0

hem evet hem hayir diyebilirim bu soru icin. evet dedim, cunku psra olmadan cogu sey yapilamiyor. birak ulke degistirmeyi, bir alt sokaktaki eve tasinamiyorsun oturduun evin kirasi daha dusuk diye. yeri geliyor birsey aldigimiz zaman 10 kurusun lafini yapiyoruz. yani yeri geliyor, telefonumuz bozuluyor, etraftan eski telefonunu dileniyoruz. yeni bir telefon alana kadsr kullandigim oldu oyle 2 ayri arkadasimin telefonunu. hayir da dedim. cunku cogu sevgi, dostluk, arkadasligi parayla satin almiyoruz. sagligimiz cok buyuk hastaliklar olmadigi surece parasiz halledebiliyoruz. ya da ufak paralarla.

0

parasızlık elbette çok kötü bir şey. artık bu devirde her şey parayla, paran varsa yaşıyorsun yoksa yaşamaya çalışıyorsun ışte. insanın kendi parasının olması kadar güzel bir şey yok; bir kere başkasina muhtaç olmuyorsun, istediğini alıyorsun, istediğini yapıyorsun vs. yani paran varsa hayatı yaşıyorsun.

0

para olmadan adım dahi atılmaz günümüzde evden çıktığımız zaman hemen paralar gidiyor

0

parasızlık tabii ki kötü birşey, bir aileniz varsa bakmakla yükümlü olduğunuz, eve ekmek götüremiyorsanız daha acı ne olabilir. bri de ahmakça hatalar yapıp para kazanırken, har vurup harman savurduysanız, şimdi de geçinmek için herkese borçlandıysanız ve bu devam ediyorsa, tek çözümün intihar olduğunu düşünüyorsanız, daha da kötü.

0

parasizlik kötü birsey değil ama zor birsey insanı asi kilabiliyor bazen heleki günümüzde şuan parasizlik dahada zorlaştı herseye zam geliyor kira,yakit,dogalgaz,elektirik,su derken insanin elinde hiçbirşey kalmıyor parasizlik cok zor gördüğünü alamamak cocuklarina guzel bir gelecek hazirlayamamak onlarin istedigini alamamak en zoruda o işte hersey para nefes aldigimiz surecece ,,,, ,,,,,,,ona cok ihtiyacımız var onsuz hayat olmuyor karnin doyacak para,üzerini giyeceksin para,biyere gideceksin para, allahim hickimseyi yokluk ile sınamasın insallah:(:(:(:(:(:((:(:(:((:(:(:((:(:((:((:(:(:((:(:((:(:((:(:(:((:(:(:((:(:((:(:(:(

0

dünyanın para ile döndüğü şu zamanlarda fazlasıyla zor yani nasıl kolay olsunki +

0

hayır tabiki parasızlık neden kötü bir şeyolsunki tabiki birşey değildir yoksul olmak veya fakir olmak parasız olmak utanılacak birşey değildir insan emeği ile çalışıp parasını kazandıktan sonra neden utansın. üstelik işsiz olan ir sürü insan var ülkemizde. yoksul olan zor durumda olan. yani parasızlık kötü birşey değildir. para sadace bir araçtır ihtiyaçtır insan hayatını idam ettirebilmesi yani devam ettirebilmesi için para oldukça önemlidir. ancak bu ihtiyaç dahilinde oldukça öyledir yoksa paraya tamah eden sadece para için yaşayan insanlar için aynı şeyi söylemem mümkün değil. insanın bir takım ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için paraya ihtiyacı vardır para söz konusu olduğu zaman giyinme, barınma, beslenme, ev gibi temel ihtiyaçlar gerekir geçinebilmek için veya ailenizi geçindirmek için paraya ihtiyacınız olur eğer paranız yoksa bu kötü birşey değildir belki parasızlık insana mutsuzluk getirebilir veya insana üzerinde psikolojik olarak çöküntü yaratabilir ancak, parasızlık kötü birşey diye tarif edilmemelidir bana kalırsa. parasız kaldığımız birçok anımız olmuştur bu anlarda kendimizi yalnız güvensiz hissettiğimiz olmuştur ancak bu durumu kötü birşey olarak dile getirmek yanlış olur. insan parasız da olabilir önemli olan verdiği emek gösterdiği çaba kazanabilfipi kadarı ile yaşayabilmek ve yetime duygusudur yani önce maneviyat önde gelir maddiyat ten vey menfaatten önce. parasızlık sadece ir araç veihtiyaç olmalıdır insanın hayatında.

