0

gidilecek ülke her aşamasına kadar araştırılması gereken bir durumdur. çünkü araştırma yapmadan gitmek pekte doğru olmamakla birlikte sizin zorluk çekmenize neden olur. araştırma yapmak oldukça basit bir şeydir. çünkü internet günden güne artış gösteren bir hale gelmiştir. böylece insanların internet üzerinden gideceği ülkeyi her ayrıntısına kadar incelemesinin önü açılır. bununla beraber gidilecek ülkede bulunan tanış insanlardan da bilgi almak olumlu bir hava yaratır. ayrıca gidilecek ülkede bulunan insanlarla sosyal medya üzerinden iletişim kurmak ve gerekli bilgileri almakta oldukça yararlı bir şeydir. gidilecek ülkenin ne tarz özellikleri olduğu, nüfus sayısı, iş imkanları, milli gelir oranının ne kadar olduğu, eğitim düzeyinin yüksekliği, eğitim olanaklarından ne kadar yararlanmanın mümkün olduğu, evlerin kira durumu, maddi yönden her türlü olanak var mı ve ulaşım ağlarının ne kadar gelişmiş olduğu konularını birçok yöntem ile öğrenmek mümkündür.

0

artık hemen hemen her şeye dair bilgileri internet üzerinden elde edebiliyoruz gideceğimiz ülkeyi de öncelikle internetten araştırmanızda fayda var orada ne yenir nereler gezilir para birimi nedir nerelerde kalınır nasıl kazıklanmayiz :) gibi şeyler en önemli şeyler olsa gerek.

0

merhaba. once gidecegin ulkeyi belirle ve oranin turistik mekanlarini google veya hazir turistik programlar uzerinden arastir. sonra o ulkede gecen para brimine bak kendi ulkenle arasindaki dolar kur degerlerine senin paranin o devletdeki degerine bak. daha sonra otel rezerv programlariyla bos odalar bul ve biletini ona uygun al. dogru biraz yorucu bir asama ama bunlar en onemli asamalar. hele o ulkenin iklimine felan bakacak olursan oo oo o okadar is varki. simdiden iyi tatiller

0

internetten araştırılması veya orada oturan yakınlarınıza sormalı

0

arabistan mekke medine ,fransa , amerika , ispanya

0

gideceğimiz ülke hakkında bilgi sahibi olmak için elimizin altında bulunan bilgisayar ve internet vasıtası ile bilgi sahibi olabiliriz. eğer bilgisayarımız ve internetimiz yok ise en yakın tur acentelere danışıp da bilgi sahibi olabiliriz. örnek verirsek berlin e gideceğiz burda kış orda yaz olabilir veya burda yaz orda kış olabilir bu hava şartlarına göre kendimizi ayarlarsak gideceğimiz zaman yanımızda fazla eşya götürmeyiz orda yaz ise yazlık eşyalarımızı valize koyar gideriz.

0

öncelikle gidilecek olan ülkenin fiziki verim doğan özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir bu bilgilere sahip olduğunuz zaman hangi ülkeye gideceğiniz hangi ülkenin sizin bize ve tarzınızı daha uygun olduğunu anlarsınız bunun için yapılacak olan araştırmalar ise o ülke hakkında kitaplar okuyabilirsiniz ya da o ülkeyle ilgili çekilen resimler ve benzeri kaynaklardan yararlanabilirsiniz . bunun dışında ise eğer yakınlarınızdakilerden birisi bu ülkeyi ziyaret etmişse ondan bilgi alabilirsiniz bu bilgiler daha sağlıklı olabilecektir .

0

internet üzerinden bilgi edinme yolları seçmek en kolay bilgi edinme yolu olacaktır. bununla beraber internette yer alan bazı sohbet sitelerinden gidilecek ülkede bulunan kişilere ulaşıp ülke hakkında bilgi alınabilir. bu en kolay ve en etkili yöntemlerden olmaktadır. bir başka bilgi edinme yöntemi de internet üzerinden ülkenin coğrafi konumu ve yapısı hakkında bilgilere sahip olmak mümkündür.

