0

ben orasini bilmiyorum yani türkiyede kalamiyorum ondan vala bilmiyorum ama simdi cevaplardan bilerim

0

istanbul'a yedi tepeli şehir denilmesinin nedeni, tam olarak 7 tane tepesi olmasıdır. şu anda tepelerin ismi aklımda yok ama gerçekten 7 tane bilinen ünlü tepesi vardır. topkapı sarayı'nın olduğu yer bir tepedir. çamlıca tepesi vardır. fatih sultan mehmet tepesi gibi de tepesi vardır.

1

bizans imparatoru konstantin, astrolojiye meraklıymış. kavimler göçünden dolayı güvenli bir merkez kendisine bulmak istemiş ve bunun için istanbul'u seçmiş. istanbul'u başkent olarak kurduğu günlerde gökyüzünde astrolojiye inandığından ötürü, beş gezegen, ay ve güneş varmış. istanbul'daki bazı yerlere bu yüzden yedi tepenin birinin adı verilmiş.
bu 7 tepe şunlar, topkapı sarayı tepesi, beyazıt tepesi, edirne kapı tepesi,çemberlitaş tepesi, kocamustafapaşa tepesi, fatih tepesi ve yavuz selim tepesi'dir.

0

yedi tepesi olduğu için tabi ki.bu gün isin vermeye kalksalar kaç tepe saymak gerekir bilmiyorum.şiirlere şarkılara konu olmuş güzel şehir yedi tepesiyle.pop ve rockçulardan yeni bir hamle bekliyoruz .istanbulun yeni oluşmuş tepelerinin sayısı ile ilgili

0

istanbul un eski adı yeditepe dir zaten şehrin 7 adet tepesi mevcutmuş şehircilik fazla büyümeden daha belirğinmiş şeir yapılanması genişleyince bu tepeler görünmemeye başlamış ama 7 tepeli bir şeirmiş okumuştum bir yerde yeditepe istanbul diye bir yazı vardı bir dergide denk gelmiştim