0

bence doğru değil. unuturum umuduyla başka sevgilere yeni yelken açmak karşı tarafı üzmekten başka bir işe yaramaz. kendi acımızı unutmak için başkalarının canını yakmayı doğru bulmuyorum.

0

herkesin kendini bir şeylere adadığı bu dünyada adanmışlığın altındaki sevgi bağını eminim herkes görüyordur. bu bir mesleğe bazen hayvanlara belkide doğaya olabilir ve oldukça örneği var. ayrıca ayrılık veya ölümle biten bir aşkın ardından teselli bulunan bir evlat sevgisi de olabilir bu. her sevgi aşk olmadığı gibi ufacık bir bağ en büyük teselli olabiliyor. avunmanın zorluğunu tartışacak değilim, herkesin böyle acıları vardır. fakat sevmekten vazgeçtiğimizde ya sonumuz gelmiş demektir ya da başka bir son'suzluğa hoşgelmişizdir. sevgide bir zehirdir, dozunu bilemedikçe.

0

karşındakini kullanmadığın sürece bu olabilir ama karşındaki seni seviyosa yapmaman daha hayırlı gibi duruyor bana sen böyle birşey yaptın mı dersen evet yaptm

0

ben aşka inanmıyorum. bende bir çok kez aşık oldum çok sevdim ben onsuz nefes alamam dedim ama her şey bitti bir evlilik yaptım sırf sevdiğim adamı unutmak için çokta güzel unuttum hatta üstüne arayıp evlendiği için tebrik ettim. buna başkasıyla teselli değilde hayata yeniden başlamak diyelim. aslında ilişkilerden en doğrusu bu zaten. bir ilişki olmuyorsa zorlamamak gerekiyor.

1

hayır doğru değildir. çünkü başkasını unutmak için başkasına yalan söylüyorsun, gururuyla oynuyorsun, onu gerçekten sevmiyorsun, onun da duygularının olduğunu unutuyorsun ve onu kırıyorsun. o da senin durumuna düşüyor.

0

hayır tabii ki de başka kişilerde sevgi ya da aşk arayarak teselli bulmak çok yanlıştır böyle yaparak kendimizi daha çok yanlışı sürüyoruz ve işler çıkılmaz bir hale gelir. eğer sevgilinizden ayrıldıysanız başka kişilere gidip de hemen onlarla sevgili olmayın çünkü kafanı zaten karışık oluyor ve yanlış üstüne yanlış yapma şansınız artıyor.

0

başka sevgilerde teselli bulunca işte biz ogün tükeneceğiz yani başka sevgilerde sevgi aramak kendini kandırmak demektir

0

kesinlikle yanlıştır insan ömründe bir kere aşık olur insan ömründe bir kere sever başka sevgiler başka insanlarla olmaz

0

başka sevgilerde teselli olmazsan eğer hep eski sevgilerle yaşamaya devam ediyor insan. gönül isterdi ki yanlış diyebilmek ama ancak ve ancak başka sevgilerde teselli bulabiliyor insan. bu cevap ağır oldu biraz

0

hayır bence doğru değildir ir başkasındayken kalbiniz veya aklınız bu durumda insanlar genelde başka birisi olursa çivi çiviyi söker hesabı yapıyorlar ve öyle düşünebiliyorlar. bence yanlış bir durum çünkü hiçbir faydası olmuyor hem karşınızdaki insanı üzüyor hemde siz üzülüyorsunuz lütfen gönlünüz veya aklınız başka birindeyken başka biriyle bir birliktelik düşünmeyin aksi taktirde üzülürsünüz. birini unutmadan başka bir ilişki kurduğunuz zaman karşınızdaki insanı da üzmüş oluyorsunuz belki de o sizi seviyor onun duyguları zarar görmüş oluyor sizde tabiki aynı şekilde. bu bakımdan başkalarında teselli aramak yerine biraz düşünmek ve sevginizin bittiği zamann böyle durumlara kalkışmanız gerekiyor. yani ancak sevginiz bittiği zaman düşünün derim başka türlü karşılıklı üzüyorsunuz ve üzülüyorsunuz. başkasında teselli aramak size o kişiyi unutturmanızı da sağlamıyor ayrıca aksine daha çok hatırlatıyor.

0

hayır tabikide aklındaki insanı cıkaramıyorsun ve buda olumlu olmuyor tabi üzülen erkek yada kız oluyor ben cok yaşadım böyle kızı sevdim 1 sene boyunca ona yapılanın aynısını bana yaptı cok kötü bir durum burda.

0

yanlış bence çünkü arasan da olmuyor. karşındaki insanın da duygularıyla oynuyorsun gibi geliyor bana . çünkü henüz aklımdaki gitmemiş oluyor. aklında ve kalbinde kimse kalmadan başkasına gitmek lazım yoksa sana yapılanı sende karşındaki insana yapıyorsun bir farkın kalmıyor.

0

bu doğru insan değilse tabi ki de başka sevgilerde teselli aramak hiçbir sekilde o sevgiyi tamamlamaz.

0

bana göre yanlış ama insan bir ilişki sürecindeyken bazı şeylere alışır, birinin sahiplenmesine, kısıtlamasına,sevgisine,ilgisine, şefkatine,birlikte zaman geçirmesine ve ayrıldıkları zamanda büyük bir boşluğa düşer hal böyle olunca. ve o zaman yanlışlar yapabilir. bu yanlışlar başka sevgilerden teselli bulmaya çalışmak, birileriyle konuşma ,yazanlara cevap verme, gelen insanı hemen kabul etmek. ama bunları ne kadar yaparsa yapsın bir zaman sonra diyecek ki ben napıyorum diye bundan da pişman olucak. bu nedenle insanın başka sevgilerden,başka insanlardan teselli bulması bana göre yanlış. ben demiyorum ki herkes aynı. kesinlikle değil ama bir ilişkiden yeni çıkmışsa insan bir müddet zaman tanımalı kendisine, ayrılığını yaşamalı,yoluna bakacağına tam karar vermeli, yoksa sonunda kendisi de karşı tarafta üzülür.

0

doğru yada yalnis diyemiycem ama genlede hep oyle oluyor