0

sevgili sorumani üyesi emre gündoğan, gördüğüm kadarı ile sormuş olduğun bu soruya bir çok üye uzun uzun cevaplar yazmış. peki sen sözünü tutup uzun uzun cevap yazan üyenin bir sorusuna uzun uzun cevap yazdın mı? uzun cevap yazma süresi var mı? uzun cevaplarda sende imla kurallarına uyulmasına ve soru ile alakalı bir cevap olup olmadığına bakacak mısın? senin "bu sorumun altına en uzun cevap yazanın bir sorusunada ben uzun cevap vericem varmısın?" şeklinde ki soru cümlende ki yazım hatalarını nasıl değerlendirmemiz gerekiyor. senin "bu sorumun altına en uzun cevap yazanın bir sorusunada ben uzun cevap vericem varmısın?" şeklinde ki soru cümlene ben en uzun cevabı verirsem, sen benim hangi soruma cevap vermek isterdin. şuan otuz tane soru sorabilmiş vaziyetteyim. sorularıma göz attığında beğeneceğini umuyorum. inancım odur ki bu soruna benden daha da uzun cevap verecek, tüm imla kurallarına dikkat edecek, zeki ve yazı dili kuvvetli bir üye arkadaşım olacaktır. senin soruna en uzun cevabı veren belki de ben olmayacağım ama verdiğim cevapta gayet güzel oldu diye düşünüyorum. umarım benim sorularımdan birisini de cevap vermek bu cevabımla sana nasip olur. ayrıca bu soruyu sorarak bize uzun cevap yazma imkanı sağladığın için sana çok teşekkür ederim.

0

evet, sorulara uzun cevap vermek istiyotum ama bazi sorulara malum bilgi sorusu olduklari icin bazilarina tek cumlelik cevaplar yazabiliyoruz malesef. bu da bizim daha fazla kazanmamizi engrlleyebiliyor malesef. biliyorsun ki bu sitede ne kadsr uzun cevap yazarsan o kadsr cok kazanc demek.

ve soruna gelecrk olursam, herhangi bir soeuma cevap yazip yazmaman sana kalmis. cunku sorduğumuz sorulara cevap geldigi zaman para kazanmiyoruz. bu ancak cevap yazan kisiye faydasi var. bu sitede sadece soru sordugumuz zaman ya da crvap verdigimiz zaman para kazanabiliyoruz. cevaplara uzun cevap vermekte ancak bize yariyor. o yuzden soruma cevap yazip yazmamak sana kalmis bir durum.

ve seninleilgili merak ettigim bir sey var. bu siteyle nasil tanistin. ya da nasil gördün bu siteyi. merak ettim. :) anlatirsan sevinirim acikcasi.

birde sana bu site ile ilgili biraz bilgi vermek istiyotum acikcasi. yeni gelen arkadaslarimiz da olur da gorur bu crvabimi, site hakkinda bilgi edinirler. oncrlikle bu site soru sorma ve soruya crvap yazma sitesi. soru soruldukca ve cevap yazdikca para kazaniliyor. ama site icerisinde bazi kurallar var ki kisilerin banlanmasina sebep olabiliyor. oncelikle kopya icerikten bahsedryim. sitede kopyala yapistir yapilamiyor. evet. ama soyle bir durum var. kopyala yapistir yapilamadigi icin soyle bir durum cikiyor malesef. bir soruyu arastirdik diyrlim. o diger sitede bu soruyla ilgili ne bilgi varsa aynisini yazip gecirmek de kopya icerige giriyor. o yuzden yrni gelen arkadaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasini istiyorum. hal boyle olunca bu sebepten dolayı banlanan arkadaslar oluyor. ve ondan sonra site parami vermedi diye sikayetci olmaya kalkiyorlar. ama sitenin en buyuk kuralini ihlal etmissin zatrn. site yonetimi bu konuda kural koymus. hala yapiyorsun. ondan sonra parami odemedi oluyor. sitenin bir diger onemli kurallarindan biri de, sorularda imla ve yazim kurallarina dikkat edilmesi. bak sorularda diyorum. cunku bir sou arastirdigimizda soeumanide de sorulmussa o soru, duzgun bir cunle yapisina uygun olsun istiyorlar. yani aslinda cok sey istemiyorlar. oyle cok abes kurallari yok. bir de sitenin deger uretmeyen sorular sorulmasini istemiyor. anket sorusu gibi. o mu bu mu derken, onu mu daha cok seviyorsun yoksa bunu mu tarzi. yani site iceridinde sorulan sorular az cok fikir verecektir yeni gelen kisiye. bie dr crvaplari olabildigince uzun yazsinlar. daha fazla kazanc elde etme imkanlari varken sorularla sıkıştırmasınlar siteyi.

