0

kuru fasulye yapmak için 2 bardak kuru fasulyeyi bir gün önceden ılık suda ıslanmaz gerekiyor. bir gece bu şekilde beklemesi lazım. hatta arada suyunu değiştirip tekrar sıcak su ilave edebilirsiniz. ertesi gün bu ıslanmış olan kuru fasulyeleri yarım saat 45 dakika kadar haşlamanız, kaynatmamız gerekiyor. bir tencereye kuşbaşı doğranmış etler koyulur, suyu çekene kadar kavrulur, daha sonra 2 adet soğan yemeklik doğranır ve etle beraber kavrulur. biraz salça eklendikten sonra üzerine haşlanmış olan kuru fasulyeler eklenir. fasulyelerin üzerini geçecek kadar su eklenir. daha sonra karabiber, kimyon, köri gibi baharatlar eklenerek pişirmeye bırakılır.

0

size muhteşem bir kuru fasulye yemeği tarifi vermek istiyorum öncelikle yapmanız gereken en önemli şey kuru fasulyeyi bir gece önceden uda bekletmek tilbe gazının çıkmasını sağlamak bir gece önceden beklettiğiniz kuru fasulye bir tencereye koyunuz tencerede yaklaşık olarak 1 saat kaynaması fasulyeyi lokum gibi yapacak ve pişmesi az bir süre kala hazır hale getirecektir daha sonra bir başka tencereye birazcık ya birazcık da tereyağı ilave edin 2 sene bir tane karıştırdıktan sonra iki tane soru sorarak küçük küçük dilimleyip yemeklik olarak yani çevresine atın ve iyice kavurun iyice kavrulan ve pembeleşen soğanların içerisine biberleri ilave edin biberleri de yemeklik olarak davranmanız gerekmektedir ki çünkü yemek yerken ağzınıza gelmemesi lazımdır daha sonra yapmış olduğunuz biber soğan kavurması içerisinde 1 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası ilave edin iyice kavurduktan sonra haşladığınız fasulyeleri ilave ederek güzel bir şekilde kavurun içerisine tuz karabiber ve pulbiber ilave edin daha sonra yaklaşık olarak 1 litre suyu ilave ettikten sonra ağzını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat daha pişirebilirsiniz özdeşlik ten sonra servise hazır olan kuru fasulyemiz de afiyetle yiyebilirsiniz yanında mutlaka yoğurt veya turşu koymayı unutmayınız afiyet olsun

0

ben fasulyeyi sabah kalkınca suya koyuyorum ama aniden karar verdiysem duduklude de haslayabilirsin. daha sonra tencereye soğan koyup kavuruyorum içine salçayı ekliyorum kavuruyorum fasulyeyi ekliyorum tuz ve baharatini ekliyorum suyunu koyup pişmeye bırakıyorum.

0

önce fasulyeyi bir gün önceden suda bekletirsin.
soğanı doğrarsın soğan ile yağı biraz kızartırsın içine salça koyarsın biraz daha kızartırsın.
sonra içine fasulyeyi koyarsın 5 dk kızartırsın sonra suyu koyarsın olur sana sade fasulye yemeği