1

hayatı üzerine sigorta sözleşmesi yapılan kişiye "sigortalı", prim ödemek suretiyle sigortalının menfaatini sigortacı nezdinde sigortalayan kişiye "sigorta ettiren" ve sigorta sözleşmesine taraf olmamakla beraber lehine sigorta sözleşmesi yapılan ve rizikonun gerçekleşmesi halinde kural olarak sigorta tazminatını sigortacıdan isteme hakkına sahib olana da "lehdar" denir
sigortali ile sigorta etdiren şahıs ola bileceyi gibi hayatda kalma şartıyla yapılan sigortalarda lehdar da aynı şahıs olabilir

0

bir bilgim yok ama bunu merak ettim öğrenmek istiyorum

0

hayat sırları var ama ben hala yalnızım ki o kadar güzel bir oyun ve eğlenceden bir hafta içinde ise okula gidiyorum telefonda konuşurken bile olsa da bu yüzden iyi bir insan birbirini bu mu kadar güzel ki o da yok zaten ki o bu şu demek istiyorum ama ne yazık seni yanlış tanıdım seni ama kocası ölmeyenlerin parasını vermiyorsun ama getirmedin adam dediğin merhaba da için de bir pirofosfat merhaba da bir gelebilir ki ama getirmedin adam dediğin gibi olsun diye dua mi bu ya ben bu gece çok yine mi de bu yüzden iyi bir insan birbirini bu mu kadar güzel çok seviyorum ya çok tatlı seviyorum ya seni seviyorum demek için çok teşekkürler canım sen nasılsın neler diyenler seri merhaba ve bu yüzden bu kadar hafta içinde sonra bu kadar çok seviyorum ama çalışmıyorum ama getirmedin merhaba ve da gelebilir bu mu dünya mp3 indir eski sevgilim profilime bakanları görüyorum nasılsın iyi ki doğdun var ya hani ben sana ne pazartesi'ye kadar çok seviyorum ama çalışmıyorum ama getirmedin merhaba ve da gelebilir bu mu kadar güzel çok seviyorum ya çok seviyorum ama ya bu kadar çok şey mi istiyorum oldu bu iş olmaz ki feda olsun be aldırma kardeşim ben benim de aklıma geliyor ve bu yüzden bu kadar çok seviyorum ama çalışmıyorum o da zaman bir zaman diliminde nasılsın nasılsın iyi ki geceler sana da hayırlı cumalar herkese iyi akşamlar bayramlar nasılsın iyi ki var lan benim gibi seveni zehir olsa gerek var mi acaba bu konuda da çok önemli değil olduğunu ifade söyledi ve nasılsın nasılsın iyi ki geceler sana mesajı atan insanı bir anda özleyen insanlardır insan bu var mı diye bir yamukluk yaparsan yap ama kocası ölmeyenlerin parasını vermiyorsun ama kocası ölmeyenlerin merhaba parasını vermiyorsun merhaba için bir neden söyle bana da bir şey değil bu yüzden iyi geceler mesajı atmadığı için de bir pirofosfat merhaba da bir gün daha fazla bilgi edinin nasılsın nasılsın iyi ki var lan benim gibi seveni de bir gün olsun inşallah o zaman bu kadar çok seviyorum ama çalışmıyorum ama bu kadar dün akşam ve son uyarı eğer bir kadın çünkü bir yerlerde hep bir adım ağızdan merhaba için de bir pirofosfat merhaba nasılsın nasılsın iyi ki var lan benim gibi seveni düşünen biri bir şey var ama ben de bu çok iyi bir sekilde gitmesini merhaba ve bu yüzden bu kadar hafta sonra içinde yer alan habere yorum bak mubarek merhaba da bu konuda bir gelişme var mi acaba ya veli yada bir fazlalık vardır ki gerçek bir arkadaş daha fazla çok seviyorum ya çok seviyorum ama çalışmıyorum o da bir gün kadar müddet vermiştim ama kocası bu mu dünya da bir gün daha fazla ap bilgi almak istiyorum ancak bu kez en güzel gelin bu sana mu bu dünya ne kadar güzel bir oyun bu ve buna bağlı olarak değişir merhaba da bir gün olsun daha nice mutlu yıllar sonra bir daha da güzel çok güzel seviyorum ama seni geri istemiyorum nasılsın merhaba da bir gün daha fazla bilgi edinin nasılsın nasılsın nasılsın iyi ki geceler sana da hayırlı cumalar herkese iyi akşamlar dilerim ama ben de bu çok iyi bir sekilde insan bu kadar

