0

bitkisel yağlar nelerdir?

3 cevap
0

bitkilerden elde edilen yağlara bitkisel yağ denir bunlar mısır yağı zeytin yağı fındık yağı ceviz yağı gibi yapılardır bunların arasında en sağlıklı ve kalitelisi zeytin yağıdır

0

bitkisel yağlar , ayçiçek yağı, zeytin yağı, mısır özü yağı, hindistan cevizi yağı,susam yağı, pamuk tohumu yağı gibi bitkilerin tohumlarından ya da meyvelerinden üretilen yağlardır bitkisel yağlar .cilt bakımında ve çeşitli pasta böreklerde hoş kokuları sebebiyle kullanılan türleri de bulunmaktadır. pasta börekten çok cilt bakımı kısmı beni daha çok ilgilendirmekle beraber, çilek, kayısı, portakal ve limon yağlarının kokuları beni ayrı bir mutlu etmektedir. unutmadan bir de bu yağları edinirken hilesiz olasına, iyi ve güvenilir markalardan olmasına ve özellikle soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş olmasına dikkat edersek tadından yenmez. malum piyasada doğal bitkisel yağ diye içinde binbir türlü kimyasalın bulunduğu acayip ürünler de satılmakta. bunlara dikkat edilmelidir .

0

bitkilerden eldi edilen yağlara bitkisel yağ denilmektedir. kanola yağı, ayçekirdeği yağı, ceviz yağı, fındık yağı, soya yağı, pamuk yağı, badem yağı, çörekotu yağı, acı badem yağı, elma yağı, aspir yağı, gül yağı, mısır yağı bitkilerden elde edildikleri için bitkisel yağlardır.