0

almanya 1. dünya savaşı'ndan yenik ayrılan ve sanki savaşı kaybeden değildi galibi gibi hareket ederek ülkesinin sanayisinin gelişmesini ve bilimde ileriye gitmeyi başaran bir millet topluluğudur. 1 dünya savaşının verdiği ağır yaralardan sonra almanya bunun altında kalmaktansa 2. dünya savaşı'nın başlamasına ön ayak olmuş ve 2 . dünya savaşı'ndanda yenik ayrılan almanya ordusu elinden alınmış yıllarca doğu almanya ve batı almanya olarak hayatlarını sürdürmüş ancak 1990 yılında 2 ülke de bu aldığı son vererek artık barışmanın ve birlikte yaşamanın gerektiğini görerek berlin duvarının (utanç duvarı) yıkarak iki ülke birleşmiştir.
almanya savaşlardan istediğini alamayınca çok güzel araba markalarını tasarlayarak bütün dünyaya kendilerini tanıtmışlardır.
almanya her şeyde olduğu gibi futbolda da ileri giden bir ülke konumunda olmuştur. brezilyadan sonra dünya kupasını en fazla kazanan ülke konumundadır

0

sanayileşmiş bir ülkedir almanya almanya günümüz döneminde en büyük ekonomiler den birine sahiptir almanya konumu bakımından avrupa'nın kuzeyinde bulunan ve jeopolitik konumu çok iyi bir yerdedir almanya 1. dünya savaşı'nda osmanlı ile birlikte yenilmistir. savaştan sonra tekrar toparlanan almanya 1940'lı yıllarda adolf hitler ile ikinci dünya savaşı'na girmiştir özellikle yahudilere saldırılması ile bilinen almanya 2. dünya savaşında çok ağır bir yenilgi almıştı. almanya savaştan sonra ikiye ayrılır ortadan duvarı ve berlin almanya ikiye bölünür daha sonra tekrardan bu duvarı yıkılarak birleştirilir almanya günümüz ekonomisine bakıldığı zaman en iyi ülkelerden biridir avrupa'nın gelişmiş en iyi ülkesinden biri de almanya almanya şu anda ekonomisi ile silahları ile savaş tankları ile meşhurdur özellikle gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelere çok sayıda savaş mühimmatı tanklar silahlar uçaklar satmaktadır.

0

almanya zaten ikinci dünya savaşından günümüze kadar teknolojileri olsun. bilimleriyle olsun herdaim öndeydi bayabir gelişmiş ülkeler arasında sıralamalarda yerini almaktadır.

0

sanayileşmiş bir ülkedir. almanya'da sanayileşme süreci, ingiltere ve fransa'ya göre daha geç başlamıştır. 18. yüzyılın son çeyreği nde ingiltere de buhar makinesinin bulunması ile başlayan sanayileşme süreci, sanayi devrimi olarak adlandırılan bu dönemi başlatmıştır. ingiltere'de başlayan bu süreç, yarım asra yakın bir süre, yalnızca ingiltere ile sınırlı kalmıştır çünkü fabrika kurmak için gerekli olan yalnızca ingiltere'de üretilen makinelerin ihracatı, bu ülke tarafından yasaklanmıştır 1824'te ingiltere parlementosu'nun aldığı kararla fabrika kurmak için gerekli olan makineleri ihracatı serbest bırakılmıştır böylece ingiltere'de başlayan sanayileşme süreci avrupa'nın diğer ülkelerine de sıçramıştır. almanya, 19. yüzyılın başlarında bir tarım ülkesiydi. çalışan nüfusun yaklaşık üçte ikisi tarımla uğraşıyordu. ülkede ihraç edilen ticari ürünlerin yaklaşık yarısı en sanatlarına dayalıydı. almanya'da sanayileşme süreci 19. yüzyılın başlarında başlamıştır. 1824'ten sonra ingiltereden ithal edilen ve diğer ülkelerdeki teknolojinin takip edilmesi ile üretilen makineler sayesinde almanya'da sanayileşme sürecine girmiştir. almanya'nın sanayileşme sürecindeki önemi gelişmelerden biri yüksek gümrük vergileri ile ülkedeki üretime koruması olmuştur. bu sayede bir yandan yerli üretim korumuş, diğer yandan sanayinin geliştirilmesi için önlemler almıştır. almanya'ya, bir yandan kömür yataklarını kullanarak demirçelik üretimine önem vermiş, diğer yandan demiryolu yapımı bakımından dünyanın önemli bir gücü haline gelmiştir. alman devletinin sanayi teşvik etmesi ve teknik eğitime önem vermesi, teknoloji alanında ilerlemesini sağlamıştır. ayrıca başka ülkelerdeki teknolojinin ve endüstriye dayalı bilginin transfer edilmesi de ülkede sanayileşmenin önünü açmıştır. almanya'da sanayileşme ile ilgili diğer bir gelişme ise devletin bazı sanayi kuruluşlarını kendisinin kurması ve özel sektör teşvik etmesi olmuştur. ayrıca yatırımcılara üretim makinelerinin hediye edilmesi, ülke genelinde makinelerin yaygınlaşmasını sağlamıştır. böylece almanya, kısa süre içerisinde sanayileşmiş ülkeler içinde yerini almıştır. almanya'da sanayileşme süreci ikinci dünya savaşı döneminde kesintiye uğramış, daha sonra yeniden başlamıştır . almanya dünyadaki bir çok teknolojik buluşa imza atmıştır. günümüzde otomotiv, kimya, demirçelik ve elektrikli cihazlar ile makine, alman sanayisinin gelişmiş kollarıdır. otomotiv, almanya'nın önemli sektörlerinden biridir.türkiye ihracatının yüzde 17'sine otomobiller oluşturmaktadır. ülke, sanayi gelişmelerden dolayı ya da en fazla ticaret yapan ülkeler arasında yer almaktadır. almanya, yeryüzünde ilk otomobilin üretildiği ve ilk otoban projesinin gerçekleştirildiği ülkedir. bu nedenle ülkedeki ulaşım da karayolu önemli bir yere sahiptir. kuzey ve baltık denizlerine kıyısı bulunan almanya'da deniz ulaşımı da çok gelişmiştir. ayrıca almanya'nın bütün şehirlerinde havaalanı bulunmaktadır.sanayileşmiş bir ülke olduğu için almanya'da ticaret geli