0

yerel seçimler ile genel seçimler aynı kefeye konulamaz, yerel seçimler belediye muhtarlık koltuğuna bakılıyor ve genel seçimler meclis'te birbirini yiyen milletvekili seçimidir.yerel seçimlerde her zaman her daim hizmet beklendiği için seçmenler sürekli oy değiştirebilir kolaylıkla ama genel seçimler de bu kadar rahatlıkla radikal kararlar alacağını görmedim düşünmüyorum.

1

belediye seçimlerinde yani yerel seçimlerde aslında partiden ziyade, aday olanların hangi partide olduğuna bakılmaksızın o kişinin eğitimine ve becerilerine bakılmalı, neler vaad etmiş, yapabilecek inancı bizlere vermiş mi? bu değerlendirilmeli ama maalesef burası türkiye ve insanların sadece siyasi kimlik ile yaklaşımı mevcut. partiye göre veriliyor ülkemizde.
biz zaten o kadar bozuk bir milletiz ki, eski değerlerimizi ve insanlığımızı çoktan kaybettik bile.
uzatmaları oynuyoruz bir yerde. kendimizden olmayanları dışlayıp kendi tribünümüze show yapıyoruz.

0

ister istemez etkisi olduğunu düşünüyorum. adamlar sadece parti için oy veriyorlar. yapılan veya yapılacak işler için başkan adaylarına oy verilmior ve sadece parti için oy veriliyor gibi geliyor.

0

belediyecilik seçimlerinde aslında partinin bir önemi yoktur çalışan adama yada açlışacak adamın inancına olan kişisel tavırlarımıza göre değerlendiririz aslında partinin de oy olasılıgı da bir nebze katkı sağlayabiliryor şehrimden örnek verecek olursa eger mhp tabanlı bir şehre sahibi mhp genel başkanının memleketi olan osmaniyede akp ile ittifak dolayısı ile akp aday çıkartmamaktadır ama gözlemlediğim kadarı ile mhp nin adayını osmaniye istememekte ittifak olmasaydı kazanamayacak anlayışı ortaya çıkmıştı ama isttifak sayesinde istenmeyen bir aday seçimi kazanmış gözüyle bakmak lazım yani parti rolü etkili oldu oalrak görülmekte ama çalışan bir adamın kazanmasını tabi isterdim ama yapcak bir şey yok herhalde çalışan değilde koltuk sevdasına gittik