0

bence saglıga bır zararı vardır cunku bır nargıle kafeye gıttıgınızde o marpustan herkes ıcıyor zaten tıbbı olarakta kanıtlanmıs bır seydır bu da her yerde ıcılmemesı lazım ıcılse bıle zararı cok fazla soylenenlere gore 1 paket sıgaraya es degermıs kullanılmaması gerekli oldugunu dusunuyorum

0

nargile de sigara gibi içindeki toksik ve kanserojen maddeler nedeniyle sağlığa zararlıdır. ayrıca çok kullanımlık olması nedeniyle hijyenik riskleri de vardır.

0

tüm tütün ürünleri gibi nargile de sağlığa zararlıdır. aslına bakarsanız nargile sigaradan daha zararlıdır. tat versin diye içerisine eklenen aromalarda ki şeker boğazınıza ve akciğerlerinize daha fazla yapışır ve atılması da oldukça güçtür. yanlış hatırlamıyorsam bir adet nargile birkaç paket sigaraya eşdeğerdi. yani bir anda oldukça fazla sigara tüketmiş gibi oluyorsunuz. bundan birkaç sene önce bende neredeyse her gün nargile kullanırdım. bazı günler abartıp sabahtan akşama kadar içtiğim oluyordu. zararı bana büyük oldu. bir süre astım ilacı bile kullandım. ama hala tam olarak akıllanmış sayılmam çünkü sigaraya hala devam ediyorum. nargilenin de genellikle sigarada olduğu gibi gösteriş için içildiğini düşünüyorum. özellikle gençlerimiz tarafından yapılan büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum. özenme günümüzde oldukça yaygın bir hastalık maalesef. kişi kendinin bu yolla daha saygın olduğunu düşünüyor. kimileri ise sırf maddi gücünün yerinde olduğunu göstermek için bile bu tür ürünleri kullanabiliyor. şahsen çok üzülüyorum ancak yapabileceğim de çok fazla bir şey yok. yakınlarımı elimden geldiğince uyarıyorum ancak diğer insanlardan hoş olmayan geri dönüşler de olabiliyor. o yüzden en azından sizde çevrenizde samimi olduğunuz ve bu ürünleri kullanan insanlar gördüğünüzde onları samimi bir dille uyarın lütfen. kısırlıktan kansere kadar uzanan bir çok hastalığa sebep olan bu ürünlerin hayatımızdan tamamen çıkartılması gerekiyor. kendi isteğimizle bırakamıyoruz belki bir zorunlulukla bırakırız. her ne kadar bu işten milyarlarca dolar kar eden şirketler buna müsaade etmeyecek olsalar da benimki de küçük bir serzeniş işte. diğer bir taraftan bunu içen kişiler sadece kendini zehirlemiyor maalesef. çevrenizde kim varsa pasif içici olarak etkileniyor. hatta okuduğum kadarıyla içenden daha çok etkileniyormuş pasif içiciler. ben özellikle sigarayı yanımda kimse olmadığında veya açık havalarda içmeye çalışıyorum ama ister istemez bazen yanımda birileri olabiliyor. inanın kahroluyorum ama bırakamıyorum da. bende bu iradenin olduğunu içten içe biliyorum ama uygulayamıyorum ne yazık ki. şuan bunları yazarken bu akşam bir daha içmeme kararı aldım. en azından bir gece kendimi tutabilirim diye ümit ediyorum. sizde bana katılın ve en azından bu yorumu okuduğunu andan itibaren o gün sigara ve nargile tüketmemeye çalışın. ananemin güzel bir lafı var bu konuda kendisi diyor ki '' parayı neden havaya üflüyorsun ?'' . gerçekten dışarıdan duyunca çok mantıklı ama işte mesele uygulamaya geçebilmekte. bir çok kez denedim. bırakamasam da en azından denemeye devam etmek istiyorum. siz de edin. belki bir gün şeytanın bacağını kırarız ve sevdiklerimizle birkaç sene daha geçiririz. ayrıca geçirdiğimiz bu zamanda kaliteli olur ve sağlık sorunları yaşamayız. düşünsenize torununuza onu ne kadar sevdiğinizi söyleyecek nefesi kendinizde bulamıyorsunuz. düşüncesi bile insanı kahretmeye yetiyor. sorabilirsiniz tüm bunları söyleyen bir insan neden hala sigarayı bırakmıyor diye...

0

nargile tabii zararlı yani ondaki duman aşırı derecede çok zaten haberlerde falan da göstermişti bir ara zararlı olduğunu onun için nargile falan tavsiye etmiyorum. eski de içerdim öyle bir kere falan ama artık içmiyorum kullanmıyorum.. gerçekten boğazlarım çok tahris ediyordu yani tavsiye etmem hiçbir zaman nargile sigaradan daha beter o nargile.

0

tüm tütün ürünleri gibi nargilede sağlığa zararlıdır. fakat diğer tütün ürünlerine oranla daha az zarar verdiğini söyleye bilirim.