0

dinlere inaniyor musunuz?hangi dine mensupsunuz?

aciklarmisiniz.

9 cevap
0

dinlere inanıyorum ama inanmayan insanlara da saygı duyuyorum herkesin kendi görüşüdür kendi inanış biçimidir bu konuda kimseyi yargılamak bana düşmez. ben islam dinine mensup biriyim ve bununla da gurur duyuyorum şükür ediyorum ancka diğer dinlere olan saygımdan sonsuz. hepimizin ortak noktası allaha inanmak onun yolunda gitmektir. diğer inançlar içinde bu geçerlidir. tanrıya inanmak onun varlığını kabul etmek. ayrılan noktalar bakış açıları farklı düşünceler yöntemler olabilir ama bir bütün olarak baktığınızda ortak bir yön görebilirsiniz işte ben bunu görmeye çalışıyorum bu yüzden dğnlere olan inancım sonruz ama inanmayan inancı olmayan insanlara olan saygımdan sonsuz herkes kendi hayatından sorunudur herkes kendi hayatını dilediği şekilde kendi inancına sahip şekilde yaşar.

0

evet dinlere inaniyorum ama degistirilmemis orjinal seklindeki olan dinlere simdi gunumuzdeki dinler degistirilmis seklini almistir ben cok sukur muslumanim

0

inanıyorum muhakkak ki çok şükür islam dinine mensubum. allah indinde gerçek din islamiyettir ayeti kerimesi gereği islam dinine inandığım için rabbime çok şükür ediyorum inşallah bir ömür boyu böyle devam eder.

0

elbette inanıyorum elhamdülillah müslümanım allah'tan başka ilah yoktur kurtuluş sadece onun yolundadır.

0

bir kaç senesine kadar dine inanıyordum ama artık dine inanmıyorum çünkü dinle ilgi çoğu şey okumakla kafamdaki yeni düşüncelere bıraktı, yaptigimiz çoğu şey saçma geliyor.

0

inanıyorum.elhamdülillah müslümanım.ama müslüman olmayanlarada saygım sonsuz.

0

dinlere inanmak ve dinlerin gereğini görmek için sadece bulunduğunuz toplumun ahlaki değerlerini sorgulayın, vicdan muhasebesi yapın ve dinler olmadan da inanmayan kesim yaşamını her türlü sürdürebilir çünkü ben müslümanım demekten utanıyorum.neden derseniz çocuk istismarlığında tecavüze uğrayan, üstüne hayatına son verilen onlarca binlerce insan çocuk var kız olsun erkek olsun farketmez ve bu bişey mi hayatları karartılan çocuk yaşta evlendirilen gelinlik giydirilen çocuklara ne demeli?. toplumumuz allah'ın gördüğünün bildiğinin farkında değil mi, nedir bu dilsiz şeytanlık her kötü şey de ağzımızı açacağımız yerde susuyoruz bir köşeye çekilerek.neden tüm dinler diğer dinleri aşağılarcasına ayetler bildirdi zamanında?. neden bodrum katına kilitleyip yıllarca tecavüzüne uğrayan bir masum kızın sesini duymadı tanrı?. neden birşey yapamadı yapmadı cezalandırmadı?.neden tüm vicdansızlar huzur içinde bu dunyada?.neden ben bu dünya da mükafatımı göremeyecem?.bu acı bu savaş bu keder milyonlarca dert neden aciz diye nitelendirildiği kullarının üzerinde?.bunun adı sınamak mı yoksa gaddarcasına bir zulüm mü?. neden allah kur'an'ı kerim'de benden korkunuz diyor neden sevgiyle yanaşmıyor?. allah kuran'da hiçbir şeyi sorgulamadan inanmayın diyor, herşeyin nasıl oluştuğunu buyrulan ayetlerde öngörüyor bunun daha da derinine inin ve herşey için müthiş bir dini bilginiz olsun.ben kur'an'ı kerim'i 7 kez hatim ettim, ezan okuyabilecek eğitimi aldım hafızlık için 2 yılımı verdim ama asla yerinde sayan biri olmadım hep daha da fazlasını üstüne koydum ve herkes böyle olursa eğer ülkemizde şarlatanlık olmaz daha

0

evet ınanıyorum ve çok şükürki müslümanım tabi ama biraz istekleri gereğini pek yapmıyoruz diyebiliriz iyikide bu dine inanıyorum ve allah a daha çok yakın olmak çok güzel birşey evet biraz namaz konusunda ıbadet konusunda aksatmalarımız oluyor evet onda bi kuşgumuz yok ama müslüman dini yardımlaşma dınıdır ve oldukçada saygılı ve efendılı bır din idir diğer din devletlerıne saygım var o konuda saygısızlık yapmam ama ben bir müslümanın ve müslüman bir devlette yaşıyorum ve tabıkıde bazı ınsanlar müslüman dinine inanmıyorlar ve allah a hakaret bile edıyorlar gerçekten ahlakın yok terbıyen yon barı saygın olsun dinlere hakaret edılmesi doğru değildir oyunlarda genellıkle müslüman dinine küfür eden sayısı oldukça yüksek ve bu durum rahatsız edıci ama kımse çıtını çıkartmıyor ben müslüman dinine inanıyorum ve bu ölene kadar böyle devam edicek.

0

evt inaniyorum çok şükur müslümanim tabi geregini yapiyormuyuz o biraz eksik