0

ayakların aşırı sıcak veya nemle temesı engellenmelidir.
gün içinde çok fazla ayakta kalınmamalıdır.
ayaklar her gün yıkanarak temizlenmelidir.
ayaklar kuru ve serin tutulmalıdır.
aynı ayakkabılar hergün üst üste giyilmemeli farkı ayakkabılar tercih edilmelidir.
banyo sırasında ayaklar iyice nemlendirmek gerekir.
doğal nemlendirici ve e vitamin kaynağı olduğu için aloa vera tercih edlimeli içerisnde aloa vera olan hazır kremler kullanıla bilir.

0

yumusak tabanli ayakkabilar giyilmelidir ayagin su toplanmasi onlenmelidir ve ucu atese tutulup sterilize edilen bir igne ile su patlatilip irin disariya cikarilmalidir ara ara bu yapilarak bolgeye antibiyotikli krem surulur ve sonrasinda ustu kapatilir

0

sıcak havalarda çok fazla bekleyen çorap içindeki ayaklar su toplar bir süre sonra da havasızlıktan nasıra çevirme ihtimali çok yüksektir. buna sebeble kalitesi çok düşük ucuz ayakkabılar da bu sebeptir. sıcak havalarda genelde terlik ve ayağı havalandırmak en güzelidir. ayağı temiz tutmak da dahil.

0

sıcak su ile ayak yıkaması önemli bir etkendir.tuzlu su yine bu durum için yapılabilecek bir çözümlerden biridir.yumuşaması gerekiyor çünkü. bu şekil kendiniz tedavi yapabilirsiniz.yine doktora danışarak alabileceğiniz kremlerde bu tip bir çözümdür.

0

yanlış ayakkabı seçimi ve yanlış basma dan dolayi ayakta oluşan bir tepkidir patlatmak doğru olandir patlatilmadigi taktirde nasir olisma ihtimali yüksektir can yakar sancılı surectir bazi nasirlarda genelde geçmez o yüzdendir ki ayakkabi seçimi ayağın duruş pozisyonu çok önemlidir ayak bakımı önemlidir

0

ayakların su toplanması cok yoğun gecen günün ayaklarda su birikmesime yol açar. bunun icin o su toplayan yeri patlatan da var yada hastaneye gidende var . bence patlatip patlattktam sonra vazelin sürün ki cilt tazelensin yenilensin. surekli bir hafta boyunca vazelin surerseniz deri kendine gelir.

0

su toplanmasının bir çok etkili yönü vardır. insan fazla çalıştıkça elleri su toplar. eğerki bunun nasıra dönüşmesini engellemk istiyorsanız krem kullanabilirsiniz. ayrıca su toplamış bölgeyi fazla başka yerlere temas ettirmeden korumalısınız.

0

ayaklarımızı sıklıkla yıkamalıyız bunun için aldığımız özel kremleri sürmeliyiz. kremler kullanmalı ve ayağımızın uzun süre ayakkabı içinde kalmamasını sağlayabiliriz..

0

ayağımız şiştiğinde daha fazla soruna yol açmaması için kremler kullanılmalıdır.daha fazlada ayakta durmamalıyız.

0

başlıca su toplamaması için rahat bir ayakkabı giymeyi tercih etmelisin ve sonrasında ayağın iyi bakımlı yıkama krem losyon vb. gibi şeyler ile önlenebilir

0

ayakta su toplamasında gereken kremler kullanılmalı su toplayan bölgede sıkı kontrol edilmelidir ayakkabı konusunda da oldukça seçici olmak zorundadır kişi.

0

dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri sürekli aynı ayakkabıyı giymemek ve rahat bir ayakkabı giymek

0

kesınlıkle ayagı nemlı bırakmamalısın nem bellı bır sure sonra catal olusumuna yol acıyor rahat ayakkabılar gıymelısın

0

ayak sağlığı için ayakkabınız öncelikle önemlidir ve ayağınızın su almamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. su içerisinde uzun süre bekleyen ayaklarda su toplası meydana gelmektedir. meydana gelen su toplaması patlamalar sonucunda nasıra yol açar. bunun için nasır bandı olsun nasır kremleri ve ilaçları tam olarak etki etmemektedir.

0

bu durumlarda kendi kendimize tedavi uygulamaktansa böyle bir sorun olduğunu fark ettiğimiz anda doktora başvurmalıyız.gerekli tedaviyi olduktan sonra bölgenin temiz ve nemden arındırılmış şekilde muhafazasına dikkat etmeliyiz.gerekmedikçe üzerine baskı uygulamamalı gereksiz yere su toplanan yerle uğraşmamalıyız.

0

öncelikle doktora gidilmesi tavsiyedir eğer gidilemiyor ise pamuk ve merhem şeklindeki tedavi edici ilaçlar kullanılmalıdır daha konforlu ayakkabı tercihi ve ayakları sürekli olarak temiz tutmak yıkamak ayakkabıda bakteri üremesine engel olacak spreyler kullanılmalıdır
sakın ola ki suyu patlatayım demeyin içerisindeki bakteriler dışarı yayılabilir ve aynı zamanda patlaması ile de büyük bir acıya neden olur

0

ilk olarak doktora gidilmelidir. daha sonra ise ayakkabı seçimine önem göstermelidir. ayağınız günün bazı saatlerinde havalandırılmalıdır.

0

sürekli yıkamalı bakımlarını yapmalısınç

0

ayaklarımız bizim için gerçekten çok önemlidir. bütün iskelet sisteminin durmasını sağlayan vücudumuzun parçalarındandır. bunlara gerçekten çok dikkat edilmelidir. örneğin bazı meslek gruplarında çok fazla ayakta durmamız gerekebiliyor. bunların sağlık problemlerine yol açmaması için sık sık ayakkabımızı çıkarmalı veya oturarak az da olsa dinlenmeliyiz. eğer çıkaramıyorsak rahat ayakkabılar tercih etmeliyiz... çok fazla ayakta durmak su toplamasına neden olur bu yüzden ayak kremleri kullanmalıyız. ayak bakımımıza dikkat etmeliyiz nemlendirici kremler kullanmalıyız.

0

gün içersinde ayaklar biraz ayakkabıdan çıkarılıp hava alması sağlanır ayakta su toplamışsa bunun iğne ucuyla patlatırım suyu boşaltılır ve yıkanır sonra nemlendirici sürülür kapatılır pamuklu çorap giyilmeli ve rahat ayakkabı giyerek nasır oluşması önlenir