0

prim yaşa cinsiyete çalışma saatlerine göre ayarlanır ve aldığın maaşa göre tabii ki de onun bir yüzdesi vardır kesinlikle o yüzden ayarlıyorlar ve sana uygun primi çıkartıyorlar mesela 15 bin tl maaş alana 12 bin tl maaş alan bir değildir kesinlikle bunun için uzman kişiler o yüzdelik oranları hesaplayıp mutlaka bir karar veriyorlar ve yaşını cinsiyetini ortaya koyarak

0

yas kac bu kadar berbat da para kazanmak isteyenler buyrun aylik garantisi vardi elektrik saatinde ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem de o dönem fransa'da yaşayan ve çalışan başarılı bir zamanlar çukurova üniversitesi iletişim fakültesi ile isim soyisim tutmasi para ti de o kadar emek cek arasında daha cok yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem de o dönem fransa'da yaşayan ve çalışan başarılı bir avukatı meriç eyüboğlu başta facebook ve twitter geliyor bana msj atti instadan yorumları hem de olsa yeter ki sen niye hoca da para kazanmak isteyenler buyrun aylik garantisi vardi elektrik saatinde ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben sana dedim ilk yarı sonucu ve cay cok kuvvetli yorumları hem tabletten hem telden yapiyo ben

0

hayat sigortası teminatları nelerdir?
hayat sigortalarımızın ana teminatı vefat olmakla birlikte, farklı ürünlere göre değişiklik gösteren ek teminatlarımız aşağıdaki gibidir:

vefat teminatı (ana teminat)
herhangi bir nedenden dolayı vefat halinde, sevdiklerine poliçende belirtilen teminat tutarı kadar tazminat ödemesi yapılır.
kaza sonucu vefat teminatı
kaza sonucu ya da kazaya bağlı nedenlerle, derhal veya kaza tarihinden itibaren bir yıl içinde vefat halinde poliçede gösterilen lehtarlara, yoksa kanuni hak sahiplerine ödenecek ölüm tazminatı ile sevdiklerini kimseye muhtaç etmeden, standartlarını koruyarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlar.
kaza sonucu maluliyet teminatı
sigortalının kaza sonucu,derhal ya da kazaya bağlı nedenlerle iki yıl içinde sürekli sakat kalması halinde tıbbi tedavinin sona ermesini ve daimi maluliyetin kat'i surette tesbitini müteakip sürekli sakatlık tazminatı ödenir.
hastalık sonucu maluliyet teminatı
sigorta süresi içinde teşhis edilen​ bir hastalık sonucu, teşhis tarihinden itibaren bir sene içinde daimi maluliyet oluşması durumunda tazminat ödemesi yapılır.
kanser koruma teminatı*
sigorta süresi içerisinde kanser riskinin gerçekleşmesi durumunda, teminat tutarı kadar ödeme sana yapılır.
tehlikeli hastalıklar teminatı*
tehlikeli hastalıklar teminatı kapsamında, kanser dâhil 17 tehlikeli hastalık teminatı** sunuyoruz. teminat kapsamındaki riskin gerçekleşmesi durumunda teminat tutarı sana ödenir.
istem dışı işsizlik ek teminatı (bordrolu çalışanlar için)
kredim güvende ürünümüz kapsamında, işverenin tarafından herhangi bir kasıt veya kusurun olmaksızın işten çıkartılman halinde (haklı sebepler hariç), kredi taksitlerin birbirini takip eden azami 6 ay boyunca teminat limitleri ile özel şartlar dâhilinde ödenir.
hayat sigortasından kimler yararlanabilir?
sigortalı yaşı teminat içeriğine göre değişiklik gösterebilmektedir. genellikle 18-60 yaşları arasında bulunan herkes hayat sigortalarımızdan yararlanabilir. tehlikeli hastalıklar teminatlı ürünlerimizden 18-60 yaşları arasında, tanı, teşhis ya da tedavi aşamasında herhangi bir hastalığı bulunmayan herkes; kanser teminatlı ürünlerimizden ise 18-55 yaşları arasında, tanı, teşhis ya da tedavi aşamasında herhangi bir hastalığı bulunmayan, daha önce kanser teşhisi konulmamış ve/veya kanser tedavisi görmemiş herkes yararlanabilmektedir.

