1

ezhel bir ara medya da gündeme gelmişti ve ben kendisini böyle tanımıştım. yoksa ismini asla bilmezdim. şarkılarında uyuşturucuyu özendiriyor ve kendisi de kullanıyor diye bir suçlama ile yargılanmış ve beraat etmişti. ama bir süre hapiste yatmıştı yargılaması bitene kadar. benim dinlediğim 3-4 parçasında ben hiç uyuşturucuyu özendirecek bir sözüne rastlamadım. o günden sonra da zaten bir daha dinlemedim. ben ceza ya da sagopa kajmer'i eğer rap dinlemek isteyeceksem dinlerim.

0

hiçbir sanatçı eserinde bulundurduğu motiflerden, kullandığı sözcüklerden dolayı yargılanamaz, sanatın özgürlüğü vardır fakat ülkemiz bu konuda katı. ülkemizin en çok dinlenen sanatçılarından biri olan ezhel de uyuşturuca özendirme suçuyla cezaevine girmiş sonradan serbest kalmıştır. aynı olay başka rapçi khontkarın da başına gelmiştir ve ülkede kimse onu dinlemiyorken içeri girdikten sonra tanınmıştır ve şu an şarkıları müzik listelerinde zirveye oynamaktadır.

0

ülkemizde maalesef son zamanlarda adil yargılama bulunmamaktadır ezhel adlı şarkıcı ve rapçi hapis cezasının çekmesinin en büyük sebebi şarkılarında uyuşturucuya olan bağlılığı ve uyuşturucuya olan özentisidir bu tür şeyler toplum olarak kaldıramayacağını şeylerden biridir evet belki de bir şarkı ben kimseye etkilenip adam öldürmez uyuşturucu kullanmaz ancak çocuklarımızın bilinçaltından uyuşturucu kullanmanın ne kadar yararlı ve iyi bir şey olduğu kanıtı yerleştirilebilir ancak uyuşturucu tabii ki de çok kötü bir şeyler ezel adlı şarkıyı da kliplerinde şarkılarından hep sözlerini sürekli uyuşturucunun çok iyi bir şey olduğunu söylemiş ve kullanmaya teşvik etmiştir ezel'in belli bir ceza alması çok normal bir şeydir ancak bu tür şeylerin önüne yargıyla geçebiliriz yargı eğer ki çok iyi yerlere gelmek istiyorsa kesinlikle yapması gereken en önemli şey bu tür şeylerin önüne geçmektedir şeylerin önüne geçmenin en iyi yolu önceden önlemektir aslında

1

şarkılarında uyuşturucu maddeyi özendirici sözler olduğu gerekçesiyle hapse girmiştir.