0

baş dönmesi göz kararması ve hafif denge kayıpları gibi şikayetlerde pek çok sağlık sorununun belirtileri arasında yer alıyor. ancak şah damar tıkanıklığının da bu belirtilere neden olduğunun unutulmaması gerekiyor.
kalp ve damar cerrahisi özbayburtlu konuyla ilgili olarak damar tıkanıklıklarının fark edilmediği takdirden inme veya felç gibi ağır tablolara yol açabileceğini söyledi.
özbayburtlu boynun her iki yanında yer alan halk arasında şah damarları olarak bilinen karotisarterleri beynimize oksijence zengin kanı ulaştırmak gibi önemli bir görevden sorumlu. vücut için hayati öneme sahip beyin dolaşım sisteminin bir parçası olarak çalışan bu damarlar, yüz , boyun ve saçlı derinin arteriyel dolaşımını da sağlıyor. damar iç duvarında yıllar içinde biriken ateromplaklarına bağlı oluşan şah damar tıkanıklığının özellikle yatan veya oturan kişinin aniden ayağa kalkması ile oluşan sendeleme, göz kararması , baş dönmesi ve hatta bayılma gibi günlük hayatta çok da üzerinde durulmayan ancak yaşam konforunu ciddi şekilde etkileyen belirtileri bulunuyor. tansiyon ve diyabet sorunu olan kişiler de bu şikayetlerin ilaç doz değişimleriyle kaybolabileceğini düşünerek doktora başvuruyor. ancak çoğu insanın aklına gelmeyen bu şikayetlere sahip kişilerde kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir diğer

0

tansiyon düşüklüğünden kaynaklanıyo olabilir.

0

göz kararması benim bildiğim kadarıylla tansiyon hastalıklarının bir belirtisidir.

0

göz kararması genel olarak pansiyonumuzun düştüğü zamanlarda meydana geldiğini söylemek isterim.