0

cunku biz en kolay olan kendimizce turkceyi seciyoruz o ne oyke yazilisi farkli okunusi farkli zooooooooooooolloooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

0

öncelikle merhaba sayın arkadaşlar benim bu soruyla alakalı cevabım size şöyle türkiyedeki güzel hocalarımız var fakat olayın sıradışı yanı öğrenmek var birde öğrenmemek var bizim öğrenciyken ve öğrenci arkadaşlarımız öğrenmek istemeyen taraflar öğrenemiyor birde sonuçta bu dili ana dilmiş gibi konuşamayabiliriz. daha türkçeyi zor konuşuyoruzda ingilizce yani kalsın demek istemiyorum çünkü bir dil bir insan demek oluyor. o yüzden bir hocalarımız yanlış öğretme biçimide arada var çünkü şöyle bir konu var öğrenmek isteyen çoğu şahıs bunu eğlenceli bir şekilde anlatma biçimi sonra kısaca kişiye göre öğrenme biçimini geliştirirlerse hocalar her konuda kendilerini o yüzden öğrenecek bireyler çok kolay bir şekilde öğrenebilirler.

0

çünkü eğitim sistemimiz yanlış ve ezberce. ilkokul üçüncü sınıfta ingilizce eğitimi başlıyor bana what is your name diyor. üniversiteye geliyorum yine aynısını soruyor. herhangi bir gelişim yok sürekli olarak tekrar eden bir eğitim sistemi

0

türkiye de nerdeyse 10 yıl ingilizce ders i gösteriliyor fakat yanlış öğretiliyor o yüzden.

0

öncelikle turkiyede türkçe konuşma tercih edildiği için öncelikle fazla heves olması yok ve ama amerika ya gitseler mecbur dil ingilizce olunca öğrenmek mecbur.

0

her yıl aynı ingilizceyi görüyoruz çünkü. her yıl başa sarıyoruz. ingilizceyi türkçe dersi gibi görüyoruz. okullarda önemsenmiyor bile.üstüne gidilmiyor.genelde öğretmenler değişiyor. tam alıştınız derken başka bir öğretmen geliyor. bir de grammerden ibaretmiş gibi ders veriliyor. oysa ki yöntemler farklı olmalı.

0

ingilizce dersini çok ciddiye almıyoruz. bir de bilgi veriliyor ama pek bir uygulama yapılmıyor. bu yüzden de pek öğrenilmiyor ders olarak kalıyor hep.

0

herşeyi mükemmel bir şekilde öğrenmeye çalıştığımız için. elin ingilizi gelip bizim gibi türkçe konuşabiliyor mu ? cevap tabi ki de hayır. peki biz neden mükemmel ingilizce konuşmaya çalışıyoruz ki ? bilinmez bir sorunun cevabı malesef yok. londradan 1 yıllık sınır dışı edilen halam ve kuzenim geldi mecbur türkiyede bir eğitim kurumuna yazdırdık çocugu geçiçi olarak. çocuk ingilizce dersini ilk okul 5 te 2 ile geçmişti. hiç unutmam. sebebini sorduğumda abi sizin burdaki ingilizceyle bizdeki çok farklı demişti.

0

yabancı dil eğitimle değil pratikle öğrenilir yabancı dil bilen biriyle 1 yıl konuşunca kendiliğinden öğrenirsin

0

çunku ıngılızce yurt dısında ogrenılır okulda verılen ıngılızce dersınde anlatılan anlamlı bısey yok

0

bu soru kendimize defalarca sorduğumuz henüz bir kanıya varamadigimiz bir teoridir

0

ingilizce ogrenememizin o kadar çok sebebi var ki
hangi birinden başlasam bilemiyorum. öncelikle ilkokuldan beri ingilizce dersi alıyoruz ama öğretmenlerimiz sanki öğretmek için değil ogretmemek için programlanmıslar dersi anlatmak yerine film izleyen mi dersiniz öğrenciyi serbest bırakan mı yada öğrencilerin ingilizce ogrenmeme çabası mi o kadar gözümüzde büyüyor li ingilizce korkuyoruz

0

yani ben okul döneminde bile ingilizce öğrenmedim. ilk önce yabancıların hepsi benim dilimi öğrensin. yurtdışın da türkçe dersi verilmiyor , türkiye'de ingilizce dersi veriliyor yani biz öğreniyoruz onlar öğreniyor onun için hiç bir zaman ingilizce öğrenmek istemiyorum.

0

eyup190380 bende senin cevabına bayıldım kopya çektiğim anlaşılmasın diye 55 65 arası bırakırdım diye onu nasıl ayarlıyordun :)

1

bir ingilizce öğretmeni olarak bu konuda çok hassasım. kendim ortaokulda yaklaşık 4 yıl ingilizce eğitimi almama rağmen konuşma yönünden hiçbir şey gerçekleşmedi. liseye geldiğimde ise dil bölümünü seçerek ingilizce diline yoğunlaştım fakat konuşma denilen evre her dilde olduğu gibi çok sonradan gerçekleşti. genel olarak konuşamamamızın nedeni de dili gramere yani dilbilgisine göre öğrenmemiz ve konuşurken de hep kuralları düşünüp bunun yolumuza taş koyması olarak görüyorum.

0

çünkü gecerli bir ingilizce yok what vsvs var hep kurlar dünyanın parası neden olsunki insanlar hep cahil kalıyor

0

okuyankurd cevabına bayıldım kardeş öldüm gülmekten ama çok haklı bir konuya değinmişssin hakikaten öyle matematik değil ki sınıf geçtikçe konu agırlaşsın

1

her sene her sene "what is your name?" den başlarsa konular, ister istemez konuşacak düzeyde de olamıyoruz.

1

pek ilği duymazdım ingilizceye sınavlarda bile kopye ile geçtim hep açık konuşmak gerekirse banane ingilizceden derdim hep yazılılarda yüksek not almaya da gitmezdim anlamasın kopye çektiğimi diye 55 65 arası bırakırdım hep geçer not alim yeter :)