0

evet kardeşim bir insan öldükten sonra örnek verecek olursak bir gencin babası hayatını kaybetti ve bu babanın evlatları o adam adına yardım ederse adam hem kabir azabında ruhu ızdırap çekmekten kurtulur hemde ahirette bu adımın cennette bile girmesine vesile olabilir. bizim büyüklerimiz bugüne kadar size şunu dediler ve biz böyle bilerek büyüyerek geldik. bir baba yada annenin cennete girmesi de çocuklarınır elinde cehenneme girmesine çocuklarının elinde

0

olen kisi dunyad iken yaptirmak isteyip de yaptiramazda yaptirin

0

bildiğim kadarıyla ölen kişinin arkasından bir şeyler yapmak onun mezarında rahat uyumasına, huzurlu olmasını sağlıyor. ayrıca onun amel defterinin açık kalmasını sağlıyor ve ona da sevap geçiyor.

0

olen kisi için yaptirilan bir hayir onun amel defterinin acik kalmasini sağliyor duye soylenir bir cesme,okul ,cami gibi seyler onun için ameline eklenen artilar oluyor.

0

benim bildiğim kadarıyla bir kişi öldükten sonra amel defterine onun etkisiyle yapılan faydalı ve kötü şeyler yazılıyo.

0

ölen bir kişinin ardından hayır için bir şeyler yaptırmak ölmüş olan kişiye sevap kazandırıyor diye biliyorum. çünkü yapılan hayır işinde kimin adına yapıldığı belirtiliyor. insanlar da ondan faydalandıkça o kişiye hayır duası gönderiyorlar. en azından bunu yapandan ya da yaptırandan allah razı olsun demeleri bile ölen kişiye sevap kazandıyordur. o yüzden keşke elimizden gelse de bizde ölmüş olan yakınlarımıza hatta daha onlar ölmeden onlar ve kendimiz için hayır işleri yapabilsek. işin sevap kısmına bir yana gerçekten durumum olsa insanlara yardım etmeyi çok isterdim.