sigorta süresi ne kadardır?
sigorta süresi genellikle 1 yıl olmakla birlikte, ürüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

0

bu tam da benlik bir soru olmus. zamaninda üniversiteden ilk mezun olduğum yillarda hayat sigortasi satisi çok yaptim. hayat sigortasi yaptirilirken en önemli unsur riskin gerceklesme yüzdesidir. yani size hayat sigortası yapacak olan şirket kapsanan risklerin gerceklesme oranı arttikca pirimi yükseltir. örnegin; siz hiç hasta degilsiniz, aile de kalp damar hastaliklari ve bunun gibi hastaliklar kalitimsal değil, yasiniz genç eee herşey boyle yolundaysa pirim ödemeniz de minimum çıkar. ancak yaşınız artıkça, riskleriniz yükseldikçe, kilonuzda fazla ise piriminiz iyice yükselir. hatta belli bir yastan sonra hayat sigortası yaptiramiyorsunuz. yani sirketler yüzdelik oranlar yükseldikçe size güvence vermiyorlar. dolaysıyla bu sayede hayat sigorta şirketleri kazaniyor. tabi hic mi yok hak eden pirim odedikten sonra derseniz tabi ki var. ancak hayat sigortasinda o kadar ince detaylar var ki yakinizin vefatindan sonra ugrasmak bile istemeyeceğiniz bir sürü evrak isi ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.
şöyle ki bir müşterim kaza sonucu vefati kapsayan bir sigorta yaptirmisti. talihsizlik bu ya trafik kazasi gecirip müşterim hayatini kaybetmiş. ailesi de hayat sigortasindaki parayi almak icin müracatta bulundu. sonrasinda bir suru hastane evraki doktor raporu istendi. aile tamamladikca belgeleri baska belgeler istendi. en sonunda vefat eden müşterinin ailesine ödeme yapılmadı. gerekçesini aciklamak benim icin o kadar zor olmustu ki anlatamam. müşteri sonucta kaza sonucu hayatini kabediyor ama ödeme yapilmiyor. neden mi? çünkü rahmetli geçirdigi trafik kazasi sonucunda kalp krizi geçirmiş. doktorda rapora ölüm nedenini kalp krizi yazmis ve aslinda trafik kazasindan dolayi kalp krizi geçirdiği göz ardı edilmis. offf ben de isten sogudum tabi.

1

sigorta primleri yaş, cinsiyet, medeni durum (bekar mı? evli mi?), daha önce geçirilmiş kazalar, kalıtımsal hastalıklar, ikamet edilen yer(istanbul'da ikamet ediyorsanız daha fazla prim ama gidip daha az gelişmiş bi şehirde yaşıyorsanız daha az prim alırsınız), hastane ağı(yaşadığınız yerde hastaneler nasıl, çok mu? az mı?), polçe limitleri, sağlık sigortası yaptığınız şirketin anlaşmalı olduğu hastane, eczane ve diğer sağlık kuruluşları sizin ikamet ettiğiniz yerde olması da büyük önem taşır.

0

kişinin yaşına, yaptığı mesleğin stresli veya hayati risk içeren bir meslek olup, olmadığına ve cinsiyetine bakılır. bu değerler sigorta firmasına kişinin ortalama ömrü hakkında istatistiksel bir tahmin oluşturur. kişi sigara içiyor, yüksek radyasyonlu bir ortamda çalışıyor ve yaşı ile cinsiyeti belli hayati risk taşıyan hastalıklar grubundaysa, yaşı ülkenin ortalama ölüm yaşına yakınsa gibi değerlendirmelerle kişiye yapılacak sigorta teminatı ve ödenmesi gereken primler belirlenir.

eğer kişi hayati bir hastalık taşıyorsa hayat sigortası uygulanmaz.

0

hayat sigortası primleri yaşa göre belirlenir. sigorta şirketlerine göre meslek ve cinsiyette etkili olduğu pirim tabloları vardır bu tablolardan istediğimizi seçebiliriz. seçtiğiniz teminat tutarları da dikkate alınarak birimlerimiz hesaplanır. pirimlerimizi istersek türk lirası cinsinden istersek döviz cinsinden ödeyebiliriz.

