0

tazminat genellikle işten çıkarılma durumlarında işçi tarafından işverenin den alınan paradır ancak boşanma davalarında genellikle kadının erkekten talep ettiği tazminatlarda bulunmaktadır ve günümüzde zengin insanların boşanmalarında tazminat paralarının da çok uçuk meblağlar olduğunu görüyoruz tabii boşanma davalarında tazminatı sadece kadın erkekten almaz erkekte kadından alabilir bu nasıl boşandıklarını bağlı olan bir durumdur.

0

işten çıkarılma durumlarında çalışan tazminat hakkı kazanır. evlilik sebebi ile ayrılan ve 1 yıl içerisinde çıkan kişide tazminatını almaya hal kazanır

0

işten çıkarılma durumunda işverene tazminat davası açıp tazminat parası alabilirsin

0

işyeri belli kanunlar çerçevesinde işten çıkardıysa evlilik nedeniyle ve emeklilik günleri dolunca

0

tazminat işten kovulduğunuz taktirde alabildiğiniz paradır.mesela 5 sene çalıştınız priminize bakılır ve işyeri size o parayı ödemeye mecburdur. diğer türlü yine bir işyerinde çalışıyorsunuz mesela size yeterli ekipman verilmedi yaptığınız işle ilgili daha sonradan size ekipman verilmediği için bir şey olursa örneğin bacağınız kopsun allah korusun tazminat alma hakkınız oluşur işyerini şikayet edersiniz bana yeterli ekipman verilmediği için sakatlandım ve tazminat davası açarsınız kesinlikle davayı siz kazanırsınız.

0

işten kovulursaniz mesela 1 yılı geciktir çalışıyorsanız tazminat hakkınız olur.
biri sizin hakkınızı yedi kanıtıniz var tazminat davası açabilirsiniz.