0

hayatımızı idame ittirebilmek için paraya ihtiyacımız var. giyimimizden yiyip içecek olduğumuz mecburi gidalarimizdan hastalığımıza kadar her alanda paraya ihtiyacımız var.orhan veli'nin şiirinde dediği gibi; hava bedava, bulut bedava.
paranın gerekliliği burada ortaya çıkıyor işte artık sadece hava bedava ne yazik ki o da temiz hava değil.

0

belli ölçülerde evet kötü bir şeydir. ama insana bazı şeylerin değerini ve zorluklarla başa çıkmayı öğretiyor.

0

asla kötü bir şey değildir. çünkü insana zeka katıyor. nerde yemek yerim nerde yatarım nasıl yaşarım gibi düşünceler. zaten türkiye de yarın ne olacağımız belli olmadığı için hepimiz yarı fakir sayılırız bu da bize enerji veriyor . türkiye’nin böyle olması sizi daha zinde yapıyor . bunu düşünün

0

evet bence parasız olmak çok kötü bir şey çünkü başkasına muhtaç oluyorsunuz.ben mesela parasız kaldım o kadar zor ki ihtiyacınız olan bir şeyi bile alamıyorsunuz.para her şey demektir çünkü bu devirde her şeyi parayla alıyorsunuz .

0

aslında tabiki parsızlık kötü bisi insan ihtiyaci olmasa çıkarmaz uretmez ve bu döngü böyle devim eder çok parada insanı zıvanadan çıkarır herkez yettiği kadar hakkettiği kadar kazansin.

1

parasızlık kötü bir şeydir yani insanın parası olmasa insan hiç yerinden kıpırdamaz hasta olduğun zaman doktora gidersin doktor reçete yazar paran olmasa ilaç alamazsın karnın açtır evde bir şey yok paran olmasa yiyecek bir şey alamazsın yani bu hayatta eğer paran olmazsa sen bir hiçsin mutlaka insanın elinde para olup az da olsa geçimini sağlamak gerekir. günümüzde birçok çocukların aileleri yoksul olduğu için ve istediği zaman para vermedikleri için bir çoğu çocuk kötü yollara başvurur ve hırsızlık yapmaya başlar. yani parasızlık aslında kötülüklerin anası da diyebiliriz çünkü para olmadığı zaman insan önce mecburi olarak karnını doyurmak için hırsızlık yapar sonra adet olur artık büyüdükçe büyüyor yani parasızlık gerçekten kötü bir şeydir.

0

iyi bişey olsa millet çalışmzdı paran yok acsn napcn

0

kesinlikle kötü bir şeydir düşünsene hiç paran yok karnın aç

0

parasızlık her türlü kötülüğün anasıdır. paran yoksa her türlü pis işi yaparsın. hırsızlık yaparsın gasp yaparsın. kötü yola düşer fuhuş yaparsın. ancak burada önemli olan parasızlık çekmek değil parasızlığın çözümünü kötü yollarda aramaktır. eğer bir işe girersen adam akıllı namusunla çalışırsan hiç bir şey olmaz. karar insanın kendisindedir. bazısı kısa yoldan zengin olmak istemektedir.

0

gerçekten parasızlık çok kötü bir şeydir. ben parasız olduğumda kendimi çok ezik hissediyorum.yani bir yandan baktığımda parasız olduğunda dışarı çıkasım bile gelmiyor dünyayla ilişkimi kesiyorum adeta. zaten bu zamanda para çok önemli evleneceksin para o para bu para şu para nerden gelecek bu para tabii ki çalışarak.o yüzden maddiyat çok önemli. kız istemeye gittiğinde bile babası soruyor ne iş yapıyorsun diye biz ne diyeceğiz paramız yok mu diyeceğiz diyemeyiz mecbur. allah kimseyi parayla sınamasın.

0

çok kötü ki herkes buraya uzun uzadıya yazmış..
allah kimseye muhtaç ettimesin.. nasreddin hoca dediği gibi parayı veren bu dünyada düdüğü çalıyor
genede ihtiyaç fazlasını bharcamak yerine paylaşmamiz lazım

0

parasızlık çok zor bir durumdur diye düşünüyorum. çünkü paranız olmadığında kimse seni tanımıyor ve çok zor bir durumda oluyorsunuz. ben bu duruma çok yaşadım paramız olmadığımızda kimse bizi takmıyor ve kimsesizlere görmüyor diye bir durum sizi öyle diyeyim. bulurum allah kimseye mahçup etmesin çünkü çok çok zor bir durum paranız olmadığınız da sokakta bile yatabiliyor musunuz bu yüzden yaşanılmaz bir durum diye düşünüyorum.

0

yani sağlık tabi en başta ama para olmadan sağlık ta olmuyor ne yazıkki