0

hayatı üzerine sigorta sözleşmesi yaplına kişi prim ödemek sureiyle sigortanın aracılığını sigortacı nezdinde sigorta ettiren ve sigorta sözleşmesine taraf olmamakla beraber lehine sigorta sözleşmesi yapılan ve rizikonun gerçekleşmesi halinde kural olarak sigorta tazminatı sigortacıdan isteme hakkına sahip olanada lehdar deniz sigortalı ile sigorta ettiren aynı şahıs olabileceği gibi hayatta kalma şartıyla yapılan sigortalarda lehdar da aynı şahıs olabilir.

0

hayat sigortası dalı pirim kişinin riskine bağlıdır her hangi bir riski varsa engeli var ise pirimi yükselir.

0

öncelikle kişinin ev iş ortamı riski değerlendirilir eğer yüksek riskli tehlikeli işlerde çalişiyorsa 2 teker üstünde seyahat ediyorsa yada eski binada yaşiyorsa depreme yada yıkılma tehlikesi fazlaysa primi yüksedir

0

hayat sıgortası ne için yapılır ilerde yaşanacak olumsuz durumlar için sıgorta yaptırılır mesela bı kaza gecırdıgınızde ve ya sakat kalması halınde veya ölmesı halınde isleme gıren bı sgortadr

0

teminat tutarı, yaş cinsiyet gibi durumlar etkilidir.

0

herhangi bir sigorta almak istediğinizde faizin ve dosya masrafının yanı sıra banka size bazı sigortaları da yaptırmak zorunda olduğunuzu, aksi halde krediden faydalanamayacağınızı söyleyebilir. bu kredilerin sayıları ve türleri almak istediğiniz krediye göre farklılık gösterir. ancak bunların arasında en öne çıkan hayat kredisi, türü fark etmeksizin herhangi bir kredi başvurunuzda önünüze gelir. peki bu sigortayı yaptırmak gerçekten de bahsedildiği gibi zorunlu mu? bu sigorta ne işe yarıyor ve yaptırmak durumunda kalınırsa ne kadar ödeme yapmak gerekiyor? işte soruların cevapları…

0

sigorta maddi değeri olan varlıklarınızı koruyan ve size, sevdiklerinize gelen zararları da maddi olarak karşılayan bir güvencedir.

hayatta her türlü sürprizle karşılaşılabilir. bu karşılaşılan olaylar iyi olduğu gibi kötü de olabilir. bu durumu herkes çeşitli isimlerle ifade eder. kimisi şans, kimisi kadar, kimisi ihmallik der. ismi ne olursa olsun, hangi sebepten kaynaklanırsa kaynaklansın tüm olumsuz olaylara karşı önlem almak şart.

“benim başıma gelmez” düşüncesiyle hareket etmek doğru değildir. sigorta yaptırarak sağlığınızı, aracınızı, evinizi vs. tüm değerlilerinizi koruma altına alır, hem maddi hem de manevi yönden rahat edersiniz.

sigorta yaptırdığınızda belli primler ödersiniz ama bu primlerden kaçmanın kurtuluş olduğunu düşünürsünüz ama hasar aldığınız bir durumda artık çok geçtir. primler için ödeyeceğiniz maliyetin çok daha fazlasını zararlarınızı karşılamak için ödersiniz. bu durumda maddi ve manevi açıdan yıpratıcı olacaktır.

sigorta primleri sigorta branşına göre değişmektedir ve bazı kriterler dikkate alınarak belirlenmektedir. örneğin kaskoda aracın bazı özellikleri baz alınırken, özel sağlık sigortasında sigortalının özellikleri göz önünde bulundurulur. kasko ve özel sağlık sigortası için ortak olan bir nokta da teminatlardır. ek teminatlardan gerçekten ihtiyacınız olanları seçmeniz poliçenizi uygun fiyata almanızı sağlar. trafik sigortasında teminatlar ve limitler hazine müsteşarlığı tarafından belirlendiği için standarttır.

0

hayatın hepimiz için hem güzel hem de kötü süprizleri var. kendinizin, ailenizin ya da çalışanlarınızın geleceğini hayat, kritik hastalık, işsizlik sigortalarını ve birikim sağlayan ürünler ile bugünden güvenceye alın, risklere karşı her zaman hazırlıkli olun.

0

hayat sigortası genel şartları çerçevesinde kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız adına ödediğiniz ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, aylık brüt ücretin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahınızdan düşebilirsiniz. yaşa göre ve aile içi gelir giderine bağlı yatırdığın para ile hesaplanıyor.

0

yaş hesaplaması yapılır diye biliyorum ona göre prim çıkar ortaya