0

sonuç olarak yılbaşında ki ikramiye bana tutsa bu büyük bir para kolay kolay hatta hiç bitmez onun için önce bir fabrika kurardım. ardından güzel bir araba ile iyi bir ev satın alırdım. ve ardından sokakta yaşayan hayvanlar için büyük bir barınak yaptırırdım. çünkü onlar bu gibi şeyleri hak ediyorlar. bunca şeye rağmen bir çok para yine bana kalırdı bu paraları ise önce bi miktarını aile fertlerine dağatırdım gerikalan kısmını ise banka hesabına atardım gerektiği zaman çeker ve harcardım.

0

yilbasi biletinde öyle bir para çıkarsa öncelikle deniz kenarından ev alırım. kendimi ailemi garantiye alırım daha sonra sevdiklerimë yardım ederim mesela bir sürü ev alırım tanidiklarimin evleri olmayan var onları bedava oturmalarını saglarim.herkese yardım ederim tanidiklarima sadece kendimi düşünmem bir gün gelir yine o dostlarıma muhtaç oluruz parayi buldum diye asla degismem insanlara yardım etmekde güzel bir duygu ben çok severim birilerine yardimci olmayı böyle para çıksa .

1

yılbaşı bileti henüz almadım ama almayı düşünüyorum. bana büyük ikramiye çıksa yapacağım o kadar çok şey var ki. öncelikle direkt olarak oturduğumuz evi değiştirdim daha geniş ve ferah bir eve taşınırdık. sonrasında evi dayayıp döşerdim ve yaşanabilir bir yuva haline getirirdim. kalan parayı da birkaç tane daha ev alıp kiraya verirdim iki ters bir durum olduğunda yatırım amacıyla bir kenarda kalsınlar. bunların dışında her zaman bir kitap kafe açma hayalim var onu gerçekleştirirdim. kitap kafe insanların gelip istediği kitabı rahatlıkla okuyabileceği ve kendi okudukları kitapları buraya bağışla yabilecekleri, kitap bağışında bulunan kişilere bedava içecek ikramı yapabileceğim bir yer olurdu. onun dışında sessiz sakin hafif bir müziğinin çaldığı insanların tek başına bile rahatlıkla gelip kafa dinleyebileceği bir ortam yaratırdım. ayrıca kardeşim özel üniversiteye gönderirdim istediği bölümü okumasını sağlardım. ben okuyamadım istediğim bölümü bari okusun da ben gururlanayım. onun dışında paramın bir miktarını hayır kurumlarına bağışlar ve ihtiyacı olan yakınlarımın ihtiyaçlarını karşılardım. insanları mutlu etmeye ve hayırlı işler yapmak için çabalardım. sonuçta havadan gelen bir para hayrını görmek istiyorsak illaki bir yerlere yardımcı olacak hayır işleri yapmamız gerekir diye düşünüyorum. hayali bile çok güzel inşallah bir gün bir şans oyunundan güzel bir miktarda büyük ikramiye kazanabilirim.

0

yılbaşı bileti genellikle almayı tercih etmiyorum çünkü çıkmayacağına inanıyorum. çıksa bile gerçekten o paranın büyük bir miktarı sizi sıkıntıya sokabilir. bu yüzden de alın teri olmayan parayı hiçbir şekilde almamaya özen göstermeliyiz. bu yüzden de bu sene de almayı düşünüyorum açıkçası.

0

şimdi büyük ikramiye o kadar büyük ki insan ben şunu yaparım bunu yaparım dese herşeye yetebilecek meblağya sahip bir gelir büyük ikramiye, bizim insanımızın ilk yapacağı şey başını sokacak ev almak bir de emekli primi varsa onu yaptırmaktır yatırmaktır heral de başka da birşey gelmez . ama bana çıksa ilk yapacağım iş kesinlikle 1 aylık bir dünya turu olurdu.

0

bu parayla neler neler yaparım hele bir çıksın
bir lüks son model araba çekerim altıma
süper bir yat
geniş manzarası efsane bir ev
eğitim masrafları
gez dolaş ye iç efsane olurdu alacam bakalım çıkacak mı