0

tabiki varım:d

ama bir sorun var. ben soru soramıyorum. öncelikle bu sorunu aşmam gerekicek. bu sorunu aşınca senle anlaşırız. ancak bu sorunu nasıl aşacağımı bilmiyorum o yüzden yardım almam lazım. ancak sorumani de böyle bir şey yasak olabilir. pek emin değilim açıkçası

ama eğer bu hileye girmiyorsa tabiki yaparım. uzun cevap istiyorsan mantıklı sorular sor. böyle saçma sorulara uzun cevap alamazsın. örneğin bir savaç hakkında bilgi sor. bunu yaparsan uzun cevaplar gelir.

ancak sen 3 kuruş fazla kazanmak için böyle yapıyorsun. bence derhal kaldır bu soruyu. yoksa yetkililer seni cezalandırabilir. böylece kazandığın parayı da kaybedersin. kaybetmemek istiyorsan bir daha hile yapma. burdan anlaşılan şey senin fazla para kazanma isteğin. bunun için sadece soru sormana gerek yok. işte sana para kazanma taktikleri:

1-sorumanide para kazanmak için soru cevaplamak dah iyi bir seçenek. uzun ve doğru cevaplar yazarsan daha fazla para kazanırsın. ancak dsaasdlksa gibi saçma şeyler yazarsan para alamazsın

2- mantıklı sorular sorarak para kazanabilirsin

3- internet sitesi açarak reklamlardan güzel paralar kazanabilirsin. bu sayede saçma sorular açmana gerek kalmaz.

4-youtube a başlayabilirsin. ancak burda yaptığın gibi prim yaparsan kazanamazsın.

ancak sorumani de kalırsan dah fazla kazanırsın.
sorumani hem öğretiyor hem kazandırıyor!!!!!!!!!!

0

selam.. :) tabiki soruna uzun cevap vermek isterim. :) en azından bizim içinde daha fazla kazanç sağlayabileceğimiz bir soru açmışsın. :)
şimdi şöyle söylemem gerekir ki sitede de şuan iki katı kazanç etkinliği var. o yüzden bizim içinde uzun cevap yazabileceğimiz sorular kısıtlı. böyle bir soruya denk gelmekten öyle mutlu oldum öyle mutlu oldum, anlatamam. çünkü cevaplarda ne kadar uzun yazarsak kazanç o kadar artıyor ve birde iki katı kazanç etkinliğinde olduğumuz için onun kazanca etkisi olacak. bu yüzden çok mutluyum.
umarım ülkemizin bu ekonomik durumlarında arkadaşlarımız sitede daha fazla aktif olur da sitenin kazanmasına yardımcı olurlar ve site kazandıkça sitede bize bu iki katı kazanç etkinliklerinden sürekli düzenler. çünkü bu etkinlik bizi öyle motive ediyor ki. kazancımız fazla fazla yansıyınca çok güzel oluyor çünkü. umarım sitede devamlılık sağlar, site var oldukça bizde sitede aktif olmaya çalışırız. hazır iki katı kaznaç varken biraz daha uzatmak isterdim ama aklıma şimdilik bunlar geldi. umarım herkes iyi kazanç elde eder bu iki katı kazanç etkinliği süresinde. yani ben nasıl kazanıyoesam herkesin kazanmasını istiyorum çünkü.

