veya önemsemeyip de yine de her şeyi eksiksiz alması sorulabilir .market ve pazarların aynı fiyatlarda olması sorulabilir .pazar mı market mi hangisini tercih edersiniz diye de sorulabilir .ürünlerde en çok zam uğrayan ama vazgeçilmeyen ürünler gibi birçok soru bulunabilir. bu pazar marketlerin anketleri için pazarlarda kişilere veya satışı yapan kişilere anketi sunabilirsiniz.

0

pazar araştırması için tüketiciye özel bir anket oluşturabilirler ve sorularını oraya katarak araştırmalarını başarı ile tamamlayabilirler diye düşünüyorum. yani ben olsam anket yaparım ve insanlara sora sora anketi iyi bir hale getirip tamamlarım.

0

müşteri istekleri için anketler oluşturulabilir aynı zamanda orası nasıl bir ortam elit mi yoksa sizin yapabileceğiniz bir ortam mı bunların araştırması yapılabilir . öncelikle ucuz mal isteyen ekonomi yerlere mi yoksa daha elit kesime mi satış yapılacak . bu çok önemli çünkü elit için vitrin çok önemli ekonomi için vitrin değil fiyat aralığı çok önemlidir. bir de alternatif durumuna bakmalısınız. sizin yapacağınız alışverişi başka yerler de yapıyorsa orada kazanç düşük olabilir . çünkü orada çarşı karışır . bir de ticaretin boyutu için konum ve mekan çok önemli . bakkalsan eğer merkezi olmak zorundasın. lojistik firmaysan iyi bir kapalı alan depo olacak . ve daha bir sürü şey

0

araştırma hangi bölgede yapılıyor ? sanayi bölgesinde yapılan araştırma da pazar fiyatları yüksek olur dikkate alınması gereken bir durum. araştırma yapılınca katılan kişi sayısı kaç ? yapilan araştırma yaş gurubu nedir ? ne sıklıkla pazar alışverişine çıkıyorlar ? pazar alışverişinde ne kadar alım yapıyorlar ? fiyatları nasil buluyorlar ?

0

pazar araştırması yapılırken gerçek fiyatlar ile pazar fiyatları ele alınmalı bakalım ne farklılık var ondan sonra mağazamız daha iyi pazrmı alım gücümüze göre onlar üretici biz tüketici olarak neyapmalıyız halk olarak hangisi hoşumuza gider karar vermeliyiz

1

öncelikle demografik özellikler incelenmelidir. yaş, eğitim düzeyi, çalışıp çalışmadığı, okuma oranı vs... sonraki adimda ise ürüne ilgi duyma seviyesi ölçülmelidir. ürüne ihtiyaç duyup duymadığı incelenmelidir.

0

en başta hangi kitleye hitap ettiği ve o kitlenin sosyo kültürel özelliklerinin bilinmesi önemlidir. tüketicilerin satın alma durumu da en önemli pazar araştırması özelliklerindendir.

0

pazar araştırması yaparken en çok satıcıların hepsinin aynı şekilde fiyatlarına bazı satıcılarını daha çok pahalı satıyorlar bazıları aynı maldan daha ucuz satıyorlar özellikle onlara dikkat ediyoruz yani nerede bizim bütçeye göre olursa araştırma yapıp öyle orada alışveriş yapıyoruz.

0

pazar alışverişi yaparken örneğin parfüm satan yerler var kaçak olup olmadığına bakılmalı kaçak ise o parfüm alınmamalı sağlığa zararlari olabilir çünkü buda hoş olmaz örneğin meyve alırken hormonlumu yani ilaclimi diye bakılmalı zaten şimdi ilaçsız hormonsuz meyve bulunmaz ama dikkat edilmesi lazım tabi.

0

pazar arastirmasi yapilirken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardir. bunun nedeni ise pazarlamanın çok büyük bir sektör olmasıdır. pazarlama sektörü bu kadar büyük olunca bir ürünü veya bir hizmeti pazarlamakta o kadar zorlaşıyor. simdi ise pazarlamanın inceliklerine gelelim. pazarlamanın incelikleri urun ne olursa olsun onu iyi bir şekilde pazarlamaktir. pazar arastirmasi yaparken tüketicinin talep ve isteklerine bakılır. eğer alıcısı olmayan bir ürünü satmaya çalışırsak başarısız oluruz.

0

pazar araştırması yaparken alacağı n ürünün ucuzmu pahalı mı kaliteli mi kalitesini olduğuna dikkat etmek gerekir başka yerler keşfetmek kıyaslamak lazım sebze meyve alırken vurulmuş sağlanmış taze bayatmi yerlimi italmi

0

pazar araştırması yapılırken tüketiciye tükettiği ürünlerin meyve veya sebzelerin fiyatları sorulmalıdır tükettiği gıdanın tüketiciye göre ucuz yada pahalı mı olup olmadığı araştırılmalıdır.
bir de bir ürün için verilen fiyatın o fiyatı hak edip etmediği tüketiciye sorularak araştırılmalıdır.

0

tüketiciye sorun çıkmayacak şekilde cinsiyeti yaşı geçim durumu yaşam standardı eğitimi işi bilgileri toplanmasının gerekli ve uygun olduğunu düşünüyorum.

0

pazar araştırmalarında genelde tüketicilerin, medeni hali, yaşı, geçim durumu, cinsiyeti, eğitim ve çalışma durumu gibi faktörler göz önüne alınır. bu tarz bilgiler toplandıktan sonra, pazar araştırmasının konusu ile ilgili alakalı bilgiler tüketiciye yöneltilebilir.

0

tükecinin pazara ne kadar para ayırdığı ve en çok neye ihtiyaç duyduğu önemli o

0

ilk yapılması gereken elinizde bulundurdugunuz ürün hangi kısma hitap ediyor nerelerde satışı coktur ona bakılmalı tüketici bu ürünü alırken ilk olarak neye bakıyor tazeliğinemi paketlenmesi ne mi görüntüsünemi tüketicinin ihtiyacını ne kadar karşılıyor hayatında ne kadar önemi var bu ürünün hangi koşullarda olursa tüketici için daha cezbedici olur