0

gitmek istediğiniz bir ülkeye bir akrabanız aradığınız birisi varsa ona danışarak da bir bilgi alabilirsiniz. ya da ülke için genel bilgi olarak internete yazarak daha fazla bilgiler oynayabilirsiniz ben şahsen şöyle diyeyim sizlere ben avustralya gidiyordum, ve avustralya nasıl bir ülke olduğunu çok merak ediyorum bunu da interneti yazarak daha güzel öğrendim. gerçekten avustralya'da yaşam varmış güzelmiş hayat ama bizim türkiye'mizin yerini hayatta tutamaz. gerçekten güzel şöyle bir bilgi sahip olabilir interneti zaten internette birçok bilgiler mevcuttur. gideceğiniz ülke hakkında bilgi için sayfalar vardır o sayfaları hangi ülkeye gitmek istiyorsunuz. hangi kıtayı etmek istiyorsunuz bilgiler var o bilgileri girerek o ülke hakkında birçok bilgilere sahip olma şansı tanıyor. size ya da gitmek istiyoruz ülkeye bir akrabanız gittiyse onu arayarak bu ülke nasıl bu ülkede hangi para değeri kullanıyor. nasıl bir ülke yaşanabilir. bir ülke mi de bir bilgi de alabilirsiniz. ben avustralya gitmeden önce benim amcam da gitti oraya çalışmaya ve amcam gittikten sonra tamamen şöyle oldu, avustralya'da şu para birimi şu şöyle kullanıyor böyle kullanıyor diye bana bir sürü söyledi ve bütün bilgiler olarak ona göre hazırlanır. ve ona göre bilgilerimi kullandım. sizlerde bu şekilde yaparak daha iyi bir bilgiler alarak gideceğiniz ülke hakkında hazırlıklar yapabilirsiniz sakın ve sakın bilmediğiniz gitmeniz ülkelere bilinçsiz bir şekilde gitmeyin direk uçağa para verip atlayıp gitmeyin. ilk önce araştırın nasıl böyle bir yer nerede kalacağım en çok da sıkıntı çekersiniz kira konusudur, ev konusudur bunlara gitmeden önce ayarlamanız lazım oteller yurt dışında ülkelerde oldukça fazladır, para konusunda buradan rezervasyonunuzu yaptırın ya da bir herhangi bir kira tutarak anlaşma sağlayın ya da bir tanıdığınız yanına gideceksiniz daha bir rahat olun. buradan sadece almanız gereken yüzünüzü bir eşya ya da bir para birimidir. bu şekilde bilgi alınabilir diye düşünüyorum.

0

gideceğimiz ülke için önce forum sitelerinden araştırma yapılıp gidenlerin yorumunu göz önünde bulundurmak lazım. mesela gitmeyi düşündüğümüz yerde tadilat olabilir kapalı olabilir rotamızdan orayı çıkarabiliriz veya gideceğimiz ülkede o sırada bi olay vardır gitmemiz sakıncalıdır iptal edebiliriz. onun için önceliklik olarak yakın zamanda gidenlerin yorumlarını okumak onlardan fikir almanın en iyi yol olduğunu düşünüyorum

0

internetten arastirma yaparim ansiklopedilere bakarim

0

gidilecek ülke hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek ve kötü bir sürpriz yaşamamak adına buna göre hazırlık yapabilmek için, daha önce bu ülkeyi ziyaret etmiş kişilerden tanıdık, eş dosttan bu konuda yardım alınabilir. onların sohbet olarak gidecek kişiye anlatıkları bile kişi için birer ilk elden ilk ağızdan elde edilebilecek güvenilir veriler olacaktır.

sonrasında artık internet ve teknolojik haber alma araçları bir çok kolaylıklar sağlıyor. küçük bir araştırmayla bile bilgi sahibi olabiliriz. hatta öğrendiklerimizi sorgulayabiliriz.

0

artık bu konuda teknolojinin nimetlerinden faydalanabiliriz elimizin altında telefon bilgisayar gibi malzemeler var.

0

günümüzde bu daha çok internetten daha kolay sağlanıyor artık bir tıkla bütün sorularımızın cevabı karşımızda oluyor ki aynı zamanda turizm firmaları da bu konularda yardımcı olabilir

0

turizm siteleri var. önceden gidip gezmiş insanlar tarafından detaylarıyla anlatılıyır.

0

günümüz teknoloji çağı olduğu için gitmeden önce yer hakkında bilgi almak çok kolay özelliklede youtube gibi yada sorumani gibi forum sitelerinden sorular sorarak öğrenebilirsiniz gitmeden önce youtubedan daha önce o bölgeye gitmiş olan youtuberların görüşlerini ve amatör çekimlerde yalan olmadan neler olduğunu hava durumunu yemeklerini kılık kıyafetleri hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz ve ihtiyacınız olacak araç gereçleri hatta ufak tefekde detaylı olmasada günlük konuşmlar hakkında bilgi edinebilmeniz mümkün

0

patatesin kilosu kaç tl sorun. tl bazında 3 ten az ise yaşanır. su önemli. kalmak.

0

biz bir ülke ile daha sağlıklı bilgi almak için ya araştırma yaparız ya da o ülkeye gideriz ama eyer sizin elinizde para falan varsa kendinizi tatile götürün ve o ülke hakkında bilgi sağladınız.
dünya gezmek ve yer yerini gezmek tabikide herkesin hayalidir.
tabi gezmek de için sermaye lazım ama birikim yaparsanız hayalinize kavışursunuz. bunun içinde dediğim gibi sermaya şart ve daha önceden de dediğim gibi gideceğiniz ülkede daha fazla bilgi alabilirsiniz.
unutmayın gezen bilir cümlesinde harbiden gezen bilir bunun içinde gezin görün hayatınızı yaşayın.
o ülke hakkında gelenek ve görenek hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz tek yapmanız gereken ülkeyi gezmek ve yerinde yaşamaktır.
örf ve adetlerin olduğu ülkelerde tabiki illaki vardır.

0

internetten araştırma yapmalı ve gideceğiniz yerde yaşayan ya da daha önce girmiş insanlarla iletişime geçerek bilgi sahibi olabilirisiniz

0

gidilecek ülkeye detaylı bilgi sahibi olmak için önce internetten bir araştırma yapılmalıdır sonra bir rehber tutarak bütün soruların cevabını alabilirsiniz, ülkenin otel fiyatlarıda gitmeden araştırılmalıdır.