1

bu da kendi içimizde motivasyonu artırmak için güzel bir girişim olmuş. ne kadar çok cevap gelirse senin cevap vermek zorunda hissedeceğin soru sayısı da artar, bu da senin yararına olur ve verdiğin cevabın uzunluğuna göre gelirin artar.

bizim burada verdiğimiz cevapların uzunluğu da bizim kazancımızı etkiler ve ortaya harika bir kazan kazan istemi çıkar. böyle sorular eğlenceli oluyor ama yine de ne kadar uzun yazabilirim bilmiyorum.
sitede sayı sürekli artsa da aktif yazarlar zamanla oturmaya başlıyor ve kemikleşmiş bir kadro şimdiden var. benim de sorularına cevap vermekten keyif aldığım, ve verdiği cevapları takdir ettiğim yazar sayısı artıyor. bu da sitede geçirilen vakti keyifli kılıyor haliyle. bazen beyin bedava modunun uzunluğu, tekrar eden ve değişmeyen ana sayfa gibi sorunlar ortaya çıksa da eski samimi konular imdada yetişiyor ve tadımız kaçmadan cevaplamaya devam ediyoruz. kazançlar biraz daha artar ve yeni etkinlikler gelirse sıkılmadan devam edeceğiz gibi görünüyor şimdilik.

hem keyifle öğrenip, hem de bundan gelir elde etmek çok avantajlı bir durum. bu konuda söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. herkese keyifli soru ve cevaplar, bol kazançlar diliyorum, başka sorularda görüşmek üzere ufaktan yol alıyorum :)

0

merhaba seni soruna cevap uzun cevaplar vermek benim için daha iyi en azından kazanmış olurum.ama ben seni sonra uzun cevap yazınca sen kazanmış olmuyorsun. mesela sen gelip benim sorumun altına uzun bir cevap yazarsan ondan ben kazanç elde etmiyorum. ama sen kazanç elde ediyorsun.. hani sen niye uzun uzun cevap istedin. ben onu anlamış değilim ya ne yazabilirim ki anca bu kadar diyebilirim. başka da bir şey diyemiyorum bol kazançlar.

0

selam. :) tabiki soruna uzun cevap vermek isterim. ama site böyle soruları görmek istemiyor sitede. yoksa bizim de canımıza minnet durumu oluşur ve herkes böyle bir soru açar mesela. altına yazabildiği kadar alakasız şeyler yazıp para kazanır. :) ben demiyorum bunu. sitenin kurallarından biri bu. hem zaten yönetim ekibi bize altın sorular sorarak kazançlarımızı artırmamız için uzun cevap verebileceğimiz sorular sormaya çalışıyor ve %20 daha fazla kazanç sağlıyor bu sorular. aslında senin bu sorunda güzel millete uzun yorum yaptırtıp para kazandırmaya çalışıyorsun ama. fazla böyle soru açma derim. :) hesabın filan kapatılabilir.

0

öncelikle lütfen bize yazılan uzun cevap bizim ne işimize yarar onu biriniz bana söyleyebilir mi
şimdi gelelim uzun mesaja şimdi ben buraya bir kaç şiir ve şarkı paylaşayım çünkü daha ne yazabilirim bilmiyorum umarım okursunuz ya da dinlersiniz

birhan keskin - eski avluda

bir çiçek açtığında
bir eski avluda
diyor ki;
çalıda sarı bir çiğdemim ben
ve senin çok eski cümlen.
sen otursan , gitmemiş ki! olsan
ben sana bir eski endülüs avlusu
istersen serin bir portofino getirsem
ya da yedigöllerin yedisini birden.

bir çiçek açtığında
bir eski avluda
diyor ki ;
her şey çok eksik ve neredeyse yok gibiyken
buldum buluşturdum kendime geldim
tek eksik sensin! incecik, çilli bir dille
sen de gelsen.
ben sana kırmızı kiremitli bir çatı
begonviller ve bir mavi kapı
ve illa amansız bir avlu getirsem.
dünya soğur, akşam serinlerken,
benim sensiz sevinecek bir şeyim yok
kılı kırk yardım,altını üstüne getirdim,
ve işte en gümüş cümlem;
içimi açtım sana.
içini açmak için.

