0
0

yabancı film ve dizileri seviyorum elbette.peki ama neden diye sorduğunuzu varsayalım:çünkü;bu filmleri yapan yönetmenlerin,oynayan oyuncuların altyapısı çok iyi.edebiyattan,resime resimden,müziğe müzikten,tiyatroya ,fotografa ve hatta heykele,arkeolojiye,tarihe,politika ve felseye dair bilgileri çok iyi işler çıkarmalarına neden oluyor.özgün senaryolar yazabilmelerinin en önemli nedeni bu.pedro almadovar diye bir yönetmen var örneğin;tüm dünyada tanınır.set işçiliğinden gelmiştir.fakat en iyi kadın filmlerini bu adam çekmiştir.anne-çocuk arasındaki çatışmayı almadovar perde de bize çok iyi sunar.yine ünlü oyuncu alpacino hayatı boyunca tiyatro yapabilmek için sinema filmlerinde oynadığını söyler.leonardo di caprio 13 yaşından beri tiyatro da yapmaktadır ve sadece 15 yaşındayken oynadığı bir filmde dillere destan bir performans sergilemektedir.türkiye'de kadın yönetmenler özellikle yeşim ustaoğlu iyi işler çıkarmaya çalışıyorlar.

0

yerli filmleri sadece komedi türünde olursa izlemeyi tercih ediyorum. onun dışında tamamen yabancı filme yönelmiş durumdayım.

0

yabancı filmleri izlemeyi daha çok tercih ediyorum.

0

yabancı filmleri tercih ediyorum. türkler diziyi çok güzel yapıyorlar ama film konusunda ilerleyemedik diye düşünüyorum.

0

dostum bunun cevabı aslında çok açık. yabancı filmlerin kaliteleri apaçık ortada. tabi ki yerli filmlerden de çok güzel olan var ama bu sayı bir elin parmağını geçmiyor ne yazikki. yabancı filmlerin çoğuna baktığınız vakit muhteşem konulara sahip ve bu konulardan muhteşem filmler ortaya seriyorlar ama bir de yerli filmlere bakın, konular genel olarak hep klasik şeyler. komedi komedi komedi. tamam kardeşim komedi yapmakta güzel bir şey ama çıkan yerli filmlerin hemen hemen hepsi komedi üzerine kurulmuş. biraz farklı konulara değinin be kardeşim cidden sıkmaya başladı.

0

şahsen ben yerli dizi izlemeyi tercih ederim. altyazılı filmleri ve dizileri hiç sevmiyorum. türk malı yani türk yapımı olan filmler benim daha çok dikkatimi çekiyor. yabancı filmler çok nadir dikkatimi çekiyor. ama bazı yabancı filmlerde çok güzel. ama en iyisi türkmalıdır.