1

elbette soruna memnuniyetle cevap veririm. hem de uzun uzun yazmaya çalışarak... sadece bu soruna değil, her soruna aynı şekilde cevap yazarım. hatta diğer tüm yazarların sorularına da yazarım. bu her şeyden önce benim kazancımı arttıracak lehime bir durum.

her ne kadar sitede yazılan cevaplara karakter sayısına göre kazanç sağlansa da onlarca soru seçip kısa cevağplar yazmaktansa bilgi sahibi olduğum, uzmanlık alanıma giren ya da ilgimi çeken sorulara uzunca cevap yazarak kazanmayı tercih ederim. elbette mesele sadece kazanç da değil, vereceğim cevaı araştırırken çok şey öğreniyorum. ayrıca zaten yazmayı seven bir insan olarak hoş zaman da geçiriyorum.

ancak belli bir konu olmaksızın cevap yazmak takdir edersin ki yazarlar için de zorlayıcı. bu şekilde konusuz sorulara cevap yazdırmayı hedefleyen. manipülasyon yapmaya yönelik sorulardan uzak kalsan iyi olur. zaten alacağın cevaplar senin kazancını hiç etkilemeyecektir. sitenin kurduğu sistemin gerçeğidir bu. bana göre de çok yerinde bir uygulamadır. çünkü uyanık inasanların kendi sorularını cevaplayarak ya da başkalarının cevap yazmasını sağlayarak haksız kazanç yapmasının önüne geçilmektedir.

son olarak, benim soruma cevap vermenin bana bir getirisi yoktur. bu cevabı da senden karşılık cevap almak için yazmadım. ama gene de benim sorularıma ve diğer sorulara bilgiye dayalı, kurallara uygun cevaplar yazman beni de sevindirir. teşekkür ederim arkadaşım.

0

şu anlık duruma göre sorumuzun altına uzun bir cevap yazman sadece sana para kazandırmakta. yani bizim sorumuzun altına yazdığın cevabın bize para kazandırma konusu henüz gündemde değil. aynı şekilde şu an bizde yazdığımız uzun cevaplarla sana bir şey kazandıramıyoruz maalesef. ayrıca uzun bir cevap isterken insanlara yardım olsan daha iyi olurdu. en azından bize bir başlık vererek ne ile ilgili yazmamız için bize bir ışık tutabilirdin. yine de bu iş birlikçi yaklaşımın için teşekkürler ancak umarım ilerde kazanç elde etmek için illegal yollara başvurmazsın. aramıza katılan üyeler her ne kadar bizi sevindirse de aramızdan ayrılan üyeler de bir o kadar üzmekte. yukarıda arkadaşın da söylediği gibi oyunu kurallarına göre oyna ve yaptığın işten zevk almaya çalış. bu şekilde devam edersen para kazanmak senin için işkence haline gelir ve bir yerden sonra sıkılıp bırakmak durumunda kalırsın. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

bu sitede aradığımız kazancın yanı sıra bilgilenme ve kültürlenme. sadece ticari olarak düşünerek sitenin amacından çıkman ve böyle kural dışı yollara başvurman yanlış. lütfen bu tür düşüncelerden uzaklaş ve oyunu kurallarına göre oyna.

0

kardeşim selamun aleykum öncelikle senin soruna uzun cevao. vermek benimde işime geliyor ve bu çok kazanç demek ama saçmalama yada gelmez yani böyle şeyler biraz ciddiyete onem verirsen ciddi kazançlar ve bilgiler sahibi olursun